Reacties voor: Bedrijven hebben geen idee waarom ze werknemers een iPad geven

Een iPad voor de werknemers? Een groot deel van de bedrijven denkt eraan volgens onderzoeksbureau Digital Research, maar de helft van de bedrijven heeft er nog geen functie voor gevonden.
Bart Breij -

Reacties: 21 reacties

  1. Volgens mij geldt dat niet alleen voor bedrijven, maar juist ook voor particulieren. Als ik mensen in mijn omgeving hoor die een iPad aangeschaft hebben, is het niet meer dan een draagbare webbrowser.

    Niets ten kwade van de iPad, ben zelf een zeer tevreden eindgebruiker πŸ™‚

  2. Echt zo’n onzin. Ik las vorige week dat een of andere gemeente van mening was dat het personeel zo’n speeltje moest hebben om de papierstroom tegen te gaan. Ik vind eigenlijk dat ze alle inwoners van die gemeente ook maar zo’n ding moeten geven zodat je alles elektronisch met de gemeente kunt regelen.

  3. Dit heeft stiekem niks te maken vertrouwen in de nieuwe technologie, maar gewoon een miscommunicatie tussen, waarschijnlijk, ICT en management. πŸ˜›

  4. Iedere werknemer kan met een ipad veel productiever thuiswerken. Ze laten de kinderen met de iPad spelen en zelf aan het werk op de laptop.

  5. Bij ons gaat binnen nu en een paar weken een pilot van start. Daarbij wordt onderzocht of de iPad de laptop kan vervangen van het management. Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre de iPad ook gebruikt kan worden in het veld, als het gaat om invoeren van waarnemingen en het maken van rapporten. Een derde onderwerp van onderzoek is het gebruik van de iPad bij vergaderingen, conferenties en presentaties. Interessante pilot, waarbij mijn organisatie vermoedt dat met het invoeren van de iPad veel kosten bespaard gaan worden.

  6. Ikzelf denk echt niet dat de laptop geheel vervangen kan worden.
    vooral voor het tussentijds bewerken van bijvoorbeeld presentaties of andere office documenten.
    er zijn hier inderdaad aps voor, maar vaak zijn deze beperkt in mogelijkheden. verder geniet een laptop een al bekende werkwijze in je taken.
    zelf gebruik ik de Ipad voor o.a. Password beheer, mail, vpn, lichte webbrowsing. en vooral voor het papier te vervangen.
    in combinatie met een goede scanner of een allinone die rechtstreeks de copietjes als pdf verstuurd is ideaal. het bespaard een enorm gewicht in je tas en het eventueel verder verspreiden van je scans gaat ook makkelijker.

  7. Creatief krijgen ze dan de iPad om vervolgens ‘s avonds de kinderen erop te laten spelen !

  8. Waarom? Wat dacht je van het feit dat het zo nuttig kan zijn doordat men er zo veel van en door kan leren (in een mum van tijd desgewenst), kennisvergroting, kennismanagement, enz. Het kosten kan besparen op, naast papier en wie weet zelfs het loonstrookje op termijn, bijv. het onderwijzen van (zelfs ongemotiveerd) personeel d.m.v. de cursussen, de (mis)communicatie, vergaderingen, het (eventuele) ziekteverzuim, enz.
    Het tablet kan daarnaast ook erg informatief, instructief en leerrijk zijn en heel goed inzetbaar op tal van terreinen in de hele digitale kennismaatschappij! Het kan ook in economisch opzichte het land zelfs, al dan niet een beetje, vooruit helpen! Redenen genoeg lijkt me zo!

  9. En dat kan allemaal niet met een laptop?

    Origineel geplaatst door S
    Waarom? Wat dacht je van het feit dat het zo nuttig kan zijn doordat men er zo veel van en door kan leren (in een mum van tijd desgewenst), kennisvergroting, kennismanagement, enz. Het kosten kan besparen op, naast papier en wie weet zelfs het loonstrookje op termijn, bijv. het onderwijzen van (zelfs ongemotiveerd) personeel d.m.v. de cursussen, de (mis)communicatie, vergaderingen, het (eventuele) ziekteverzuim, enz. Het tablet kan daarnaast ook erg informatief, instructief en leerrijk zijn en heel goed inzetbaar op tal van terreinen in de hele digitale kennismaatschappij! Het kan ook in economisch opzichte het land zelfs, al dan niet een beetje, vooruit helpen! Redenen genoeg lijkt me zo!

  10. @Tom: Qua vervoer en batterijduur is een tablet flexibeler en prettiger. Zelfs in prijs en wat de applicaties, mede door het gebruiksgemak, als geheel genomen betreft. Het wordt niet voor niets al veelvuldig in het onderwijs op diverse scholen gebruikt om een voorbeeld te geven.

  11. Een goedkoop laptopje met linux en andere open software dat is pas goedkoper

    Origineel geplaatst door Digilike
    Bij ons gaat binnen nu en een paar weken een pilot van start. Daarbij wordt onderzocht of de iPad de laptop kan vervangen van het management. Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre de iPad ook gebruikt kan worden in het veld, als het gaat om invoeren van waarnemingen en het maken van rapporten. Een derde onderwerp van onderzoek is het gebruik van de iPad bij vergaderingen, conferenties en presentaties. Interessante pilot, waarbij mijn organisatie vermoedt dat met het invoeren van de iPad veel kosten bespaard gaan worden.

  12. Origineel geplaatst door S
    @Tom: Qua vervoer en batterijduur is een tablet flexibeler en prettiger. Zelfs in prijs en wat de applicaties, mede door het gebruiksgemak, als geheel genomen betreft. Het wordt niet voor niets al veelvuldig in het onderwijs op diverse scholen gebruikt om een voorbeeld te geven.

    Qua vervoer is een 10,1 inch laptop prima. Je hebt dan ook nog eens een harde schijf, meerdere USB-poorten en een fatsoenlijk toetsenbord. Bij een normaal bedrijf waar gewoon geld verdiend moet worden, beginnen ze niet aan dit soort onzin.

  13. @trip: Een groot bedrijf begint op zich niet eens aan een pc met USB-poorten omwille van het mogelijk lekken of diefstal van bedrijfsgegevens of zelfs maar virussen afkomstig van een USB-stick. Bewijst, in dit geval, zich de iPad (of een ander tablet zonder USB-poorten) weer in z’n voordeel! πŸ˜‰

  14. En zoek maar eens, zelfs iPadclub heeft erover bericht in het verleden, naar het bekende YouTube-filmpje met meneer Strubbe. πŸ˜‰

  15. Laptop wordt te groot gevonden. En minilaptop was ook niet erg geslaagd. Dus de iPad is voor onze organisatie een serieuze optie, waarschijnlijk. Het gaat om meer dan alleen goedkoper uit zijn.

    Origineel geplaatst door neusje80
    Een goedkoop laptopje met linux en andere open software dat is pas goedkoperOrigineel geplaatst door DigilikeBij ons gaat binnen nu en een paar weken een pilot van start. Daarbij wordt onderzocht of de iPad de laptop kan vervangen van het management. Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre de iPad ook gebruikt kan worden in het veld, als het gaat om invoeren van waarnemingen en het maken van rapporten. Een derde onderwerp van onderzoek is het gebruik van de iPad bij vergaderingen, conferenties en presentaties. Interessante pilot, waarbij mijn organisatie vermoedt dat met het invoeren van de iPad veel kosten bespaard gaan worden.

  16. Tot slot, mijn laatste kennisgeving in deze context en topic: Als bedrijven, de directeuren in dit geval, een reden (of meerdere) willen zien of hebben op de vraag waarom ze werknemers een iPad als cadeau geven, kunnen ze deze vraag prima voorleggen aan Apple, Samsung, RIM of een ander bedrijf welke een tablet op de markt brengt. πŸ˜‰

  17. Soms is het dat mensen gewoon iets te gek vinden en dat willen gebruiken, nuttig of niet. De iPad heeft de PCwereld op zijn kop gezet. Ik was al jaren windows en die groote bakbeesten zat, maar er was niets wat voldeed. Ik vermoed dat ik niet de enigste was. Aan dit artikel is te zien dat de computer wereld heel erg gaat veranderen, maar weinigen het overzicht hebben hoeveel impact dat heeft.

  18. @S:
    Ik denk dat de systeembeheerder spontaan nachtmerries krijgt als er bij ons in het bedrijf ipads worden aangeachaft.denk aan het leveren van support voor itunes etc. Ohjah, virussen en usbpoorten? Een beetje bedrijf heeft een uitstekende firewall. Ieder workstation heeft USB, of je moet op een 486 werken πŸ˜‰ doorspelen van bedrijfsinformatie gebeurd toch wel, met of zonder uwbpoort (wat dacht je van internet ;)). Ik vermoed dat de meste bedrijfsmatig gekochte ipads na 3 maanden voornamelijk bij de kinderen van de werknemers liggen, of papa loopt er prive lekker veel mee te spelen πŸ˜‰
    Ohjah, heb zelf een ipad en ik moet er niet aan denken om hem voormn werk te gebruiken, dan kan je echt beter een laptop hebben

  19. Directeuren hebben net als de meeste mensen nog niet echt door wat je er allemaal mee kunt doen. Ik gebruik prive ipad steeds meer zakelijk. Voorbeelden Thuis werken via citrix, ithoughts mindmapping en simplenote om snel notities te maken. Tijdens vergaderingen is een ipad veel minder storend en je kunt er prima presentaties mee geven. Ipad is tenslotte lichter, goedkoper, staat direct aan en je kunt er een hele dag mee werken zonder bijladen en het leent zich veel beter voor onderweg werken. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Op zoek naar handige overzicht met o.a. diverse artikelen op ipadclub.nl? Google maar eens op tiplijst en ipad of klik op link hierboven.

  20. Maar hoe heet die app op de foto? Geweldig om mensen mee voor de gek te houden: dit is nou wat een iPad kan…

  21. Origineel geplaatst door Mndnm
    Maar hoe heet die app op de foto? Geweldig om mensen mee voor de gek te houden: dit is nou wat een iPad kan…

    Jumbo calculator

    http://itunes.apple.com/nl/app/jumbo-calculator/id361121377?mt=8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.