Belastingaangifte 2018 op iPhone.

Met de nieuwe Aangifte-app regel je ook over 2018 je inkomstenbelasting

Maar nog niet voor iedereen

De Belastingdienst heeft ook dit jaar weer een nieuwe app uitgebracht voor de inkomstenbelasting 2018. Met de Aangfite 2018-app doe je je belastingaangifte via je iPhone of iPad.

Ieder jaar vanaf 1 maart moeten de meeste Nederlanders weer de aangifte voor de inkomstenbelasting regelen. Je kan de belastingaangifte online regelen, maar dat kan ook via je iPhone of iPad met de Aangifte 2018-app. Het is voor de meeste mensen de snelste manier om je belastingaangifte te regelen, mits je voldoet aan de voorwaarden. Heb je de app vorig jaar gebruikt en is er in je situatie niets veranderd? Dan kan je de app ook dit jaar weer gebruiken.

Belastingaangifte 2018-app: aangifte doen met je iPhone of iPad

Voor het zesde jaar op rij heeft de Belastingdienst een nieuwe app in de App Store gezet om je inkomstenbelasting mee te regelen. Waarom hier elk jaar een compleet nieuwe app voor nodig is in plaats van een update is onduidelijk, maar het lijkt nu echt een traditie te worden. Met de app kun je je reeds bekende gegevens controleren en je aangifte verzenden. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is je DigiD-inloggegevens.

Aangifte 2018-app inkomstenbelasting van de Belastingdienst.

Na het opnieuw downloaden van de app, wordt gevraagd om een vijfcijferige pincode in te stellen. Net als vorig jaar werkt de app ook met Face ID en Touch ID, zodat je je aangifte kan opslaan voor later. Na het controleren en verzenden van de gegevens kun je een PDF naar jezelf mailen, zodat je de bevestiging altijd bij de hand hebt. Heb je de Aangifte 2017-app nog op je toestel staan? Deze is nog beperkt te gebruiken. Je kan daarin nog het PDF-bestand van vorig jaar naar jezelf sturen.

Nog steeds met beperkingen
Al sinds de Aangifte-app van 2014 geldt er een aantal beperkingen, waardoor de app niet voor iedereen geschikt is. Ook dit jaar hanteert de Belastingdienst dezelfde voorwaarden als voorgaande jaren. In onderstaande gevallen kun je de app niet gebruiken:

  • Niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had.
  • Uw woning gekocht of verkocht hebt in verband met aftrekbare kosten.
  • Een restschuld voor een vroegere eigen woning had.
  • Uw woning tijdelijk verhuurde, bijvoorbeeld via Airbnb.
  • Een onderneming had.
  • Inkomsten uit overige werkzaamheden had.
  • In het buitenland woonde.
  • Inkomsten uit of bezittingen in het buitenland had.
  • Co-ouder was en uw minderjarige kind niet op uw adres ingeschreven stond.
  • Aftrekposten wilt opgeven, zoals giften, zorgkosten of studiekosten.

Zijn deze voorwaarden niet op jou van toepassing? Dan kun je hieronder de app downloaden, je gegevens controleren en verzenden. Klopt er iets niet, dan kan je de wijzigingen helaas niet via de app doorvoeren. Als je voor 1 april je aangifte verzonden hebt, krijg je voor 1 juli bericht. Zorg er in ieder geval voor dat je aangifte voor 1 mei verstuurd is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 maart 2019 om 13:49
Onderwerp
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.