Apple en Orange willen kleinere simkaarten in 2012

Apple is voorstander van kleinere simkaarten, zo blijkt uit een aanvraag bij ETSI, het European Telecommunications Standards Institute. Het kan nog wel even duren voordat ze het voor elkaar hebben.

simkaartApple introduceerde vorig jaar de microsim, als nieuwe standaard voor de iPhone en iPad. Andere fabrikanten zijn Apple nog niet gevolgd, maar toch heeft het bedrijf alweer plannen om de simkaart nóg kleiner te maken. Bij het European Telecommunications Standards Institute (ETSI) heeft Apple een nieuw voorstel voor simkaarten ingediend, waarbij de chip nog kleiner wordt.

Behalve Apple steunt ook de Franse operator Orange het idee, plus nog een aantal andere providers waarvan de naam niet genoemd wordt. Met de invoering van de microsimkaart wijzigde er in feite niet zoveel: de chip heeft nog dezelfde afmetingen als het normale model simkaart, er zit alleen minder plastic omheen en de chip is soms wat nieuwer, zodat er meer opslagruimte en betere beveiligingsopties aanwezig zijn. Bij de nieuwe chip die Apple voorstelt moet de chip zelf kleiner worden.

In hoeverre Apple er flink achteraan zit om dit tot de nieuwe standaard te laten uitgroeien, is trouwens twijfelachtig. De informatie van Reuters is afkomstig van Anne Bouverot, manager van de Mobile Service-afdeling van Orange. Het zou kunnen gaan om een lobby vanuit de Franse provider, waarbij voor het gemak ook Apple erbij wordt gehaald, omdat zij inderdaad bij ETSI een nano-simkaart hebben aangemeld. Voordat het een standaard is kan er nog wel wat tijd overheen gaan: er moeten meerdere toestelfabrikanten meedoen en de mobiele operators moeten ook kleinere simkaarten beschikbaar stellen aan hun klanten. Maar het invoeren van zo’n nieuwe simkaart kan van de andere kant ook snel gaan, want bij de microsim is het inmiddels gelukt dat je bij je mobiele operator gemakkelijk (en vaak zelfs gratis) een microsim kunt aanvragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2011, 14:17
Categorie Apple
Onderwerpen apple, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.