Lege accu

Battery Share vertelt vrienden als jouw accu bijna leeg is

Accu leeg en kun je niet reageren op een belangrijk berichtje? Battery Share geeft het door aan je vrienden, zodat zij ook op de hoogte zijn. Zodra je iPhone weer is opgeladen, kunnen zij dat ook zien.

Hoe vaak is dit je gebeurd: je stuurt een berichtje naar een vriend, je krijgt geen antwoord en uren later bleek dat zijn telefoon leeg was. Battery Share bespaart je die onnodige wachttijd, waarin je je steeds opnieuw afvraagt waarom iemand niet reageert. Deze app laat het je vrienden namelijk weten als je accu bijna leeg is.

Lege accu

Accu leeg? Battery Share geeft vrienden een seintje

Wil je Battery Share goed kunnen gebruiken, dan moeten je vrienden de app ook installeren. Vervolgens heb je een soort sociaal netwerk voor je batterij: iedereen die je accepteert als vriend kan je batterijlading zien en jij die van hen.

In eerste instantie denk je misschien: waarom heb ik dit nodig? Maar hoe vaak heb jij al niet zitten wachten op een antwoord van vrienden, omdat hun accu leeg was en jij van niets wist? Battery Share geeft je de mogelijkheid om een alarm in te stellen als iemands batterij bijna leeg is, en zo ben je altijd op de hoogte. Handig als je bijvoorbeeld naar een festival gaat en niet begrijpt waarom je een ander niet kunt bereiken.

Battery ShareBattery Share notificatie

Meerdere apparaten
Installeer je de app op meerdere apparaten, dan kun je via het ‘Me’-menu kiezen voor welk apparaat je het batterijleven wilt weergeven. Nadeel is dat Battery Share geen beschrijving van het apparaat weergeeft, waardoor je vrienden maar moeten raden om welke het gaat. Toch kan de feature wel handig zijn als je meerdere iPhones hebt.

Overigens heeft de app ook de mogelijkheid voor Voice over IP (bellen via het internet), al moet je hier vooraf minuten voor aanschaffen in de app. Voor €4,99 heb je honderd minuten, maar misschien is het gewoon gemakkelijker om via je provider, FaceTime, Facebook Messenger of zelfs Hangouts te bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2016, 21:00
Categorie Apps
Onderwerpen accu, batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.