Apple neemt AMOLED tv-expert van LG in dienst

Apple heeft AMOLED tv-expert James Lee in dienst genomen. De voormalig medewerker van LG Display werkte aan AMOLED tv's en zette drie generaties LCD-productielijnen opgezet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

james leeApple heeft Dr. James (Jueng-Gil) Lee in dienst genomen, een voormalig R&D-medewerker bij LG Display. Dr. Lee werkte eerder bij Cambridge Display Technology, een pionier op het gebied van P-OLED (polymeer-OLED). Dat Apple interesse heeft in OLED-technologie is overigens niets nieuws, want het bedrijf heeft meerdere patenten, onder andere op het gebied van buigbare schermen. Maar gezien de geruchten over een mogelijke televisie van Apple is de overstap van Lee wel interessant. Volgens Lee’s LinkedIn-pagina werkte hij recent nog aan OLED-technologie voor een tv-toepassing.

Bij Samsung heeft hij drie generaties LCD-productielijnen opgezet. Maar zijn lcd-tv’s wel een lucratieve markt voor Apple? De markt voor lcd-tv’s groeide voorheen erg snel, maar is de laatste twee jaar wat afgevlakt. Maar Apple zou door z’n sterke positie in iOS en games wel een goede uitgangspositie hebben om in de huiskamer door te breken met een tv-scherm in combinatie met een gameconsole.

lcd tv panels

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2013, 2:34
Categorie iDevices
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.