Reacties voor: Batterijklachten, oververhitting en Britse waarschuwing bij iOS 6.1

De update naar iOS 6.1 levert klachten op over de batterijduur. De oorzaak zou liggen in
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 68 reacties

  1. Moet zeggen dat mijn batterij langer dan normaal meegaat. Heb er laatst zelfs meer dan 24 uur mee gedaan. (Met redelijk intensief gebruik)

  2. De 3G problemen treffen ook nederlandse gebruikers (waaronder mijzelf). Check het forum van Vodafone maar eens.

  3. Nou mijn batterij haalt de 4u niet eens na de update! Echt een drama… Je ziet echt de procentjes wegvliegen van de accu, daarom die indicator maar uitgezet:-(

  4. En vergeet alsjeblieft de wifiproblemen niet!

  5. Hier ook extreem veel last van. Binnen 3 uur is de batterij compleet dood. Gecombineerd met een kapotte camera sensor (paarse strepen door het beeld), wifi problemen (kwamen bij 6.0.2 uit het niets de kop op steken. Wel beter met 6.1, maar nog steeds niet wat het geweest was) en het feit dat het toestel soms zelfs leeg loopt als deze opgeladen wordt of is, terwijl deze aan het netsnoer hangt. Hebben er voor gezorgd dat ik een nieuwe retail krijg via Apple Care. Word inmiddels mijn 4e vervanging. Hopen dat deze wat beter is….

  6. Idd Martijn, hetzelfde hier. Batterij gaat stukken langer mee met IOS 6.1.

  7. Als je iOS 6.1 op een iPad hebt staan en dan een film gaan afspelen waar een donker beeld is (een scene met een donkere omgeving) en als je dan op de homeknop drukt zie je dat de contrast op het scherm helemaal weg is, alle app icoontjes worden bijna wit zonder kleur. Na 5 a 10 seconden trekt de kleur weer terug. Ik ben naar de dixons geweest, waar een iPad 2, 4 en de mini staan met iOS 6.1. Alledrie hadden hetzelfde probleem.

  8. Zou het niet kunnen dat deze telefoons al batterij problemen hadden?

    En door dat men een update heeft gedaan het lijkt dat het probleem is verergerd?

    Maar in werkelijkheid was de batterij al slecht en had deze storing zich sowieso voorgedaan.

    De iPhone is een massaproduct met exact de zelfde componenten en dat 1% van alle iPhone gebruikers hier last van hebben lijkt het een hardware defect en niet veroorzaakt door een software update.

    Afgezien van de mogelijke oorzaak van
    Microsoft Exchange maar daar is een fix voor

  9. Krijg sterk de indruk dat het probleem wel eens bij Vodafone kan liggen. We hebben 4 iPhone’s in de familie, (3GS, 4 en 4S) maar de iOS 6.1 versie biedt bij ons alleen maar verbetering.

  10. Ik heb de eerdere beta’s geïnstalleerd op m’n 4s draaien en toen was de batterij echt supersnel leeg. Na de laatste update gaat ie bijna 2 dagen mee. Dat is echt voor het eerst sinds de 4 jaar dat ik een iphone heb. Mij hoor je dus niet klagen :p

  11. Mijn batterij van mijn iPhone 5 gaat al vanaf dag 1 niet veel langer dan 6 uur mee. (Intensief gebruik). Vaak nog wel korter.

  12. De Exchange fix lijkt me niet voor gebruikers toepasbaar… Volgens mij moet je de Exchange beheerder hier toe bewegen…

  13. Ik heb het juist dat de batterij langer meegaat! Alleen met de camera heb ik wel nu ineens dat paarse gloed van die iPhone 5 op de 4S. En oververhitting, m’n iPhone ligt nu een tijdje in de lader en als ik voel, voelt ie gewoon normaal aan, niet te warm of te koud.

  14. ik heb de indruk dat bij mij de batterij beter werkt sinds na de update.

  15. Ook hier problemen! Telefoon leeg na 6 a 7 uur en 3G lijkt inderdaad slechter. Ook crasht safari vaak en loopt het vast. Ik gebruik al iphones vanaf de 3g maar heb echt spijt van dit laatste model. Begrijp me niet verkeerd ben fan van Apple maar vind het wel achteruit gaan de laatste tijd. Heb ook hoe rot ik het ook vind spijt van de aankoop van de 5!

  16. Mijn iphone 4s is nu ook binnen een paar uur leeg, had bij vorige firmwares hier nooit last van gehad.

  17. Ik heb een 4s en sinds 6.1 valt hij bij 15% batterij al uit en is hij echt leeg.. Had hiervoor 5.1.1 met jailbreak, daarmee nooit geen extreme batterij problemen

  18. @Dave: opvallend, want mijn Iphone 5 lijkt t net beter te doen na de laatste update.
    Over het algemeen zijn dit soort uitspraken gebasseerd op een onderbuik gevoel, en komt het door afwijkend gebruik dat we andere dingen denken te zien.

  19. Mijn batterij gaat ook echt veel sneller leeg! Heb een iPhone 4S en eerder nooit problemen mee gehad. Hoop op een snelle update!

  20. Bij mij gaat m’n batterij ook langer mee sinds ik mijn iphone 5 geupdate heb naar ios6.1. Alleen sinds de update heb ik echt veel last van wegvallende wifi verbindingen. Hebben meer mensen hier last van of ben ik de enige?

  21. Ik heb juist GEEN problemen meer. Ik ben zo gelukkig als een jonge kind in een snoepwinkel :D. Ik heb een iPhone 5 met iOS 6.1, en mijn batterij gaat zeker 2 dagen mee, ik hoef hem nu maar 3 keer per week op te laden, en vergeleken met de oude software die ik er op had (iOS 6.0.2) is dat een heeeeeele vooruitgang. Daar ging mijn toestel maar een halve dag mee. Dus, ik ben ontzettend blij met iOS 6.1. En… ik heb alleen maar Microsoft Exchange accounts. Dus daar kan het niet aan liggen 😀

    P.S. Ik speel er de hele dag zware games mee…

  22. Mijn batterij gaat sinds iOS 6.1 juist langer mee. Ik zat nog op 5.1, met jailbreak.

  23. Ik heb ook last van 3G problemen, ik heb een iPhone 5 en meteen geüpdatet, daarna heb ik geen 3G meer of pas na 10 minuten, ik heb t-mobile. Dus niet alleen iPhone 4S en Vodafone.

  24. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    Ik heb juist GEEN problemen meer. Ik ben zo gelukkig als een jonge kind in een snoepwinkel . Ik heb een iPhone 5 met iOS 6.1, en mijn batterij gaat zeker 2 dagen mee, ik hoef hem nu maar 3 keer per week op te laden, en vergeleken met de oude software die ik er op had (iOS 6.0.2) is dat een heeeeeele vooruitgang. Daar ging mijn toestel maar een halve dag mee. Dus, ik ben ontzettend blij met iOS 6.1. En… ik heb alleen maar Microsoft Exchange accounts. Dus daar kan het niet aan liggen P.S. Ik speel er de hele dag zware games mee…

    HAHAHA hele dag zware games spelen en dan 2 dagen meegaan!!!! HAHAHAHA maak dat de kat wijs man…

  25. inderdaad. als je zware games speelt gaat de batterij van de iphone zo’n 3 uur meer, wat normaal is. bij simpele 2d spelletjes zo’n 8 uur.
    Niemand kan je geloven omdat dit zelfs niet mogelijk is met vliegtuigmodus.

  26. Iedere keer met een update ben ik weer verbaasd over dat erl mensen zeggen dat ze problemen hebben. Ik ben zelf al een gebruiker vanaf IOS 3 en met alle updates nog nooit ergens last van gehad, en om mee heen ook nooit iemand gehoord die er last van had. Dus ik vraag me dan eerlijk gezegd af in hoeverre dit iedere keer op waarheden berust, of verzonnen klachten van mensen die graag wat te klagen hebben :-s

  27. @P: Ja, dat is gewoon zo. Als je me niet geloofd, kom je toch lekker langs -_- En dan nog, war ik zware games vind, hoeft u dat nog niet te vinden..

  28. Ik heb nog nooit 1 van de probleemen ondervonden.
    Ook al heb ik 40 AppS openstaan me batterij gaat er nooit sneller door leeg enkel bij navegatie AppS.
    Heb wel eens getest met iedere keer alle AppS afsluiten maar hier geen verschil.
    Met iphone 4 en 5

  29. Geen enkel probleem bij mij. Batterijduur is hetzelfde gebleven. Wifi is ook wat stabieler geworden op iphone 5 lijkt mij. Al was daar in 6.1 geen sprake van dacht ik.

  30. @Maurice Hooijmans: Tuurlijk. Je speelt de hele dag games en je batterij gaat 2 dagen mee. Die games speel je dan op een Xbox zeker?

  31. Mij iPhone batterij gaat langer mee zins de update

  32. Eerst ging hij wat minder lang mee, maar naar het volgende gaat hij langer mee:

    Laat batterij leeglopen tot 10/20%, start de computer 2 keer geforceerd opstart door de start en home knop net zo lang ingehouden houden tot de telefoon opnieuw opstart en dan net zo lang vast houden tot het apple logo komt.

    Als je 2 maal hebt gedaan dan de telefoon 100% opladen zonder hem los te maken.

  33. Sinds de update gewoon goed resultaat.
    Mijn batterij gaat ongeveer een dag mee en kijk veel video’s (series) op me iPhone dus mij hoor je niet klagen. (Overigens nog nooit problemen gehad met updates)

  34. Origineel geplaatst door johan
    Eerst ging hij wat minder lang mee, maar naar het volgende gaat hij langer mee: Laat batterij leeglopen tot 10/20%, start de computer 2 keer geforceerd opstart door de start en home knop net zo lang ingehouden houden tot de telefoon opnieuw opstart en dan net zo lang vast houden tot het apple logo komt. Als je 2 maal hebt gedaan dan de telefoon 100% opladen zonder hem los te maken.

    Dit is inderdaad een oplossing die merkbaar verbetering biedt. Zodra ik merk dat m’n batterij abnormaal gedrag vertoont doe ik dit. Ook bij vrienden heeft het altijd geholpen. En ook nu weer.

  35. Hier ook veel langer sinds de update op mijn 5

  36. Bij mij lijkt de batterij een stuk langer mee te gaan en het wifiprobleem is verdwenen! Ben er reuze blij mee!

  37. Mijn derde iPhone (4, 4S en nu de 5) en ik heb nog nooit een batterij gehad die zo lang volhield! 1,5 u standbeeld en 40 minuten gebruik en de batterij staat nog op 100% !!!!

  38. Na de update ios 6.1 lijkt mijn batterij het toch langer vol te houden en zijn de wifi-problemen totaal verdwenen,al met al een geslaagde (voor mij dus) update!

  39. Ik had al niet te klagen over mijn accuduur bij mijn iPhone 5, maar met deze update is het helemaal fantastisch. Twee dagen is geen uitzondering meer, en ik zit toch continu er mee te spelen. Ik heb wel een restore gedaan voor de update.

  40. Ik heb een iPhone 5 en krijg aanstaande dinsdag mijn 4e exemplaar geleverd! Het is een drama met 3G verbinding. Gewoon niets dus. Wifi soms ook niet. Batterij is overigens uitstekend.
    Maar gewoon geen 3G terwijl 17 andere collega’s met een iPhone volle bak 3G verbinding hebben.
    Ik begin toch echt langzaam te twijfelen over de iphone hoor. Het moet allemaal dunner en kleiner, maar komt dat allemaal wel ten goede aan de tel.
    Lijkt erop dat het steeds moeilijker wordt om een goed functionerende iPhone te maken.
    Met m’n iPhone 3GS had ik dit soort gezeik niet!
    Om moe van te worden.

  41. Ik ben blij dat ik dalijk kan overstappen naar android (Samsung Galaxy S3/S4).

    Zo lees ik de laatste tijd erg veel problemen rondom Apple iphone.
    Nu heb ik sinds de Iphone 3 altijd een iphone gehad en ook tevreden over geweest, totdat Steve het loodje lag.
    Daarna is het alleen maar bergafwaards gegaan met Apple.
    De iphone 5 vind ik echt oerlelijk en er zijn niet echt noemenswaardige verbeteringen toegevoegd.
    Nog steeds geen flash, geen bestanden overdracht en moeilijk doen met bluetooth..

    Nee, sorry, ik ben er klaar mee….

  42. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    En dan nog, war ik zware games vind, hoeft u dat nog niet te vinden…..

    onder zware games verstaat iedereen 3d games. dat kan niet anders, want “zwaar”houd in dat de iphone het zwaar heeft. hier is niet echt een mening van mogelijk.
    toegeven dat je behoorlijk overdrijft hoeft niet perse van mij hoor….;)

  43. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    Ik heb juist GEEN problemen meer. Ik ben zo gelukkig als een jonge kind in een snoepwinkel . Ik heb een iPhone 5 met iOS 6.1, en mijn batterij gaat zeker 2 dagen mee, ik hoef hem nu maar 3 keer per week op te laden, en vergeleken met de oude software die ik er op had (iOS 6.0.2) is dat een heeeeeele vooruitgang. Daar ging mijn toestel maar een halve dag mee. Dus, ik ben ontzettend blij met iOS 6.1. En… ik heb alleen maar Microsoft Exchange accounts. Dus daar kan het niet aan liggen P.S. Ik speel er de hele dag zware games mee…

    Als niemand mij geloofd. De ZWARE games die ik bedoel zijn onder andere: Infinty Blade, en Six Guns. Als ik die zo’n uur per dag speel, dan kan ik er nog lekker 2 dagen mee aan de gang. Misschien wel in het rood. Maar toch……..

    En nee, nooit last van oververhitting of zwake tot geen 3G verbinding, het kan ook schelen hoeveel dingen je op je iPhone hebt staan he. zo heb ik een 32 Gb, maar die ik maar met 12gb vol.

  44. Bij mij kwam het door iCloud, de synchronisatie met de foto’s en contacten slurpte data omdat hij dat constant bleef doen, meer dan 1 gig per dag!! Dus ook de batterij was snel leeg <6 uren! Synchroniseer nu alleen nog via iTunes op de comp.

  45. Hier geen tot zeer slecht netwerk meer na de update en oververhit toestel na update. Nieuwe simkaart geprobeerd, maar hielp niets, toestel nu retour vodafone.

  46. Al iPhone gebruiker vanaf 2de week productie iPhone, versie 1.0 😉 (freak)
    Kraken met oude satellietkaart etc.
    Maar serieus, nog nooit ellende gehad met accu, knorrige apps die ellende veroorzaken etc.
    Ook jailbreaks nooit problemen gehad, ja, dat de iPhone trager wordt, that’s all. Dit soort berichten vind ik persoonlijk altijd apart.
    Een accu die snel leegloopt is altijd een “lekstroom”, in dit geval natuurlijk een proces dat voortdurend aandacht vraagt.
    Dit moet toch wel te meten zijn door datatransmissie of processorgebruik?

  47. Bij mij is de trage/slechte 3G opgelost door de vliegtuigmodus minimaal 20 sec. aan te zetten en daarna weer uit. Mijn iPhone 5 is nu sneller dan ooit met Vodafone.

  48. Heel vervelend dat iedereen het hier beter weet en het allemaal maar aan de user ligt. Ook de schrijver van het artikel lijkt er allemaal niet zoveel van te geloven. Ook ik ben gebruiker sinds de iPhone 3G en heb nooit batterij problemen gehad tot de update naar iOS6.1 op mijn iPhone5. Als ik m’n exchange account weghaal zijn de problemen weg maar dat is weer lastig met het syncen van m’n kalender en contactpersonen (gmail).

    De zogenaamde fix die overal beschreven wordt is tijdelijk, maximaal 1 dag waarna hetzelfde probleem (hete iPhone en battery drain in een paar uur) weer terug komt. Dit probleem is vele malen groter dan voorheen en niet simpelweg een gevoel dat het iets korter is dan normaal. De batterij loopt leeg in 3 uur bij licht gebruik/standby. Daarnaast gaat de telefoon wel lang mee wanneer je via wifi werkt maar onderweg (als je bent aangewezen op 3G) is het ronduit dramatisch.

    Fix het Apple.

  49. Ik heb een 4s van een paar maanden oud waarbij ik nooit batterij problemen had, maar de update naar 6.1 nog maar 4 uur batterijduur, en daarbij ook nog eens Vodafone als provider, dus nu dubbel de klos, baal hier verschrikkelijk van!!!

  50. @Nick: Hier precies hetzelfde probleem. Had zelf al uitgezocht dat het aan de Exchange verbinding lag. De batterij wordt heet en brand je de broek uit.

  51. Al eens gedacht om de iPhone tijdens de update opnieuw te doen en als nieuwe iPhone aanvinken??? Is wel vervelend want je moet alles weer opnieuw erop zette. Maar het werkt wel althans bij mij wel

  52. Mijn batterij liep na de update naar 6.1 ook binnen een paar uur leeg.
    Na wat googlen kwam ik tot deze oplossing:
    Opnieuw herstellen en dan GEEN backup terugzetten maar installeren als een nieuwe iPhone heeft het probleem verholpen.
    De agenda’s en contacten krijg je weer terug zodra je iCloud weer aan zet dus de schade is niet zo heel erg groot.

  53. @Joop: Mijn accu loopt ook snel (leeg < 3 uur) na de iOS 6.1 upgrade. Ik heb iPhone 3GS en zit NIET op netwerk Vodafone. Ik zit op KPN netwerk. Op nu.nl had men het ook over exhange verbindingen. Ik heb nu mijn "push" instellingen veranderd in "fetch, 1x per uur". Dat helpt goed. Mijn accu is weer stuk minder snel leeg. Nu wachten op een betere upgrade.

  54. Er zijn soms momenten dat ik me afvraag of Apple dat niet bewust doet, om een vervolg update uit te brengen, om de jailbreak buiten spel te zetten. Want zeg nou eerlijk is wel een beetje raar allemaal… ze testen het zelf, geen problemen, en nu het uit is kamt iedereen met dat geauwehoer… persoonlijk ben ik van mening dat iedereen die update naar 6.1 en geen SHSH’s opgeslagen heeft, gewoon goed genaaid is. en dat is precies wat apple wil zien. Was gewoon afwachtten tot de expoits beschikbaar waren.

  55. Origineel geplaatst door johan
    Eerst ging hij wat minder lang mee, maar naar het volgende gaat hij langer mee:Laat batterij leeglopen tot 10/20%, start de computer 2 keer geforceerd opstart door de start en home knop net zo lang ingehouden houden tot de telefoon opnieuw opstart en dan net zo lang vast houden tot het apple logo komt.Als je 2 maal hebt gedaan dan de telefoon 100% opladen zonder hem los te maken.

    Nooit problemen gehad.
    Tot eergisteren. Toen ging ‘t onverklaarbaar snel.
    Gedaan wat je schreef … Top, als van ouds!

  56. Heeft bij mij niks met micro exchange te maken ding gaat met normaal gebruik 4 uur max mee.

  57. Mijn iPhone 4S word sinds de update, zonder er gebruik van maken erg warm, waardoor de accu ook snel leegloopt… 🙁 is dit probleem al officieel door Apple bevestigd? Enig idee of er een nieuw update aankomt?

  58. Als je een iPhone 4/4s hebt is het het beste als je op 5.1.1 blijft! Qua accuverbruik is het veel beter, qua prestaties merk ik zelf niet echt een verschil met 6.1. Voor diegenen op 6.1: downgraden (als mogelijk) is de boodschap.

  59. Hoe lastig kan het voor een miljardenbedrijf zijn om een 20 jaar oud Unix systeem waar duizenden load mgt utilities voor bestaan uit te rusten met één tooltje om processen load in kaart te brengen ?

  60. Na update 6.1 geen WIFI meer. Uiteindelijk €29 moeten betalen voor een vervangtoestel, wat een crap. Nieuwe toestel valt uit terwijl ik bijv. nog 10% accu heb. Gênant gewoon.

  61. Nog steeds een hel met die batterij…. Alles eraan gedaan om m langer mee te laten gaan. Maar helaas wachten op 6.2??

  62. Sinds 6.1.1 op mijn 4S problemen met wifi, kan niks vinden, of greyed out.

  63. @Thomas: Ja hier ook veel wegvallen van wifi. Hier vreet wat mb’s weg. Vastlopen van wordfeut en Candy crush. Id hef verstZndig om het te updaten naar 6.1.2. Wie is tevreden

  64. Begin deze week ge-upgrade naar 6.1.2 en vanaf dat moment liep mijn batterij leeg. Normaal gesproken laad ik de iPhone 4S ‘s nachts op (en bij intensief gebruik soms een uurtje overdag), maar na de upgrade was de batterij naar 2-3 uur al leeg. Daarbij wordt de telefoon warm (achterzijde) en ook het dataverbruik liep op (niet extreem, maar 1-2 MB per uur extra). Inmiddels het probleem ook gevonden: het probleem is verholpen als ik het synchroniseren van mijn zakelijke e-mail (exchange dus) uit zet. De agenda synchroniseren kan wel zonder problemen. Op zich geen oplossing, want het is een zakelijke telefoon, dus het kunnen e-mail is wel een voorwaarde. Maar ik ben bang dat ik hiermee moet wachten tot er vanuit Apple een fix komt.

  65. Hallo allemaal,

    Sinds de laatste update nog maar 6 uur batterij capaciteit zonder de telefoon te gebruiken. Hij loopt gewoon leeg. Bytheway, ik heb een 4s. Wat kan ik nu nog doen? Wachten tot een nieuwe update? Wat een rampenplan. Ik heb m de hele week nodig om bereikbaar te zijn. Wat nu ?

  66. Op mijn iPhone 4s staat nu iOS 6.1.3 en ik heb sinds deze update last van een leeglopende batterij en een oververhitte iPhone, wat kan ik doen om dit probleem op te lossen.
    Of wordt dit fenomeen veroorzaakt door een andere app?????

  67. Ik heb als sinds ik mijn iPhone 4 heb problemen met mijn iPhone. Hij valt uit aan de oplader en zelfs als hij is opgeladen valt hij soms zomaar uit.
    Mijn apps openen ook vaak niet en moet ze daarna steeds opnieuw downloaden terwijl ik ze net geüpdatet heb.
    Hij wordt ook gloeiend heet.
    Ik heb hem teruggebracht naar de winkel en daar is hij 5 weken weggeweest naar Apple die het op waterschade gooit, naderhand hebben ze hem voor 2de keer onderzocht en zeiden dat er niks mee aan de hand was en een nieuwe software hadden gedownload. Mooi niet, na 3 weken was hij weer stuk. Ik ben naar een andere telefoonmaker geweest die mijn invoer van mij batterij heeft vervangen, hij heeft het 1 maand super goed gedaan en nu doet hij precies hetzelfde….. ik ben ten einde raad, heeft iemand misschien dezelfde klachten!??

  68. Sinds de update naar 6.1.3. gaat de batterij zeer snel leeg, oververhitting is geen sprake van.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.