Bksy-logo

Bksy: blader door de boekenkast van vrienden en ruil met elkaar

De boeken die we kopen worden vaak maar één keer gelezen. Met Bksy maak je jouw fysieke boekenkast digitaal en is lenen met je vrienden gemakkelijker dan ooit.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Bksy-logoHoewel we regelmatig een digitaal blaadje omslaan in iBooks, heeft het klassieke boek een onvervangbare charme. Duiken jij en je vrienden regelmatig met de neus in de boeken? Dan is Bksy een handige manier om je literatuurcollectie te delen, en vergeet je nooit meer aan wie je dat ene exemplaar uitgeleend hebt. Bksy is een nieuwe Nederlandse app.

Bksy (spreek uit als ‘Boeksie’) verschijnt vandaag in de App Store en maakt je boekenkast digitaal zodat hij gemakkelijk is in te zien door je vrienden. Door het ISBN-nummer van een boek te scannen met je camera voeg je hem toe aan de app, zodat je binnen de kortste keren de volledige inhoud van de boekenplank op je iPhone terug kunt vinden.

Leen boeken (uit)

Handig voor jezelf om te weten welke boeken je hebt, maar vooral om door de collectie van je vrienden te neuzen. Na een vriendenlijst aan te maken in de app, zie je in een oogopslag hoeveel boeken iemand heeft en welke dit zijn. Door ze aan te vinken als ‘Uitgeleend’ breng je overzichtelijk in kaart aan wie en van wie je boeken leent.

Bksy Bksy

Ook is er een algemene zoekfunctie aanwezig, die van pas komt als je op zoek bent naar een specifiek boek. Als je een boek in Bksy ontdekt dat je zelf wilt hebben, kun je hem direct kopen via een knop die je naar de verkooppagina op Bol.com doorstuurt.

Sociaal aspect

Een leuke bijkomstigheid van Bksy is volgens de Nederlandse ontwerpers dat je jouw vrienden er beter door leert kennen. Welke boeken iemand in huis heeft zegt immers heel wat over zijn persoonlijkheid. Haal die complexe academische studieboeken dus maar weer onder het stof vandaan als je je extra slim voor wilt doen voor je boekenclub.

Update: iCulture-lezer Jaap vroeg bij Bksy na hoe het zit met de privacy van de gegevens die je achterlaat bij deze dienst. Dit is het antwoord dat hij ontving:

Je gegevens (naam, emailadres, wachtwoord) worden opgeslagen in onze database. Het wachtwoord uiteraard zo dat niemand die kan achterhalen (versleuteld).
Verder slaan we de boeken die je hebt toegevoegd op in de database.

Op dit moment zijn er geen koppelingen met Google of Facebook. Mochten we dat in te toekomst gaan toevoegen, bijvoorbeeld om een boekenlijst op Facebook te kunnen plaatsen of vrienden te zoeken op Facebook, dan zal dat uiteraard alleen kunnen met toestemming van de gebruiker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2015, 12:05
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, lezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.