Reacties voor: Belgische KPN-dochter Base gaat eindelijk 3G uitrollen

De Belgische operator Base - onderdeel van KPN - kiest zes jaar na de concurrentie eindelijk voor de uitrol van 3G. Dit zal worden uitgerold met een snelheid van 500 kbps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. EINDELIJK! hier wacht ik al super lang op!

  2. Het lijkt wel Zuid-Afrika. En zou het niet slimmer zijn als ze meteen met 4G beginnen? De eerste operators zijn er al mee begonnen. Oh well… over een jaar of tien bij Base misschien.

  3. dus ook voor MV?

  4. KPN levert aan privé-gebruikers in Nederland ook geen volle snelheid… 10 euro voor 386kbps,,,

  5. @Gonny van der Zwaag: Tja, als je de tarieven bij Mobile Vikings bekijkt speelt het helemaal geen rol meer of het nu om EDGE of 3G gaat. Daarom is het ook zo leuk dat je nu voor zo weinig geld van 3G kan gebruik maken.

  6. En nu nog bij Mobile Vikings, en dan ben ik ook tevreden.

  7. Onbegrijpelijk eigenlijk hé? Een land als Belgie midden in de westerse wereld.. Gewoon GEEN 3G?!? Soms heb ik het idee dat Belgie een beetje langzaam is, ook wat betreft internet ontwikkeling. Bij hot domeinen is zo’n beetje alles bezet behalve de .be domeinen..

  8. @Gammel: Geen 3G bij Base. Wel bij Mobistar en Proximus 😉

  9. Zoals in het artikel: de twee andere grote operatoren Proximus en Mobistar bieden al 6 jaar 3G aan! België is dus niet langzaam als het om 3G gaat. Als het om andere dingen gaat… wel… helaas…

  10. @Gammel: In vergelijking met Nederland lopen wij in België op technologie inderdaad achter. Datalimieten, 3G dekking, monopolie van belgacom en telenet…

  11. Mobistar en Proximus hebben misschien wel al 6 jaar 3g, maar hun prijzen zijn extreem hoog en de datalimieten belachelijk laag. Dan liever voor een derde van de prijs op het tragere edge van base. Maar soit, ik hoop maar dat hun tarieven ongewijzigd blijven na de overstap.

  12. Achterlopen? maar nee in Belgie zijn het Proximus en Mobistar die de plak zwaaien (en afspreken), waarom investeren als de koe nog niet is uitgemolken. Wij betalen ons hier blauw aan mobiel telefoneren, gewoon om de vette dassen aan de top nog wat vetter te maken.

    In nederland zijn er veel meer providers…. dus meer concurentie

  13. Eindelijk, dan zit het gratis internet van mobile viking ook op 3g! en dan nog hopen da het ook in hasselt komt :p

  14. Ik zit op MV, Gent centrum … en ik heb geen 3G, andere Base gebruikers wel.

  15. Het probleem in belgie is we wel al 6jaar 3G hebben maar zelfs na 6jaar nog steeds op vele plaatsen geen 3G hebben en er op heel wat plaatsen dan wel 3G is maar de 3G wegvalt als je ergens binnengaat en dan helaas op EDGE terug valt en we zijn idd een zeer duur land en voor dat geld krijgen we maar bitter weinig.

    Base is idd samen met mv het goedkoopste maar ik kies toch iets meer voor prijs kwaliteit en zit ook bij mobistar en het surfen verloopt vlotter met deze dan mee bv mv.

    Ik heb ook mv voor alle duidelijkheid maar deze liggen meer plat dan bij mobistar dusja…..

  16. Ik merk hier wel dat velen niets weten over de toestand in België.

    Er waren maar 2 licenties voor 3G beschikbaar, en Mobistar en Proximus hebben een record bedrag erin gegooid om het te bemachtigen.

    Vermits je weet, dat de Belgische Overheid de voorkeur geeft aan Proximus/Belgacom, dan weet je dat Base telkens uit het bootje zal vallen, tenzij ze meer willen betalen dan Mobistar (wat ze uiteindelijk door hun klanten laten betalen).

  17. Origineel geplaatst door schumi
    Het probleem in belgie is we wel al 6jaar 3G hebben maar zelfs na 6jaar nog steeds op vele plaatsen geen 3G hebben en er op heel wat plaatsen dan wel 3G is maar de 3G wegvalt als je ergens binnengaat en dan helaas op EDGE terug valt en we zijn idd een zeer duur land en voor dat geld krijgen we maar bitter weinig.Base is idd samen met mv het goedkoopste maar ik kies toch iets meer voor prijs kwaliteit en zit ook bij mobistar en het surfen verloopt vlotter met deze dan mee bv mv.Ik heb ook mv voor alle duidelijkheid maar deze liggen meer plat dan bij mobistar dusja…..

    Dat is allemaal relatief, 3G bij Mobistar is enorm traag, duur en niet te vergeten instabiel… Met MV heb ik altijd een vaste snelheid en het is nog maar één keer uitgevallen…

    Je snelheid van je mobiel internet lijdt onder verscheidene factoren. Uw isolatie van uw huis, hoge of lage plafonds, hoog aantal gsm’s in kleine oppervlakte, etc…

  18. @//:

    Idd, Ik ben meer dan tevreden over Mobile Vikings, overal waar ik ben heb ik 5 blokjes verbinding (regio Leuven) en in gebouwen idem. Het internet werkt altijd en inderdaad aan een zeer constante snelheid (weliswaar EDGE-snelheid, maar ik ben meer dan tevreden!) Ik zou noooooit terug willen naar Mobistar

  19. Proximus 3G in de grote steden , en als het uitvalt val je terug op gprs ipv edge. Laat ze de koeien nog maar een beetje uitmelken. Niet waar Q

  20. Werkt perfect kheb het sinds gisteren snel vershiet er echt van pakke sneller en stabieler dan mobistar en veel goedkoper !!!

  21. Origineel geplaatst door Kevin
    Ik zit op MV, Gent centrum … en ik heb geen 3G, andere Base gebruikers wel.

    dat is ook niet meer dan logisch. MV staat COMPLEET los van BASE. Het is een onderneming, zij hebben hun eigen tarieven en alles. Je kan base niet met mv vergelijken. Zij gebruiken enkel het netwerk. De mensen van MV zeiden tegen mij dat ze gingen zien wnr ze eventueel naar 3g overstappen en of dat tegen een meerprijs ging zijn of niet…

  22. Origineel geplaatst door Michiel
    Origineel geplaatst door KevinIk zit op MV, Gent centrum … en ik heb geen 3G, andere Base gebruikers wel.dat is ook niet meer dan logisch. MV staat COMPLEET los van BASE. Het is een onderneming, zij hebben hun eigen tarieven en alles. Je kan base niet met mv vergelijken. Zij gebruiken enkel het netwerk. De mensen van MV zeiden tegen mij dat ze gingen zien wnr ze eventueel naar 3g overstappen en of dat tegen een meerprijs ging zijn of niet…

    De contradictie staat al in je eige reactie. Compleet los maar wel volledig gebonden aan het netwerk. 3G is een netwerktechnolgie…

    En trouwens … Buitenlandse klanten op het BASE netwerk hebben op dit moment ook geen toegang tot 3G

  23. Zo zeker ben ik er niet van dat Base 3G ook bij mv zal toelaten, ws enkel voor de directe base klanten en niet voor degenen die via een virtuele operator gaan

  24. @Frederic:Hey ik heb ook base ik woon in antwerpen en ik zie geen 3G staan op mijn scherm alleen zie ik Edge icon staan of moet je da instelle via Data netwerk instellingen ?

  25. Hey ik heb ook base ik woon in antwerpen en ik zie geen 3G staan op mijn scherm alleen zie ik Edge icon staan of moet je da instelle via Data netwerk instellingen ?

    Origineel geplaatst door Frederic
    Werkt perfect kheb het sinds gisteren snel vershiet er echt van pakke sneller en stabieler dan mobistar en veel goedkoper !!!

  26. Ik had Mobistar,bijna nooit 3G nu op M.V. altyd 5 streepjes binnen en buiten. Dacht toch dat M.V met de tijd mee zal omschakelen .

  27. Proximus 3G !!! na 6 jaar slagen ze er nog niet in om een voldoende 3G dekking uit te bouwen. Buiten redelijk, maar eens binnen kantoor of woning … noppes !!
    Zelfs de basisdekking telefonie laat de laatste maanden te wensen over, veel onderbrekingen, moeilijkheden om sms te versturen enz.
    niet toestel afhankelijk !!

  28. Je moet u 3g aanztten dan gaat hij auto over van edge naar 3g en base biedt trouwens meer dan prox en mob want bij base is het 3.75 dus een heele verbetering !!! Veel stabieler @Dejavu61:

  29. Maar dat werkt ook op Jim Mobile he of nie want JimMobile is van Base en ik hen nog altijd geen 3G verbinding alleen edge :s

    Origineel geplaatst door Frederic
    Je moet u 3g aanztten dan gaat hij auto over van edge naar 3g en base biedt trouwens meer dan prox en mob want bij base is het 3.75 dus een heele verbetering !!! Veel stabieler @Dejavu61:

  30. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Het lijkt wel Zuid-Afrika. En zou het niet slimmer zijn als ze meteen met 4G beginnen? De eerste operators zijn er al mee begonnen. Oh well… over een jaar of tien bij Base misschien.

    Je mist een beetje de achtergrond. Base was nooit van plan om commercieel 3G aan te bieden, maar vanuit het bipt was een verplichte dekking nodig van 3G, anders legt bipt je een boete op.
    Base is altijd voorstander geweest van uitbouwen stap voor stap, waardoor iedere gebruiker nu Edge heeft en er bij base in 99% geen terugval is naar Gprs (in tegenstelling tot mobistar en proximus)

    Hierbij komt dat base ook van in den beginne aangekondigd heeft dat ze 3G wilden laten links liggen om zo bij de volgende generatie als eerste te zijn.
    (Zo is het ook gegaan bij Edge, base slaat dus graag een “generatie” over)

    Moraal van het verhaal is dus eigenlijk dat base bij 4G bij de eersten zal zijn waarschijnlijk 🙂

  31. ben altijd al klant bij mobistar, nog nooit boven mijn dataforfait gegaan (iphone 45E), surf nochtans erop los thuis en in de file. In mijn dorp gelukkig 3G en dat gaat heel snel helaas niet bij mijn ouders daar nog edge en idd traaaaaag. Maar ben eigenlijk heel tevreden. Snap niet wat jullie doen om boven die forfait te gaan? Constant naar de radio over internet misschien?

  32. ben benieuwd of dit ook werkt met Jim mobile.
    Ga vandaag naar gent dus zal het eens proberen

  33. Sinds dit weekend zie ik hier in Gent af en toe 3G op mijn scherm verschijnen… echt wel af en toe want de E staat er ook nog regelmatig! Slechte dekking?
    En als er 3G staat dan valt het op dat ik slecht 1 of 2 streepjes bereik heb… vreemd vreemd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.