Reacties voor: Bksy: blader door de boekenkast van vrienden en ruil met elkaar

De boeken die we kopen worden vaak maar één keer gelezen. Met Bksy maak je jouw fysieke boekenkast digitaal en is lenen met je vrienden gemakkelijker dan ooit.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Jammer dat je alleen boeken die bij Bol.com te vinden zijn kunt toevoegen. Iets voor een toekomstige update!

  2. Misschien duidelijker tonen dat alleen de bol.com catalogus ondersteund wordt… Ik deed hier een aantal testen, maar steeds een melding dat het niet in de bol.com database zit

  3. Lijkt me een leuk concept. Heb alleen geen vrienden die deze app. ook gebruiken. Wie vriend wil worden, zoek op mijn naam.

  4. Applicatie is zeer beperkt. Zoals gemeld worden alleen boeken van Bol ondersteunt. Als je wat oudere boeken hebt dan is er geen enkele mogelijkheid om het boek toch op te nemen.

    Een samenvatting of indeling naar genre ontbreekt. Aangezien ik in boeken in meerdere talen lees, is taal voor mij ook een belangrijk gegeven.

    Heb nog geen vrienden toegevoegd maar de zoekfunctie toont niet veel opties. Vind het wel vreemd dat als ik op ‘Grijs’ zoek, ik (terecht) 50 tinten grijs vind, maar ook de engelse vertaling en omgekeerd, ik vind de nederlandse vertaling bij ‘Grey’ . Lijkt me niet voor de hand liggen want als ik een engels boek zou willen lezen, (Grey) dan heb ik niets aan een Nederlands boek. De resultaten die ik vind bij ‘ grey’ kan ik ook niet verklaren. (o.a. Nachtdienst van Anya Koek)

    Volgens mij moet er nog veel aan deze applicatie gesleuteld worden.

  5. Vraag aan degene die deze app. gebruiken. Heb je vrienden? Zo ja, als je wat vindt bij je vriend, ken je dan ook lezen?

  6. @Pascal: Klopt, we gaan zeker meer databronnen toevoegen in de toekomst!

    @Draakje: Goeie tips die je geeft. Eenn aantal staat al op onze lijst en zijn we mee bezig (groeperen/sorteren/filteren). Andere zullen we zeker overwegen.

    Voorlopig nog genoeg verbeteringen denkbaar en we horen graag jullie tips en ideeën!

  7. @René: Je kan niets lezen in de applicatie. Ik heb (nog) geen vrienden toegevoegd maar ook mijn eigen boeken kan ik niet lezen.

    Om iets te lezen zal je nog steeds het boek moeten lenen of bezitten. Je kan hooguit bepalen aan wie je het moet vragen.

  8. @Draakje: Je moet dus iemand vinden die vriend met je wilt worden. En daarna kijken welke boeken hij in de app. heeft gezet om te zien of er iets bij is voor je gading.

    Maar ja, niemand van mijn contacten heeft Busy dus ik kan geen boeken lenen. De boeken die ik bezit kan zonder app. ook lezen. Ik moet ze er alleen in zetten voor anderen die van mij willen lenen maar hoe wordt die dan vriend van mij?

  9. @René: Je moet een persoon eerst toevoegen als vriend voor je kan zien wat zijn boeken zijn.

    Privacy technisch is dat mooi; jouw vrienden worden niet zomaar gematched zoals bijvoorbeeld bij skype of Facebook, die toegang willen tot jouw contacten. Maar het beperkt wel het nut van de applicatie, want je kan niet zoeken wie het boek heeft (en hem daarna te vragen vriend te worden zodat je zijn andere boektitels ook kan opvragen).

    Gezien de beperkingen van de applicatie (zie bericht hierboven) is het voor mij hooguit iets om in de gaten te houden maar ik zal het voorlopig niet gaan gebruiken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.