Apple Silicon M3 Series overzicht

Reacties voor: Benchmark: ‘M3 Pro maar klein beetje sneller dan M2 Pro’

De eerste benchmarkresultaten voor de M3-chips zijn opgedoken. Daaruit blijkt dat de CPU van de M3 Max ongeveer net zo goed presteert als de M2 Ultra. Maar de M3 Pro is slechts een fractie beter dan de M2 Pro.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Als de prestaties van de M3 Max evenredig is als de M2 Ultra, wil je niet weten wat de M3 Ultra zal doen.

  2. Ik ben eerder benieuwd naar de benchmarks van de M1/M2/M3 Pro.

    De M1 Pro en M2 pro hebben een flink hogere geheugen bandbreedte dan de M3 Pro (200 ipv 150 GBs). Ik ben erg benieuwd wat voor effect dat op de prestaties heeft. Tot dat duidelijk is, wordt er hier niets besteld (was wel de bedoeling).

    Hetzelfde verhaal voor de M1/M2/M3 MAX, want ook daarbij is er in de M3 MAX geheugenbandbreedte geknepen, (van 400 GBs naar 300 GBs) tenzij je de duurste M3 MAX neemt.

    • De M3 chip heeft ook een geheugen-verbetering, waardoor niet een heel cluster hoeft worden uitgelezen maar alleen de benodigde data in dat cluster.
      Dus zeg maar een zin uit een alinea ipv de hele alinea.
      Dat bespaart veel schrijf- en lees acties naar het geheugen… (en daarom hoeft de bandbreedte niet zo groot te zijn als bij de vorige generatie)

      • Toch zie ik het als een limitatie. En dat is te zien in de eerste benchmarks. Er is amper vooruitgang geboekt wat de Pro versies betreft.

  3. (Red.) Artikel bijgewerkt met eerste benchmark van M3 Pro-chip.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.