‘Belangrijke rol voor iBooks tijdens iPad mini-evenement’

Het vooralsnog onbevestigde iPad mini-evenement op 23 oktober zou sterk de nadruk leggen op iBooks-vernieuwingen.

iBooksGisteren werd duidelijk dat Apple op 23 oktober opnieuw een media-evenement gepland heeft. Ditmaal voor de introductie van de iPad mini. Het wachten is alleen nog op de officiële uitnodiging, die begin volgende week wordt verwacht. Volgens The Next Web is tijdens het evenement ook een belangrijke rol weggelegd voor iBooks, Apple’s e-booksplatform.

Echt verrassend is het zeker niet. Apple zal de iPad mini, die naar alle waarschijnlijkheid een 7,85-inch scherm heeft, zo willen positioneren zodat het kan concurreren met de kleinere tablets die nu al op de markt zijn. Daarbij speelt content een belangrijke rol. Content in de vorm van iBooks-publicaties en films, zo stelt The Next Web’s Matthew Panzarino.

Hoewel hij daarvoor geen concrete aanwijzingen biedt, verwacht Panzarino dat Apple een nieuwe versie van de iBooks-software zal introduceren: iBooks 3. Met uitgebreidere ondersteuning voor bijvoorbeeld annotaties en andere vernieuwingen om met Amazon’s Kindle te kunnen concurreren. Ook verwacht hij een update voor iBooks Author met ondersteuning voor de iPad mini en het nieuwe schermformaat van de iPhone 5. Kortom, voor de fans van e-books en voor uitgevers lijkt het iPad mini-evenement op 23 oktober een evenement om naar uit te kijken.

Toch is het volgens Panzarino ook aannemelijk dat Apple iets in petto heeft voor gebruikers die hun iPad liever gebruiken om films op te kijken. “Het zou mij allerminst verrassen als er ook een aankondiging omtrent films gedaan zou worden.” Wat dat precies zou kunnen zijn valt alleen naar te gissen.

Uiteraard zal het merendeel van de presentatie zijn ingeruimd voor de bespreking van de kleinere en goedkopere iPad. Mogelijk zal ook de compleet vernieuwde iTunes 11 een rol spelen tijdens het evenement. Die werd bij de aankondiging van de iPhone 5 in september al geïntroduceerd, maar zou pas eind deze maand beschikbaar komen, zo liet Apple weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2012, 9:24
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen ibooks, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.