BBC stuurt verslaggevers met iPhone-app op pad

Verslaggevers van de BBC krijgen een iPhone met bijbehorende app om nieuws te verslaan. Ze kunnen foto's en video's meteen opsturen en ook audio-opnames maken, bijvoorbeeld interviews.

bbc nieuwsDe BBC is bezig met een iPhone-app waarmee verslaggevers onderweg hun werk kunnen doen. Ze kunnen video’s en foto’s maken en interviews opnemen, die ze vervolgens naar kantoor kunnen sturen. De app komt deze maand beschikbaar voor de medewerkers en is bedoeld voor verslaggevers die buiten de deur werken. Het verzenden van materiaal is mogelijk via 3G of Wi-Fi. Zeker als je als verslaggever tegen breaking news aanloopt en even geen professionele audiovisuele apparatuur bij de hand hebt, kun je toch je werk doen.


De BBC ziet het als een logisch verlengstuk van wat er al werd gedaan. Misschien maakten de journalisten toch al gebruik van hun (privé-)iPhone om snel foto’s in te sturen. De organisatie ziet het nu als een mooi experiment om te zien hoe ver ze kunnen gaan.

Volgens Martin Turner, hoofd operationele zaken van de nieuwsdienst, gebruiken de verslaggevers al een tijdje smartphones, maar het was niet van goede kwaliteit. Nu wordt het mogelijk om de iPhone en andere apparaten te gebruiken voor live verslaggeving. Het gaat erom dat er iemand ter plaatse is en de apparatuur kan gebruiken.

Meer info: journalism.co.uk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 juni 2011 om 22:30
Onderwerp
Categorie
Achtergrond
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.