apple-pay-apple-watch

Zo werkt betalen met Apple Pay op de Apple Watch

Betalen met Apple Pay op de Apple Watch werkt erg makkelijk: je drukt twee keer op een knop en de betaling is geregeld. De iPhone blijft op zak.

apple-pay-apple-watchAls je met de Apple Watch een betaling wilt doen, moet je tweemaal drukken op de knop aan de zijkant van de smartwatch. Je hebt geen Touch ID nodig en je hoeft zelfs niet de nieuwste iPhone te hebben. Met een iPhone 5, een iPhone 5s of iPhone 5c werkt het ook, terwijl deze toestellen helemaal geen ingebouwde NFC-chip hebben. Zolang de Apple Watch in de buurt van de gekoppelde iPhone is, kun je betalingen uitvoeren. Bij die oudere toestellen moet je een toegangscode invoeren op de iPhone of de Apple Watch.

Dat blijkt uit uitspraken van Apple-topman Eddy Cue, die hij deed tijdens een bezoek aan den Oracle Arena in Oakland, een sportstadion waar sinds kort betalingen met Apple Pay zijn toegestaan. Oracle Arena is het tweede basketbal-stadion waar je met Apple Pay kunt betalen. Cue denkt dat de snelheid en het gemak van mobiel betalen met Apple Pay mensen die nog twijfelden gaan overhalen om het toch eens te proberen. “Als het pauze is en je een drankje wilt halen, wil je die zo snel mogelijk hebben.” Vooral in een stadion zijn snelheid en gemak belangrijk. Als je te lang moet wachten, sla je het drankje liever over, waardoor de uitbater inkomsten misloopt.

Beveiliging en privacy van Apple Pay

De iPhone zorgt ervoor dat de Apple Watch ontgrendeld wordt, op het moment dat je een betaling wilt doen. Geef je de Apple Watch uit handen aan een andere persoon, dan lukt het niet om te betalen. Volgens Eddy Cue heeft Apple Pay daarmee een streepje voor op de concurrentie, die de afgelopen dagen ook flink aan de weg timmert met aankondigingen zoals Samsung Pay en Android Pay. Volgens Cue moeten andere bedrijven minimaal hetzelfde niveau van beveiliging en privacy toepassen om te kunnen slagen. Bij Apple Pay wordt gebruik gemaakt van een eenmalige token (een code) om te zorgen dat eventueel gelekte informatie niet misbruikt kan worden om opnieuw aankopen te doen. Privacy is volgens Cue ook enorm belangrijk, omdat je niet wilt dat anderen weten wat je hebt gekocht.

Lees ook: Dossier Apple Pay

iPhone kan in broekzak blijven

Toch is gemak ook een factor: je hoeft bij betalingen met de Apple Watch de iPhone niet eens tevoorschijn te halen. De iPhone blijft in je broekzak zitten, maar zorgt wel voor een controle of de betaling uitgevoerd mag worden. Andere oplossingen gebruiken soms een QR-code die je moet scannen om toestemming te geven voor een betaling. Dat is omslachtiger en staat massale adoptie in de weg.

Eddy Cue liet in november ook al eens zien hoe gemakkelijk betalen met Apple Pay is. Hij ging shoppen met het lokale tv-station KTLA, waarbij hij in de Apple Store en bij de broodjeszaak Panera Bread wat aankopen deed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2015, 13:06
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple pay, apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.