Berichtenapp Blink stopt na Yahoo-overname

Berichtenapp en Snapchat-concurrent Blink is overgenomen door Yahoo. De app wordt binnenkort gesloten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Blink iOS appBerichtenapp en Snapchat-concurrent Blink is overgenomen door Yahoo. Dit laat de ontwikkelaar weten op zijn website. Hoeveel Yahoo voor Blink heeft betaald is niet bekendgemaakt, maar we weten wel wat er met de app gaat gebeuren: volgens TechCrunch zal Blink ergens in de komende weken worden gesloten. De app zal hoogstwaarschijnlijk uit de App Store verdwijnen en kan vervolgens niet meer worden gebruikt.

Een jaar geleden schreven we op iCulture nog over Blink. De app volgt hetzelfde principe als achter Snapchat, door verzonden berichten en foto’s slechts een aantal seconden te laten zien. De app kwam uit toen Snapchat nog geen chatfunctie had.

Blink is één van de vele overnames gemaakt door Yahoo. Sinds Marissa Mayer aan het hoofd staat, neemt het bedrijf de ene na de andere startup over. Het gaat hierbij vaak om het in huis halen van talent. Dat lijkt bij Blink ook het geval: de app wordt gesloten, dus het team achter Blink gaat waarschijnlijk aan Yahoo’s eigen diensten werken. Al is het net zo goed mogelijk dat ze onder Yahoo een equivalente app zullen ontwikkelen.

Downloaden, nu het nog kan: Blink (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:11
Onderwerpen snapchat, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.