Apple neemt licentie op Zwitserse stationsklok

Apple is tot een overeenkomst gekomen met de Zwiterse spoorwegdienst SBB. Ze gaan een licentie afsluiten om de bekende spoorwegklok te kunnen gebruiken in de klokapplicatie op de iPad. Sinds iOS 6 is er een klokapplicatie aanwezig op de iPad, maar al snel klonken er geluiden dat Apple wel heel erg naar het design van […]

klok zwitserlandApple is tot een overeenkomst gekomen met de Zwiterse spoorwegdienst SBB. Ze gaan een licentie afsluiten om de bekende spoorwegklok te kunnen gebruiken in de klokapplicatie op de iPad. Sinds iOS 6 is er een klokapplicatie aanwezig op de iPad, maar al snel klonken er geluiden dat Apple wel heel erg naar het design van de spoorwegklok had gekeken. Er werd zelfs gesproken over plagiaat.

Een woordvoerder van SBB gaf aan dat ze vriendschappelijke gesprekken wilden voeren met Apple om tot een compensatieregeling te komen. Inmiddels zijn de partijen het eens geworden, blijkt uit een persbericht. Apple betaalt voortaan licentiekosten om de klok te mogen gebruiken. Helaas is er niet gezegd hoeveel Apple moet betalen.

De klok is ooit ontworpen door de Zwitser Hans Hilfiker in 1944 en is bedoeld om makkelijk te kunnen aflezen. Opvallende kenmerk is de rode secondewijzer met bolletje in de vorm van een spoorweg-stopbord.

klok ipad spoorwegen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2012, 15:27
Categorie Apple
Onderwerpen apple, klok

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.