Blackberry-maker claimt dat PlayBook webbrowser van iPad verslaat

De browser van de Blackberry PlayBook is volgens een eigen gemaakt filmpje sneller dan die van de iPad. Ook laat de browser Flash-content zien. De PlayBook komt begin 2011 op de markt.

ipad playbookRIM-topman Jim Balsillie heeft gisteren op de Web 2.0 Summit de vloer aangeveegd met Steve Jobs en de Apple iPad. Hij vergeleek de aanpak van Blackberry met die van Apple, als het om webapps gaat. Volgens Balsillie heb je helemaal geen 300.000 apps nodig, maar kun je alles prima via de browser regelen.

In feite heb je maar één app nodig en bij de binnenkort te lanceren PlayBook Blackberry Tablet, zal de browser dan ook centraal staat. “Het zal 3 tot 4 keer sneller zijn dan de iPad”, schept Balsillie op. Om dat te bewijzen heeft RIM een video gemaakt, waarin ze willen aantonen dat de PlayBook daadwerkelijk sneller is dan de iPad. Ook kan de Blackberry-tablet Flash afspelen. Er is op deze menier natuurlijk geen sprake van een echte, onafhankelijke test, maar het zal Apple wel aan het denken zetten. Als komend voorjaar de PlayBook op de markt komt, zal Apple daar iets tegenover moeten stellen in de vorm van een nieuwe en nog snellere iPad.

playbook blackberryOp de vraag wat Balsillie tegen Steve Jobs zou zeggen op een dergelijke conferentie, antwoordde hij: “You finally showed up”. RIM is van mening dat het bedrijf de smartphone heeft uitgevonden en nog lang niet van plan is om het stokje over te geven aan Apple. Wat mobiel betreft kiest Blackberry net als Google liever voor het web dan voor apps, zo lijkt het. Toch was het bij Apple aanvankelijk ook andersom: Apple probeerde vlak na de introductie van de iPhone gebruikers over te halen om vooral webapps te gaan gebruiken, maar koos uiteindelijk toch voor de ontwikkeling van een App Store met applicaties. Dat bleek een succes.

Onderstaand filmpjes is gemaakt door een medewerker van de browser-groep van RIM. Het renderen verloopt bij de iPad trager en bepaalde Flash-content is op de iPad niet te zien (bijvoorbeeld op de website van Adidas). De iPad komt volgens het filmpje ook niet zonder kleerscheuren door de Acid3-test. Wat overigens niet uit het filmpje blijkt, is of de webapps die RIM wil gaan aanbieden net zo goed presteren als de vergelijkbare native applicaties die je op de iPad kunt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2010, 10:52
Categorie iDevices
Onderwerpen blackberry, ipad, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.