iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag

App Gemist: Mailbox, Buienalarm, Openbaar Vervoer en meer

De veelbelovende mail- en taken-app Mailbox is uitgebracht op iPhone en we bespreken veel weer- en openbaar vervoer-apps deze week.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

mailbox3Iedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week is onder andere de veelbelovende mail-app Mailbox uitgekomen, maar moeten we er nog steeds op wachten… Ook testten we een keur aan nieuwe OV-apps, kan er mobiel betaald worden met een iPhone-app van de RegioBank en zie je wanneer het vuilnis wordt opgehaald met de app Ophaaldagen.


AG Couple iPhoneCouple – Pair, Cupple, Avocado, SimplyUs… er is keuze genoeg als je samen met je geliefde berichtjes, foto’s en tekeningen wilt uitwisselen in een app. Pair vond het het nu Valentijn eraan komt blijkbaar tijd voor iets nieuws: ze hebben aangekondigd dat ze de Britse app Cupple hebben overgenomen en voortaan verder gaan onder de naam Couple. Net als voorheen is de app gericht op koppels.
Downloaden: Couple (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Live OV iPhoneLive OV – De concurrentie binnen Nederlandse iPhone-apps voor het openbaar vervoer is onvoorstelbaar groot geworden. De nieuwe toevoeging aan het genre OV status ging dit weekeinde al over de kop naar aanleiding van gebruikersfeedback en deze maandag schrijven we over de volgende stap van de NS Reisplanner Xtra: het tonen van drukte in de trein. Ook Live OV, de app waarmee je ziet of je nog moet hollen voor de bus, heeft een interessante update gehad. Je kan nu filteren welke buslijnen je op de kaart wil zien.
Downloaden: Live OV (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Buienalarm iPhoneBuienalarm – De iPhone is een nieuwe Nederlandse applicatie rijker waarmee je op de hoogte wordt gehouden van regenval. Daarbij gaat Buienalarm verder dan het alom bekende Buienradar, dat al jaren een matig beoordeelde applicatie in de App Store heeft staan. Buienalarm ziet er prachtig uit en toont niet alleen de regenval op kaart, maar toont ook in een grafiek wanneer in de komende uren de meeste neerslag valt. De applicatie verstuurt ook pushberichten bij regen en sneeuw en werkt in Nederland én België.
Downloaden: Buienalarm (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Openbaar Vervoer iPhoneOpenbaar Vervoer – Het is druk met openbaar vervoerapps: we schreven de afgelopen tijd al over NS Reisplanner Xtra, OV Status en Live OV. Daardoor dreigt het nieuws over de nieuwe openbaar vervoer-app Openbaar Vervoer bijna ondergesneeuwd te raken. En dat is jammer, want deze app werkt goed. Openbaar Vervoer toont de actuele vertrektijden van 2793 bus- en tramlijnen in grote delen vann Nederland: 131 GVB-lijnen, 501 Arriva-lijnen, 974 Connection-lijnen en nog eens honderden lijnen van andere vervoerbedrijven. Je ziet op een kaart welke bussen of trams op een bepaald moment op de route zijn en waar ze zich bevinden. Zo zie je in één oogopslag of het de moeite loont om naar de halte te rennen.
Downloaden: Openbaar Vervoer (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG TomTom Taxi iPhoneTomTom Taxi – TomTom heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee je makkelijker taxi’s kunt bestellen. Afgelopen najaar ging TomTom Taxi al voorzichtig van start, met een taxibestelkastje voor hotels en horecagelegenheden. Vanaf nu is er een app voor consumenten, waarmee je ritten kan aanvragen in Amsterdam en Rotterdam, de geplande route en eventuele files onderweg kunt zien. De app is ontstaan uit de eerder door ons besproken taxi-app TXXI. Op termijn kun je met de TomTom Taxi-app ook afrekenen door je creditcardgegevens eraan te koppelen. iPhoneclub kreeg een preview van de app TomTom Taxi en maakte alvast een ritje.
Downloaden: TomTom Taxi (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Podcaster 6 iPhonePodcaster 6 – Het is een beetje een rare manier waarop ontwikkelaar Alex Sokirynsky zijn nieuwste updates van zijn Podcaster-app aanbiedt in de App Store. Hij presenteert het namelijk steeds als nieuwe applicatie, terwijl het ook een update had kunnen zijn. Hoe dan ook is de nieuwste versie Podcaster 6 gratis te downloaden en biedt hij een aantal leuke opties ten opzichte van Apple’s Podcasts. Zo heb je een optie om commercials over te slaan met een knop, wordt AirPlay ondersteund en kan je afspeellijsten van gedownloadde podcasts naar gelieven indelen.
Downloaden: Podcaster 6 (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG RegioBank iPhoneRegioBank Mobiel Bankieren – De RegioBank is de volgende bank die een iPhone-app uitgeeft waarin je mobiel kan betalen en je rekeningen kan inzien. De applicatie is op hetzelfde framework gemaakt als de onlangs uitgebrachte app ASN Mobiel Bankieren, maar richt zich natuurlijk op klanten van een andere bank. In RegioBank Mobiel Bankieren krijg je inzicht in je rekeningen, transacties, kan je mobiel betalen en acceptgiro’s inscannen om met de applicatie te betalen.
Downloaden: RegioBank Mobiel Bankieren (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG EARL iPhoneEarl – De nieuwe iPhone-app Earl bestaat uit één scherm. Een wit scherm met het logo centraal in beeld. En toch kan je er op de hoogte van het nieuws mee blijven. Earl richt zich specifiek op blinde mensen. Het heeft geen tastbediening, maar een spraakbediening. Menu’s komen niet in beeld, maar worden voorgelezen. Dubbeltap op het scherm en je spreekt je commando in. Zo kan je het nieuws voorgelezen krijgen van de websites van internationale en Amerikaanse kranten.
Downloaden: Earl (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

AG Bitcasa iPhoneBitcasa – Bitcasa is een nieuwe online backupdienst die overal te bereiken is. Niets nieuws ten opzichte van Dropbox of iCloud zou je denken, maar toch is Bitcasa anders. Er is geen offline synchronisatie, die alleen maar tijd en opslagruimte kost. Bestanden worden alleen maar gestreamd of gedownload op het moment dat je ze zelf opvraagt. Doel van Bitcasa is om razendsnel toegang te geven tot je online documenten. Door caching zijn de meestgebruikte mappen het snelst toegankelijk. Bij een gratis abonnement krijg je 10 gigabyte opslagruimte, maar als je een jaarabonnement van 69 dollar afsluit geldt er helemaal geen maximum meer.
Downloaden: Bitcasa (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Ophaaldagen iPhoneOphaaldagen – Je kan de nieuwe iPhone-app Ophaaldagen gerust wegstoppen in een mapje tussen andere applicaties die je niet vaak nodig hebt. Toch kan hij best handig zijn. Ophaaldagen toont wanneer de verschillende soorten afval in je woonplaats worden opgehaald. Je hoeft daarvoor slechts eenmaal je postcode in te voeren. Vervolgens zie je de eerstvolgende ophaaldagen in chronologische volgorde onder elkaar, als jouw woonplaats tenminste al is meegenomen in de database van de applicatie.
Downloaden: Ophaaldagen (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Trixit iPhoneTrixit – Nog een ‘paar’ dagen en dan heeft Nederland geen koningin meer, maar een koning. De Nederlandse ontwikkelaar Manfred Witteman lijkt zelf niet te kunnen wachten tot het zover is, en telt af met een iPhone-app die gratis te downloaden. Trixit is een scheurkalender die zijn technische achtergrond deelt met de Peter van Straaten en Fokke & Sukke-scheurkalenders voor de iPhone. Elke dag zie je bovenin beeld een historische foto uit het leven van Beatrix. Onderin beeld vindt een grappig beeldtrucje plaats.
Downloaden: Trixit (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Stream that Song iPhoneStream that song – Muziek scannen kan je al jaar en dag met de iPhone-apps Shazam of SoundHound. Beide apps hebben een gratis en betaalde variant waar bitter weinig verschil in zit. Één van de opties waar je bij beide apps voor betaalt, is het direct kunnen openen van nummers in Spotify. Dat kan binnenkort wel eens veranderen. Stream that song is een nieuwe applicatie die de muziek die je hoort, beluistert en opzoekt. Het resultaat kan je naar wens openen Spotify of Deezer, de twee bekende betaalde muziek-apps.
Downloaden: Stream that song (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG NewsPlayer iPhoneNewsPlayer – Een idee voor een nieuwe iPhone-app komt nooit alleen. Behalve het dinsdag besproken Earl is er nog een nieuwe applicatie uitgekomen die het nieuws voorleest voor je. NewsPlayer richt zich echter niet op blinden en slechtzienden, maar op iedereen die graag het nieuws even voorgekauwd krijgt. In de applicatie kan je allerlei Engelstalige bronnen selecteren. Met een dubbele tik op een bron, loopt de app alle artikelen één voor één langs. Je bepaalt zelf wie van de vier stemmen de artikelen inspreekt en hoe het nieuws wordt gelezen.
Downloaden: NewsPlayer (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Readmill iPhoneReadmill – Geen bladereffect en geen vergeeld papier om het gevoel van een boek te simuleren. En ook geen boekenkast waar je verschillende e-books in komen te staan. De iPad-app Readmill heeft met ingang van de nieuwste update de overstap naar de iPhone gemaakt en presenteert boeken met een fraaie klassieke letter, maar wel in een fris en modern uiterlijk. Je kan de applicatie voor-ebooks voorzien van nieuwe titels door ze toe te voegen vanuit bijvoorbeeld de boekenwinkel-app Kobo of de bijbehorende website.
Downloaden: Readmill (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Mailbox iPhoneMailbox – De veelbesproken iPhone-app Mailbox is vanaf nu beschikbaar in de App Store. De app werd een paar maanden geleden met veel bombarie aangekondigd. En dat had effect: er meldden zich zoveel mensen aan, dat Mailbox-maker Orchestra besloot om een reserveringssysteem in te schakelen. Dat betekent dat je wel de app gratis kunt downloaden, maar dat je een persoonlijke code nodig hebt om de app te kunnen gebruiken. Misschien speelt bij het succes van de app ook wel mee dat Mailbox wordt gemaakt door Adam Cue, zoon van Apple-topman Eddy Cue.
Downloaden: Mailbox (gratis, reservering verplicht, iPhone, iOS 6.0+)

AG Instashare iPhoneInstashare – Zo simpel als een veegbeweging. Zo makkelijk is het uitwisselen van bestanden tussen de iPhone, iPad en Mac volgens de nieuwe applicatie Instashare. Binnenkort komt de toepassing ook uit voor Windows en Android, maar tot die tijd kan je in ieder geval zorgeloos bestanden uitwisselen tussen je telefoon en Mac. Door de gratis apps op beide platformen te installeren, kan je bijvoorbeeld vanaf je iPhone eenvoudig foto’s en video’s in je fotoalbum selecteren om snel te versturen.
Downloaden: Instashare (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.