Apphabet: maak een gedicht in maximaal 16 iPhone app-karakters

Apphabet is een alfabet, bestaande uit applicatie-icoontjes voor de iPhone. Met dit alfabet kun je gedichtjes en uitspraken van maximaal 16 karakters maken.

appoetryArt director Ine Reijnen heeft iets bijzonders gemaakt: het Apphabet. Dit is een lettertype, volledig samengesteld uit bestaande app-icoontjes voor de iPhone. Met de letters kun je Appoetry maken, een gedicht of een gedachte van maximaal 16 karakters. Ine is van plan om een boek/blog samen te gaan stellen met Appoetry vanuit de hele wereld. Een paar voorbeelden zijn alvast op haar website te vinden, waar je ook de mogelijkheid hebt om het complete font te downloaden.

apphabetHet Apphabet bevat alle letters van het alfabet, de cijfers en diverse leestekens. Wie zich verveelt kan trouwens ook behoorlijk lang zoet zijn met het achterhalen welke iPhone-applicaties er achter de 88 icoontjes schuil gaan. De F van Facebook en de G van Google Mobile zijn makkelijk te herkennen, maar waar komen de apps met cijfericonen vandaan? Waar de bedenkster van het Apphabet echter meer in geïnteresseerd is zijn app-gedichtjes en rake uitspraken.

Vind je dat de Twitter-beperking van 140 tekens te makkelijk is, dan kun je je nu stukbijten op het Apphabet. Insturen kan bijvoorbeeld via sms (het mobiele nummer staat op de website vermeld).

Meer info: Apphabet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2010, 18:52
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.