Berichtenapp Blink stopt na Yahoo-overname

Berichtenapp en Snapchat-concurrent Blink is overgenomen door Yahoo. De app wordt binnenkort gesloten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Blink iOS appBerichtenapp en Snapchat-concurrent Blink is overgenomen door Yahoo. Dit laat de ontwikkelaar weten op zijn website. Hoeveel Yahoo voor Blink heeft betaald is niet bekendgemaakt, maar we weten wel wat er met de app gaat gebeuren: volgens TechCrunch zal Blink ergens in de komende weken worden gesloten. De app zal hoogstwaarschijnlijk uit de App Store verdwijnen en kan vervolgens niet meer worden gebruikt.


Een jaar geleden schreven we op iCulture nog over Blink. De app volgt hetzelfde principe als achter Snapchat, door verzonden berichten en foto’s slechts een aantal seconden te laten zien. De app kwam uit toen Snapchat nog geen chatfunctie had.

Blink is één van de vele overnames gemaakt door Yahoo. Sinds Marissa Mayer aan het hoofd staat, neemt het bedrijf de ene na de andere startup over. Het gaat hierbij vaak om het in huis halen van talent. Dat lijkt bij Blink ook het geval: de app wordt gesloten, dus het team achter Blink gaat waarschijnlijk aan Yahoo’s eigen diensten werken. Al is het net zo goed mogelijk dat ze onder Yahoo een equivalente app zullen ontwikkelen.

Downloaden, nu het nog kan: Blink (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 22:11
Onderwerpen
,

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.