Apple brengt designboek voor iOS 7 uit in iBookstore

Apple heeft in de iBookstore een e-book uitgebracht, waarin ontwikkelaars en ontwerpers alles lezen over design voor iOS 7.

iOS human interface designApple heeft in iBooks het nieuwe boek iOS Human Interface Guidelines beschikbaar gesteld, waarin alle designregels voor iOS-apps uitgebreid na worden gelopen. Het boek helpt ontwikkelaars bij het maken van apps die aansluiten op de iOS 7-designfilosofie. Hoewel het book in de iBookstore nieuw is, zal de geboden informatie sommige ontwikkelaars en ontwerpers wel bekend voorkomen: Apple biedt dezelfde designuitleg op een speciale website in de ontwikkelaarsportaal.

Het Apple-designboek is meer dan een simpele PDF: er wordt gebruikgemaakt van video en ingebouwde annotaties die extra informatie bieden. De getoonde video’s zitten echter niet in de app ingebouwd: het bestand is namelijk maar 20MB groot. Je hebt daarom een internetverbinding nodig om de video’s te streamen.

Apple brengt wel vaker instructieboeken uit in de iBookstore. Zo verschijnt er ieder jaar een nieuw boek waarin alle functies van de laatste grote iOS-update worden beschreven.

Downloaden: iOS Human Interface Guidelines

iBook iOS Human Interface design (Custom)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2014, 7:55
Categorie Apps
Onderwerpen ibooks, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.