‘Notitie-app Springpad gaat stoppen’

De notitie-app Springpad gaat ermee stoppen, aldus een goed geïnformeerde bron van The Verge. De app concurreerde met Evernote en Pinterest.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Springpad (Custom)Notitie-app Springpad gaat ermee stoppen, aldus een goed geïnformeerde bron van The Verge. Daarmee verdwijnt één van de concurrenten voor Evernote. Springpad had maar liefst 400.000 gebruikers, maar dat bleek niet opgewassen tegen de 100 miljoen gebruikers van Evernote. Wanneer Springpad uit de App Store verdwijnt is nog niet duidelijk: de ontwikkelaar weigerde op het nieuws van de overname te reageren. Volgens de aangehaalde bron is de sluiting van Springpad niet echter meer te stoppen.

Het was al een tijdje stil rond Springpad. De app kreeg in maart 2013 voor het laatst een grote update, waarmee je notitieboeken kunt delen buiten de iOS-app. Hiermee leek Springpad ineens op Pinterest. Daar leek ook het verdienmodel van de app in te zitten: op 1 mei tweette Springpad voornamelijk geld te verdienen met affiliatelinks en partnerships met merken en bloggers.

Het is nog onduidelijk wat er zal gebeuren met de opgeslagen gebruikersgegevens in Springpad. Vermoedelijk wordt hier meer over bekendgemaakt zodra het sluiten van de app officieel wordt aangekondigd. Het is hopen op een exporteerfunctie, zodat je in één keer je notitieboeken naar een alternatieve app kunt overzetten.

Hoewel Springpad er hoogstwaarschijnlijk mee stopt, betekent dit niet het einde van de ontwikkelaar. Volgens de aangehaalde bron zal het Springpad-team aan een nieuwe app gaan werken. Het is echter nog onduidelijk wat voor app dit zal zijn.

Downloaden: Springpad (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.