Reacties voor: BBC stuurt verslaggevers met iPhone-app op pad

Verslaggevers van de BBC krijgen een iPhone met bijbehorende app om nieuws te verslaan. Ze kunnen foto's en video's meteen opsturen en ook audio-opnames maken, bijvoorbeeld interviews.
Lees het complete artikel → BBC stuurt verslaggevers met iPhone-app op pad

Onderwerpen

Reacties: 13 reacties

  1. Leuke innovatie, al weet ik dat CNN dit al tijden doet met iReport (wat gewoon standaard in de CNN app zit).

  2. Wel grappig …op pad met een iPad 🙂

  3. De volgende stap is gewoon dat ook ‘burgers’ deze app kunnen downloaden en gebruiken. Het is geen meerwaarde dat het dan toevallig BBC-journalisten zijn die deze app hebben.

    Maargoed, bij sommige media duurt het eenmaal wat langer voor ze toe durven te geven aan de tijdgeest.

  4. @Giel: Lees eens 2 reacties boven je…

  5. Alleen bestaat dit al lang: 1st video editor. Niet goedkoop, maar de meest uitgebreide en kwalitatief beste videomontage app die er bestaat! En met de nodige abonnementen helemaal uit te breiden. Films maken, uploaden en volgens mij ook hosten en streamen (al weet ik die laaste twee niet zeker, want die gebruik ik zelf niet) Maar ik kan me voorstellen dat de BBC er meer aan heeft een app te ontwikkelen die past binnen hun workflow, in plaats van hun workflow aan te passen aan een bestaande structuur. Fascinerend hoe breed inzetbaar zo’n iPhone is…

  6. @Ladurance: bijdehante opmerking, maar die heeft het over CNN en dat is toch wel even andere koek dan de toch wat ouderwetse BBC.

  7. @Ladurance:

    Hij heeft het ook over sommige media

  8. Weer een paar goede cameramannen en geluidsmannen werkeloos.

  9. @Giel:

    En de tijdgeest begint zonder meer met een “i”?

  10. Ik denk niet dat de app in de app-store zal verschijnen. Het zal in-house app worden, die alleen gebruikt mag worden binnen het bedrijf.

  11. De BBC werkt met Luci. Deze is ook in de Appstore te vinden. Deze app is een soort van Skype en bedoeld voor live op locatie contact te leggen met een reporter. Audiokwaliteit is beter dan Skype, nauwelijks vertraging en mogelijkheid om opnames in te starten.

    Zo zie je maar wat de mogelijkheden zijn van iPhone..

  12. Er zijn wel meer nieuwsdiensten die met zulke dingen aan het experimenteren zijn. Effectief is zo’n smartphone natuurlijk een microfoon en cameraploeg in een doosje. Als je er voor kan zorgen dat je reporter zo eerder ter plaatse is dan kan je de iets mindere kwaliteit van de opnames en shots op de koop toe nemen.

  13. Origineel geplaatst door Joris Peeters
    De BBC werkt met Luci. Deze is ook in de Appstore te vinden. Deze app is een soort van Skype en bedoeld voor live op locatie contact te leggen met een reporter. Audiokwaliteit is beter dan Skype, nauwelijks vertraging en mogelijkheid om opnames in te starten.Zo zie je maar wat de mogelijkheden zijn van iPhone..

    Heb je de link er naar toe?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.