Reacties voor: Beats-overname vrijwel zeker, draait vooral om cultuur en mode

De overname van Beats door Apple gaat toch door, zeggen bronnen. Het draait vooral om Jimmy Iovine en Dr. Dre's gevoel voor mode en cultuur, niet om de producten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Mode en cultuur? Ik durf bijna niet meer met mn apple spul over straat na die blijkbare overname.

    Ik moet geen ‘gangsta shit’ in mijn leven. Ik kots van die ideologie. En dit was dan ook mijn laatste Apple.

  2. @Jelster: Beats = gangsta shit? Volgens mij snap je het niet zo goed he? Ik wens je veel plezier bij de concurrenten van Apple!

  3. @dlo: Waar Jelster op doelt, is dat Beats gericht is op het achterbuurtpubliek en overige mensen die de blingblingcultuur omarmen.
    Apple probeert door de overname van Beats zijn doelgroep te verbreden van de yuppen naar ook de onderklasse.

    PS: Ik betwijfel of dit een handige strategie is. Apple is een premiummerk, dat het moet hebben van klanten die zich thuis voelen bij dat merk. Als je én op het blingblingpubliek én op het yuppenpubliek mikt, dan zal uiteindelijk een van beide groepen zich niet meer aangesproken voelen door het merk.

  4. Mode bewuste accessoire….

    Ik zie die koptelefoons inderdaad vooral bij ROC kinderen met Android telefoons. iPhone gebruikers hebben meestal de witte dopjes in hun oren….

  5. De mode en cultuur van Beats hoef ik niet.

  6. @dlo: Straatcultuur is het, kinderen die iets kopen voor de heb om erbij te horen in plaats van kwaliteit. Beats staat bekend om een slechte prijs-kwaliteit verhouding.

    De marketing van beats is daarentegen wel heel goed; alle idolen zo’n kopteleofon geven en ze vliegen de winkels uit. Kijk maar naar al die basketballers en voetballers.

    Ik heb zo’n gevoel dat dit opeens toch een miskoop gaat worden, Apple verlaagt zich wel naar een veel lagere markt. Je moet een lifestyle waar Apple in voor komt niet te breed op willen leggen.

  7. €10,- voor de eerste “was Steve er nog maar” opmerking!!

  8. Haha. i.d.d. 🙂

    Origineel geplaatst door Jelster
    …Ik moet geen ‘gangsta shit’ in mijn leven. Ik kots van die ideologie. En dit was dan ook mijn laatste apple.

    Heerlijke opmerkingen dit. En het getuigd ook echt van een diepere en brede kijk op het leven.

  9. Origineel geplaatst door Karel-Willem:
    Heerlijke opmerkingen dit. En het getuigd ook echt van een diepere en brede kijk op het leven.

    Whahaha. Fantastische opmerking.

    OT: ik ga me verder maar niet storen aan deze overname, heb er ook zo mijn bedenkingen over maar ik hoor graag eerst de achterliggende gedachte van Apple zelf…

    Zolang al mijn Apple gear me blijft helpen zoals het de afgelopen 8 jaar heeft gedaan vind ik het best…

  10. @Dennis: Gezonde instelling! Eerst zien wat er gebeurt, en dan pas je conclusie trekken. Misschien zijn de twee heren wel zeer goed in een product aanpassen aan de beoogde doelgroep en vervolgens de marketing dik voor elkaar hebben. Dat zou perfect passen bij Apple. Kwaliteit van de producten houdt Apple zelf wel hoog. Daarnaast is hun muziek-industrie-netwerk blijkbaar goud waard. Zoals ik het zie is Apple een bedrijf met topmensen met topkwaliteiten. Dat type mensen kun je overal gebruiken.

  11. Origineel geplaatst door Ja?
    €10,- voor de eerste “was Steve er nog maar” opmerking!!

    Was Steve er nog maar.

  12. Origineel geplaatst door Jelster
    Mode en cultuur? Ik durf bijna niet meer met mn apple spul over straat na die blijkbare overname.

    Jij staat wel erg stevig in je schoenen!

    Origineel geplaatst door Jelster
    Ik moet geen ‘gangsta shit’ in mijn leven. Ik kots van die ideologie. En dit was dan ook mijn laatste Apple.

    Er is geen ‘gangsta ideologie’. Ook is gangsta rap al ruim 15 jaar niet meer de mainstream pop muziek. Er zijn echter wel arrogante omhooggeschoten typetjes die zulke commentaren maken. Ik zal de eerste zijn om je uit te zwaaien 😉

    Origineel geplaatst door Brani
    Apple probeert door de overname van Beats zijn doelgroep te verbreden van de yuppen naar ook de onderklasse.

    Ik zie het meer als een hardhandige manier om de iPhone de mainstream telefoon te laten blijven, nu je overal overrompeld wordt door Galaxy reclame.

    @LongJohn: Niet vergeten dat de kwaliteit van Beats ook gewoon goed is, ondanks de relatief hogere prijs. Het is alleen een hype om af te geven op Beats, net zoals dat zo is met Android-klanten die afgeven op Apple. Erg vergelijkbaar met Apple dus. Veel mensen vergeten dat als er mensen zijn die bereid zijn er geld voor neer te leggen, het product simpelweg niet overpriced is.

  13. Het is natuurlijk makkelijk om meteen te roepen over de kwaliteit van Beats audio (die ik persoonlijk niet slecht vind), of het imago van Dr. Dre (waarbij de meeste mensen alleen denken aan gangster rapper).

  14. Als beats van Philips of Sony was geweest en alleen rijke mensen met z’n headset liepen waren de domme reacties hierboven zeker anders. Serieus mensen kunnen jullie niet anders dan negatief zijn (-_-)

  15. Waar komt bij jullie het idee vandaan dat beats voor paupers is?

  16. Wat is er mis met een gangster-rapper?
    Hij rapte alleen maar over zaken wat hij dagelijks om zich heen zag gebeuren.
    Zie het als iemand die allerlei zaken meemaakt in de 2e wereld-oorlog en er over schrijft. Het van zich afschrijft zeg maar.

    Wat is daar mis mee?
    Dr. Dre heeft zichzelf juist uit die omgeving gerapt en zijn leven een positieve draai gegeven.
    Van straatschoffie tot miljardair. Wat is daar erg aan?

  17. Wat een hoop negatieve reacties over Beats, Dre en dat Apple een premium merk is waar bepaalde stammen gebruik van mogen maken, alsof zei alleenrecht hebben. Apple denkt maar aan één ding, en dat is omzet, massaverkoop, marktaandeel en anticiperen daarvan. Aan de zeikstralen hierboven die het beter weten, solliciteer bij Tim Cook, die ken jullie advies en expertise wel goed gebruiken.

  18. Wat een ontzettend domme reacties. Voor de duidelijkheid; Apple is al lang geen ‘premiummerk’ meer of alleen voor ‘rijke mensem’.

    De zogenaamde ‘Roc-ers’ of ‘achterbuurt’ stikt al in de iPhones; haast alle jongeren lopen met een iPhone. De doelgroep die Beats heeft, heeft Apple ook. Komt er ook nog eens bij dat Beats niet alleen voor gangsta-figuren zijn. Grote DJs, Headhunterz bijvoorbeeld; gebruiken het ook. Dat laat dus zien dat het gewoon een product is voor jongeren die van ‘andere’ muziek houden en niet alleen maar dat mainstream Pop

  19. @Nils V: PM je gegevens maar even dan maak ik het over.

  20. Muziek en kwaliteit.

    Wat heeft een hoofdtelefoon van dr. Dre nou voor nut als 90 procent van de mensen naar muziek luistert van 128 of 190 320 kbs baggerkwaliteit dus, dan kunnen ze net zo goed bij de action een hoofdtelefoon halen kwaliteit muziek is 1000 kbs bijvoorbeeld ALAC of FLAC, 40 mb per liedje, dan komt een dure dr dre koptelefoon van pas. en dat hele beats gebeuren is sowieso grote onzin, ze blazen softwarematig de bas en beetje op en dat is het,

    kwaliteit muziek begint bij muziek zelf ALAC of FLAC en daar is waar het bij 90 procent van de mensen fout gaat door slechte kwaliteit muziek te luisteren,

    Ze denken dat dr dre koptelefoon of beats bij dre dat oplost. Fout gedacht,

    Goede kwaliteit begint nogmaals bij de muziek zelf, soms erger ik me aan reviews over koptelefoons waarbij ze koptelefoon een laag cijfer geven om bijvoorbeeld hoge, lage, midden tonen slecht vinden,
    logisch, bij 128 kbs hoor je ook geen goeden hoge of lage tonen.

    het is een combo van allebei dat wordt teveel onderschat, ik praat uit ervaring, ben namelijk muziek freak 🙂

    soms denk ik “Apple waar ben je mee bezig” maak voor die paar Mil de iPhone goedkoper dan wordt kwaliteit voor iedereen betaalbaar, ook voor de achterbuurtcultuur.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.