iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: gMaps Browser, Blux Camera, PhotoBrowser for Facebook en meer

Blux Camera, Photoset en PhotoBrowser for FB: de liefhebber van fotografie op de iPhone en iPod touch heeft een goede week achter de rug. Met App van de Dag, en de GoPro App voor GoPro camera's zijn er meer goede apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GoPro App preview op iPhone van GoProIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week meerdere fotografie-apps, het populaire App van de Dag en een alternatief voor Apple Maps met het vertrouwde Google Maps.

AG Skedule iPhoneSkedule – Skedule komt schromelijk te laat om deel uit te maken van onze App Lijst: 25 geweldige studie- en school-apps voor iOS, maar anders had hij erin gestaan. Het is een nieuwe applicatie waarin je je lesrooster en huiswerk kan bijhouden op een simpele en snelle manier. De toepassing heeft fors meer functies dan bijvoorbeeld de Nederlandse apps Rooster!, maar is wel weer een stuk simpeler te bedienen dan iStudiez Pro, de gerenommeerde app in dit genre.
Downloaden: Skedule (€0,79)

AG Conweets iPhoneConweets – Hoe ging je akkefietje met de webcare ook alweer vorige keer? En hoe is het met de haat-liefde verhouding tussen politiek journalist @baspaternotte en GroenLinks’ @femkehalsema? There’s an app for that. Twitter mag dan niet meer zo happig zijn op Twitter-programma’s die de functionaliteit van Twitter zelf overnemen; er zijn ook nog gaten in de markt die Twitter zelf laat liggen. Met de nieuwe app Conweets voer je twee Twitter-gebruikersnamen in en graaf je in de gespreksgeschiedenis tussen de twee Twitteraars.
Downloaden: Conweets (gratis)

AG GoPro iPhoneGoPro App – De GoPro-camera, vooral bekend van opnames van extreme sporters, heeft er dankzij een nieuwe iPhone-app een handigheid bij gekregen. Met de GoPro App kan je de camera op afstand bedienen vanaf de iPhone, iPod touch of iPad. Je hebt daarbij de beschikking over alle camera-instellingen van de GoPro, kan de locatie achterhalen en je kan zelfs door de camera meekijken voor een preview van de opnamen.
Downloaden: GoPro App (gratis)

AG App van de DagApp van de Dag – App van de Dag is een idee dat de afgelopen maanden al in andere landen was uitgerold. Sinds vorige week is het Franse bedrijf achter het initiatief ook in Nederland aanwezig, met een app waarmee je elke dag een gratis App van de Dag kunt scoren. De Nederlandse introductie loopt goed, zo valt af te lezen uit de positie in de App Store. App van de Dag bouwt voor op het idee van AppEvent, FAAD en talloze andere websites, die afspraken maken met ontwikkelaars om elke dag een gratis app aan te bieden. De extra publiciteit moet het voor de ontwikkelaar interessant maken. Bij App van de Dag vindt er elke dag om 10.30 uur een wisseling van de wacht plaats.
Downloaden: App van de Dag (gratis)

AG gMaps BrowsergMaps Browser – We schreven het gisteren al in ons artikel over de applicatie ClassicMap: er gaan de komende tijd veel hobbyprojecten uitkomen die de oude Google Maps-applicatie terug proberen te laten komen op de iPhone. ClassicMap deed gisteren nog niet veel goed om Apple Maps in iOS 6 voorlopig te doen vergeten. Het fonkelnieuwe gMaps Browser heeft echter meer opties. Zo huist de app bijvoorbeeld Google Street View. Helaas ontbreken verschillende andere mogelijkheden nog.
Downloaden: gMaps Browser (gratis)

AG Blux CameraBlux Camera – Zet je geluid aan tijdens het gebruiken van de nieuwe fotografie-app Blux Camera en je waant je even James Bond. Met clicks, zooms en scan-effecten die uit de speaker klinken en over het beeld bewegen, is Blux Camera een gadget op zichzelf. Zou je bijna vergeten dat de applicatie ook nog een verdienstelijke fotografie-app is. In een interface die zo weinig mogelijk schermruimte inneemt, kan je meteen aan het contrast, de helderheid, het kleurenfilter en de tint sleutelen voordat je een foto maakt. De app wil je daar zelf ook graag een handje bij helpen.
Downloaden: Blux Camera (€2,39)

AG Photobrowser for FB iPhonePhotoBrowser for FB – Als je je ergert aan het tempo waarmee Facebook op de iPhone foto’s en fotoalbums van vrienden laadt, dan ben je niet de enige. Fotograaf en tevens afgestudeerd software engineer Robin Eggenkamp ontwierp een gratis applicatie voor de iPhone met één specialisme: foto’s sneller laden dan de officiële Facebook-app. Nadat je in iOS 6 eenmalig toestemming hebt gegeven voor het gebruiken van je Facebook-gegevens, ben je in no-time aanbeland bij de foto die je aan vrienden wil laten zien.
Downloaden: PhotoBrowser for FB (gratis)

AG Photoset by Tumblr iPhonePhotoset – Tumblr kent iedereen als blogplatform, waarmee je zonder technische kennis je eigen blog kunt starten. Eén van de functies in Tumblr is Photoset, een serie foto’s die je kunt samenbundelen tot een fotocollage. Via een nieuwe iOS-app kun je nu zelf deze collages maken en publiceren vanaf je iPhone. Ook mensen die nog geen Tumblr-account hebben kunnen een kijkje nemen en de app proberen. Het werkt namelijk ook samen met andere sociale netwerken zoals Twitter.
Downloaden: Photoset (gratis)

AG The Human Face of Big Data iPhoneThe Human Face of Big Data – Alles wil The Human Face of Big Data van je weten. Alles. De nieuwe iPhone-applicatie van het prestigieuze project bewaart je informatie anoniem op de servers van de dienst, maar houdt wel bij hoe je reist op een dag, welke muziekgenres je beluistert, je woonplaats, het aantal Bluetooth-apparaten dat je aansluit en het aantal Wi-Fi netwerken dat je raadpleegt. En dan hebben we het nog niet over slaapritmes, seks, hoe je tegen dikke kinderen aankijkt en nog veel meer persoonlijke vragen. The Human Face of Big Data gaat na wat je telefoon zegt over jou en heeft één doel: data verzamelen.
Downloaden: The Human Face of Big Data (gratis)

AG Flayvr iPhoneFlayvr – Gewoon een vraag: hoeveel foto’s heb je in het fotoalbum van je iPhone staan? De dames en heren achter Flayvr hadden er in ieder geval genoeg om doodmoe te worden van het eindeloze scrollen om eens een foto aan iemand anders te laten zien. Die frustratie vormde het begin van het app-idee dat uitgroeide tot Flayvr. Een applicatie die razendsnel je foto’s onderverdeelt in albums van momenten en locaties, die je meteen kan delen op sociale netwerken.
Downloaden: Flayvr (gratis)

AG Mine iPhoneMine – Je hebt je vrienden al laten zien waar je nu weer een kop koffie drinkt met Foursquare, welk televisieprogramma je kijkt met GetGlue en wat je inspireert met Pinterest. Wordt het al tijd voor het volgende overzicht? De iPhone-app Mine staat nog in de kinderschoenen, maar met een idee dat wel eens groot kan gaan worden. In de applicatie geef je aan wat je hebt gekocht. Zo kunnen vrienden je alsmaar groter wordende gamecollectie bijhouden en zie je welk oud werk van Dylan je vader nu weer heeft opgedoken.
Downloaden: Mine (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.