Reacties voor: Hoe scoort de Apple Watch-batterijduur ten opzichte van andere smartwatches?

Hoe is de batterijduur van de Apple Watch vergeleken met andere populaire smartwatch-modellen van Samsung, Motorola, LG, Asus en Pebble? Wij zochten het uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Ja hoor natuurlijk wint de Apple watch hahaha ik had ook echt niet anders verwacht.

  2. Inmiddels een week de Apple Watch 42 mm in gebruik. Aan het eind van de dag bij regulier gebruik alle dagen tussen de 40 en 50% batterij capaciteit over gehouden. Helderheid heb ik op 100%.

  3. Die batterijduur is echt een ding voor die smart watches. Ik ben benieuwd hoe de gebruikers de zomervakantie gaan ervaren als ze van het actieve type zijn waar deze horloges voor zijn ontwikkeld. (Wild) kamperen zonder stroom, trektochten door de bergen (zonder bereik) etc.
    Gelukkig zullen heel veel kopers nooit in dergelijke omstandigheden terecht komen, natuurlijk. Die hebben geen enkel probleem met iedere avond hun klokje aan de oplader.

  4. Mijn Garmin vivoactive heeft na 3 dagen nog 89 % power over . De stappenteller, bewegingsensoren, slaapanalyse, meldingen enz enz staan allemaal continue aan en zelfs bij het zwemmen registreert hij alles. Tevens blijft het scherm ook constant aan dus denk ik terecht dat we de vivoactive als winnaar kunnen bestempelen.

  5. Origineel geplaatst door Giel
    Ja hoor natuurlijk wint de Apple watch hahaha ik had ook echt niet anders verwacht.

    Als je het overzicht bekijkt, zie je dat de Apple Watch de op 1 na slechtste batterijprestatie levert. Dat dat goed te verklaren is (ivm alle functies), doet minder ter zake.

  6. Ik heb een Garmin S2 golfhorloge, maar na 8 uur gebruik is de batterij echt leeg. Dit met gps aan. Met gps uit gaat de batterij meerdere dagen mee.

  7. Ik heb wat previews gezien van de apps op de Pebble time en dat ziet er niet verkeerd uit. Toont heel anders dan het zwart witte nu. Ik snap dat de Pebble een andere insteek heeft dan de Apple watch (nu nog) maar ondanks dat twijfel ik nog heel erg wat ik ga aanschaffen. De Pebble time steel heeft zeker mijn aandacht, zeker ook door de batterij. (Heb nu ook een Pebble)

  8. Vreemd dat de Apple Watch samen met de Pebble als winnaar wordt uitgeroepen, terwijl de cijfers hem op de op één na laatste plek zetten. Beetje met het argument, “ja hij gaat niet lang mee, en scoort niet goed in onze vergelijking… maar het is een Apple dus hij wint toch”. Lijkt een beetje, ahum, bevooroordeeld?

  9. Laten we eerlijk zijn: zolang de Apple Watch voor vrijwel iedere functie nog een idevice (companion apps) nodig heeft, is ook dit slechts een verlengstuk van dit idevice. Dat dit misschien ooit (niemand die dit concreet weet) zal veranderen is een andere discussie, maar tot op heden is het verschil met de Pebble niet schokkend groot.

  10. merk wel dat de echte concurrenten niet in deze tabel zijn meegenomen, bijvoorbeeld:

    Microsoft Band: hartslag meter, stappenteller, GPS, 72-75uur batterij bij normaal gebruik(6-8u slapen, niet sporten)

  11. Wel moet je je realiseren dat de Pebble een heel andere beleving geeft dan de smartwatch van Apple. Het is meer een verlengstuk van je telefoon, waar je een beperkt aantal apps kunt installeren, dan dat je een minicomputer op zak hebt.

    Alsof de Apple Watch niet louter een verlengstuk van je iphone is😉

    Iculture moet zich wat meer losmaken van de gedachten dat álles wat apple maakt perfect en nr1 is.

    Maak eens wat onafhankelijkere artikels. Dat komt profesioneler over.

  12. Origineel geplaatst door MC Taz Man

    Origineel geplaatst door Giel
    Ja hoor natuurlijk wint de Apple watch hahaha ik had ook echt niet anders verwacht.

    Als je het overzicht bekijkt, zie je dat de Apple Watch de op 1 na slechtste batterijprestatie levert. Dat dat goed te verklaren is (ivm alle functies), doet minder ter zake.

    Dat is nu het lastige van de interpretatie van tabellen, ze goed lezen.
    Als jij concludeert dat de Apple Watch de slechtste batterij prestatie heeft dan kijk je echt niet verder dan je neus lang is.

    De grote (en mij niet onverwachte) verrassing is juist dat Apple Watch het meest uit het minst haalt.
    Zie hiervoor naar accu capaciteit en naar stroomverbruik.

    Maar het is zoals altijd, bashen totdat je erbij neer valt, dit zie je op al forums. Mensen hebben het ding nog niet maar al wel een destructieve mening gebaseerd op…?
    Later gaat Apple de cijfers voor het eerst bekend maken, en zul je zien dat de concurrentie weer aan het werk moet (of hun Xerox weer aan moeten gaan zetten).

    Nee, Apple is weer niet de eerste, maar zoals ik het nu, zo objectief mogelijk, bekijk is het weer een spot on release van een apparaat dat niemand nodig had en dadelijk in grote getallen gedragen gaat worden.

    Ik, nooit een horloge gedragen, dadelijk (als ik er ergens één gekocht kan krijgen) zal ik hem om hebben.

    Gezeur over de batterij…zoals ik zeg, gezeur.
    Ik ben er zelfs van overtuigd dat ik hem ‘s nachts om kan laten, ‘s ochtends even bij het ontbijt op de lader en klaar.
    Vergelijkingen maken met klassieke horloges is hetzelfde als een paard vergelijken met een auto, gebruik hetzelfde…..weet je wat, vul zelf maar verder in.

  13. Ik hoop zeker dat iCulture ook een Pebble Time gaat reviewen.
    De insteek van de Pebble is duidelijk anders, imho wil Apple hun watch TE veel laten doen.
    Ik heb nu een Pebble Classic en wacht tot de Time Steel “zo” verkrijgbaar is.
    Maar ik verwacht wel dat ik die eentje ga kopen…

    Het gaat hier de laaste tijd bijna alleen maar over de AppleWatch, een iets ruimere blik zou iCulture wel sieren.

  14. Naar mijn weten heeft de Moto 360 wel degelijk ingebouwde Wifi chip (wordt bij de lollipop 5.1 update geactiveerd). Die tabel is dus niet correct alsook dat men hier probeert de slechte batterijduur van de Apple Watch probeert goed te praten door het woorden “redelijke gebruiksduur” te gebruiken. Voor een “premium” toestel hadden deze dure watches het zeker beter mogen doen.

  15. @Jan: Vind dat ergens wel een punt hebt want er zijn momenteel toch al enkele mooie alternatieven voor de Apple Watch die zeker aandacht verdienen zoals bvb de Alcatel Watch, de Pebble time, de Vivo Active van Garmin enz enz

  16. @Jan: iCulture heeft de afgelopen dagen juist verschillende andere smartwatches behandeld in artikelen. Zoals dit artikel en laatst een uitgebreide gids over Pebble.

    Dus een ruimere blik lijkt bij jou geboden.

  17. Al dat geneuzel over de Apple Watch batterijduur!
    Ja; je moet hem elke avond laden, net als je iPhone.
    En als jij iemand bent die niet elke avond je iPhone hoeft te laden ben je vermoedelijk ook niet de Apple Watch doelgroep.
    18 uur accu is toch meer dan voldoende? 06;00 ‘s ochtends opstaan 23:00uur weer naar bed, dat red je makkelijk!

  18. De Apple Watch heeft maar liefst de op een na slechtste batterijduur en de op een na slechtste batterijcapaciteit. Grappig hoe jullie dat tot een pluspunt kunnen omtoveren en hem zelfs als winnaar uitroepen op basis van een voorlaatste plek ^^

    Ok, voor zo’n lage capaciteit scoort hij best redelijk. Maar dat is een relatieve afweging en in de praktijk heb je aan zo’n relatieve score absoluut niets. Bij het daadwerkelijke gebruik zal hij bijna als eerste het loodje leggen.

  19. @Pieter: juist. Je haalt me de woorden uit de mond

  20. Apple Watch sport 38mm
    Vanmorgen ruim 2 uur gefietst met de workout app, begonnen met 100% accu lading, na 2uur en 9min later 40% van de accu afgesnoept.
    Nog 60% over voor de rest vd dag dus dat komt wel goed.

  21. Ik hou het voorlopig wel bij m’n vertrouwde Seiko

  22. Origineel geplaatst door Ron2010
    Mijn Garmin vivoactive heeft na 3 dagen nog 89 % power over . De stappenteller, bewegingsensoren, slaapanalyse, meldingen enz enz staan allemaal continue aan en zelfs bij het zwemmen registreert hij alles. Tevens blijft het scherm ook constant aan dus denk ik terecht dat we de vivoactive als winnaar kunnen bestempelen.

    3 weken zou de Vivoactive het uit moeten houden. Heb zelf de Vivofit, top apparaat! Doet het een 1 jaar op de batterijen.
    Ik begrijp echt niet hoe Apple het voor elkaar krijgt om toch te ‘scoren’ met een horloge wat je elke dag aan de lader moet hangen? Zou hem graag willen hebben, de watch ziet er in mijn ogen best mooi uit, maar als je constant op reis bent of onregelmatig werkt/leeft, is de Apple Watch gewoon een regelrechte misser. Ben nu al in gevecht met de hoeveelheid kabels en laders die op sleeptouw mee moeten.

    Vraag: hartslag, kun je dat met de Apple Watch meten tijdens het hardlopen?

  23. Origineel geplaatst door Jan
    Ik hoop zeker dat iCulture ook een Pebble Time gaat reviewen.

    We zouden dolgraag willen! Hij ligt alleen nog niet in de winkel, dus we kunnen ‘m niet zelf kopen. We hebben bij Pebble en bij het PR-bureau van Pebble al flink gezeurd om een review-exemplaar. Dus aan ons zal het niet liggen 🙂

    Wat onze ‘beperkte’ blik betreft: we hebben recent nog een gids over Pebble en een interview met de CEO van Pebble gedaan.

  24. @Gonny van der Zwaag: En niet te vergeten een vrij neutraal artikel over hoe Apple omgaat met deze concurrentie (hier op jullie site), dus met die (on)partijdigheid waar sommigen over klagen valt het ook wel mee. 🙂

    Dat jullie niet een 100% neutrale kijk op Apple hebben zou een goeie verstaander ook al uit de sitenaam kunnen begrijpen 😉 maar imho proberen jullie iha wel degelijk de balans (een beetje) in de gaten te houden.

  25. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    We zouden dolgraag willen! Hij ligt alleen nog niet in de winkel, dus we kunnen ‘m niet zelf kopen. We hebben bij Pebble en bij het PR-bureau van Pebble al flink gezeurd om een review-exemplaar. Dus aan ons zal het niet liggen 🙂

    Wat onze ‘beperkte’ blik betreft: we hebben recent nog een gids over Pebble en een interview met de CEO van Pebble gedaan.

    En ik maar denken dat dit een Apple blog is…

  26. Origineel geplaatst door Ron2010
    Mijn Garmin vivoactive heeft na 3 dagen nog 89 % power over . De stappenteller, bewegingsensoren, slaapanalyse, meldingen enz enz staan allemaal continue aan en zelfs bij het zwemmen registreert hij alles. Tevens blijft het scherm ook constant aan dus denk ik terecht dat we de vivoactive als winnaar kunnen bestempelen.

    Ja het is nu wel duidelijk dat je supertevreden bent met je Garmin. Moeten we dat nu in elke Apple watch bericht terug lezen? Ik wil niet gezien worden met dat ding. Al doet die het 50 dagen op een lading batterij.

  27. Er zijn echt betere alternatieven in mijn ogen. Denk inderdaad maar aan Garmin momenteel. Met hun vivoactive komen ze heel dicht in de buurt. Wel een totaal andere look.
    Voor de actieveren onder ons moet ik bekennen dat een Apple Watch zoals nu nooit voor mij zal zijn. Ik heb onlangs de Garmin Fenix 3 aangeschaft en dat is echt alles in één. Is een stuk duurder dan sommige Apple Watches, maar kan zelfstandig zijn plan trekken.
    Gisteren 3 uur actief gesport. Fietsen en lopen en heb nog steeds meer dan 50% batterij over. Zonder activiteiten hoef ik hem de hele week niet op te laden. Krijg makkelijk al mijn meldingen binnen. Stappen en slaap worden constand opgenomen. Kan het weer bekijken en nog veel meer. Werkt perfect samen met cadans meters, en andere sensoren op ANT+, doet perfect zijn werk bij baantjes zwemmen en outdoor zwemmen. Dit is echt alles en met hun IQ store heeft Garmin echt iets degelijks op de markt gebracht voor de echte sporters. Ik zie mij geen triatlon/trailrun/ultrarun doen met de Apple Watch… Dus hun gezonde levenstijl creëren is goed omschreven, maar om dit als sportdevice ook te promoten zitten ze echt nog ver van de beste merken op de markt. Dus voorlopig geen Apple Watch voor mij en ik denk ook niet dat dit snel zal veranderen.
    Wat het design betreft vind ik het ook echt lelijk in vergelijking met andere alternatieven. Die Apple Watch is een mooi stuk, maar daar houdt het ook op. Zelf de Pebble Time Steel vind ik stukken mooier. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke mening.
    Apple heeft mij de laatste tijd enorm teleurgesteld met hun iPhones en nu opnieuw met de Apple Watch. Ik mis de echte Steve Jobs tijden.

    Voor mij voorlopig geen iPhone(Oneplus One in de plaats) en Apple Watch(Garmin Fenix 3 in de plaats). Keep trying Apple.

  28. Origineel geplaatst door Joren
    De Apple Watch heeft maar liefst de op een na slechtste batterijduur en de op een na slechtste batterijcapaciteit. Grappig hoe jullie dat tot een pluspunt kunnen omtoveren en hem zelfs als winnaar uitroepen op basis van een voorlaatste plek ^^

    Ok, voor zo’n lage capaciteit scoort hij best redelijk. Maar dat is een relatieve afweging en in de praktijk heb je aan zo’n relatieve score absoluut niets. Bij het daadwerkelijke gebruik zal hij bijna als eerste het loodje leggen.

    “slechtste batterijcapaciteit.”??
    Als ik vergelijking maak tussen 130, 205 en 300 capaciteiten, zou ik het word slechtste niet gebruiken. Minst of laagste zou een beter woordkeuze zijn.

  29. @Giel: Is eigenlijk heel logisch. Apple zet zijn watch uit als ie niet wordt gebruikt. Dat deden Android smartwatches eerst ook, maar omdat een zwart scherm aan je pols niet uitziet, staan ze nu altijd aan.
    M.a.w. het grafiekje in het artikel kan in de prullenbak.

  30. We kunnen Apple of Iculture wel het vuur aan de schenen leggen, maar ik denk dat we allemaal even een Apple watch moeten ervaren. In mijn optiek dé aanvulling op je Apple devices. Ik ben ook wel enthousiast en wacht er met smart op. Ik verwijt alleen Apple dat ze wederom niet kunnen leveren en dat er bij een geheel nieuw product een groot aantal landen worden bestempeld als niet serieus. Dat zet mij wel aan het denken om eens een andere weg in te slaan. Ik begin Apple te arrogant vinden.

  31. @Gonny van der Zwaag: de originele Pebble hadden jullie via Kickstarter, of heb ik dat verkeerd begrepen? Hopelijk stuurt Pebbles PR er dan snel eentje toe.

    Ik kan dit vergelijk en de “gids” van afgelopen week echt wel waarderen, maar ik vind het zo jammer dat daarbij niet gereageerd kan worden, vandaag een gids over TimeMachine, ook niet op te reageren?
    Die “gids” was in eerste instantie ook nog eens zo verwoord dat de teksten suggestief positief waren ten voordele van de AppleWatch, door bijv. te stellen dat de Pebble Time minder sensoren en geen GPS heeft. De AppleWatch heeft ook geen GPS. Gelukkig is daar snel een noot aan toegevoegd, maar de gids voelt daardoor minder betrouwbaar dan wat ik persoonlijk van jullie gewend ben.

    Apple heeft een sjiek product neergezet, wat erg goed bij Apple past. Maar zoals ik al schreef; hij lijkt teveel te moeten kunnen, voor prijzen ver boven die van het toestel dat je ook per sé nodig hebt. En ja, dan reken ik de bandjes mee; zonder bandje is een horloge waardeloos, waarom zijn die bandjes dan zo idioot duur? Meer dan €500 voor een RVS schakelarmband? WTF!?

  32. Origineel geplaatst door Redondo
    … en wacht er met smart op.

    Héél toepasselijk voor een smartwatch, zouden we het allemaal verkeerd begrepen hebben en de naam eigenlijk daar vandaan komen 😉

  33. @Jamie: ja!

  34. Toch opvallend dat het in elk onderwerp over de Apple watch de bezitters van een ander merk zijn die het hardst reageren.

    Wat doen die mensen hier eigenlijk? Juist ja, zichzelf proberen te overtuigen dat het verlangen naar een AppleWatch een slecht idee is.

    Ik ben geen moer geïnteresseerd in Pebble of Garmin of eender welk ander horloge en ik verwacht er hier zeker geen review van te lezen, hoe goed of perfect die dingen ook zijn!

    iCulture. De naam zegt toch alles?
    Alles wat met Apple te maken heeft en niks meer aub. Daar gaat het hier toch om al sinds 2006??

    Dat het soms iets meer objectief mag zijn ok, maar dat het breed moet gaan en dat elk gelijkaardig toestel van een Apple product moet gereviewd worden en beter of slechter bevonden worden?
    Djeezes.

    “Graag een review van elke tablet die er op de markt bestaat aub want ik wil mezelf hier even overtuigen dat die dure iPad waar ik zo verlekkerd op ben toch niet zo’n goed idee is en ik best wel nog ff verder kan met mijn goedkoop Asus tabletje die op papier zelfs betere specs heeft”

    Zoek u een website of forum waar mensen je van bovenstaande stelling zullen gelijk geven want daar draaien dergelijke reacties alleen maar om: de twijfel die je hebt om een Apple product te kopen wegnemen, of de schrik die je hebt dat je huidige smartwatch wel eens een miskoop zou kunnen zijn eveneens wegnemen.

    Moest je zo overtuigd zijn van je Pebble of Garmin horloge dan zou je hier niks zoeken. PUNT

  35. Gebruik met heel veel plezier de Pebble Steel, maar vind de gebruiksduur van 7 dagen niet echt interessant. Ligt nu 6 nachten op mijn nachtkastje naast de niet aangesloten lader. Wat ik wel belangrijk vind is het ‘always on’ display wat veel fraaier is. Met een schuin oog een blik op het horloge werpen, zonder de pols te draaien, is bovendien makkelijk en veel minder storend voor de omgeving.

  36. @Dietrich: de genoemde spelers zijn de weinigen die ook met iOS werken, DUS interessant.
    Google Gear of hoe het ook heet is eigenlijk niet interessant zolang je daar met iOS niks mee kunt.
    Er zijn ook al artikelen geweest over de Cukoo en dergelijke, wel degelijk relevant hoor!

  37. Ikzelf vind de batterijduur van mijn Pebble al betrekkelijk kort. De vergelijking tussen je telefoon ‘s nachts op de lader leggen en je horloge moet dat dan ook kunnen vind ik niet kloppen. Ik houd regelmatig mijn horloge s nachts om voor de activiteitstracker, dus dat wil met mijn Apple Watch ook kunnen. Daarnaast zijn al mijn horloges waterdicht en kan ik ermee zwemmen en douchen wat ik wil. Batterijduur en waterdicht zjn, als Apple die problemen oplost, ben ik best bereid om daar een boel sensoren voor links te laten liggen, want het is zeker een mooi en sjiek apparaatje!

  38. @Jan: Ja Jan, das snel het terechte argument overnemen dat Jean-Paul Horn hier net naar voren schuift;
    wanneer iets met iOS compatibel is dan is het hier wel degelijk relevant, maar daar ging het mij even niet om.

    Ik lees hier graag een artikel over de Pebble waarin kort uitgelegd wordt hoe het ding samenwerkt met iOS en of de bijhorende iOS app van een Hue-lamp al dan niet naar behoren werkt.

    Maar ik heb geen behoefte aan een uitgebreide vergelijkende review waar de Apple Watch vs de Pebble het tegen elkaar moeten opnemen en waarin van iCulture dan nog verwacht wordt om objectief te concluderen dat Pebble de strijd op meerdere punten wint, met alle reacties tot gevolg.

    Daar heb ik hier gewoon geen behoefte aan, zoiets lees ik wel op Tweakers ofzo.

    Het is prettig te lezen dat de batterij van de AppleWatch naar behoren scoort, maar het is een stuk minder leuker je nadien door de reacties te worstelen die alleen maar gaan over hoe goed een ander product op veel meer dan de batterij wel scoort.
    Terwijl ik op dat moment liever reacties wil lezen van Apple Watch gebruikers die hun ervaring op gebied van batterijduur delen.

    Daar was het mij om te doen.

    Waarschijnlijk daarom dat er geen reacties toegestaan zijn op “gids” artikelen.
    Die gebruik je meestal achteraf wanneer je het product of de dienst al hebt en dus enkel over dat onderwerp wil geïnformeerd worden. Wat heb je er dan aan dat daaronder iemand je probeert te overtuigen van een ander product dat net hetzelfde of het misschien nog beter doet? Dat het op dat moment ook met iOS compatibel is maakt voor mij niks uit.

  39. Ik begrijp überhaupt niet waarom de Pebble Time op de vergelijkingslijst staat. Van de 5 functies heeft de Pebble Time maar 1.
    De vergelijking tussen de Apple watch, Samsung Gear en de Moto 360 vind ik relevant.

    Als de batterij van de Apple Watch dezelfde capaciteit van de Samsung Gear zou hebben, zou hij 26 uur halen. Omgekeerd zou de Gear maar 15 uur halen.

  40. Toch weer jammer, ongebreidelde adoratie voor I…. (En ja ik ben al jaren tevreden gebruiker van iPhones, ipads, Apple-TV, en iMacs) een beetje journalistieke objectiviteit zou ik wel graag willen, ook van iCulture … Maar de laatste maanden blijkt dat dat ijdele hoop.. Ik wordt wel een beetje moe van die berichten over hoe geweldig die Apple watch is, terwijl ik, als ik die afweeg tegen m’n Microsoft band, de Apple watch het op veel gebieden gewoon zwaar aflegt, (objectief gezien, ik realiseer me dat de Apple watch ook veel pro’s heeft t.o.v. de band)
    Misschien tijd om toch de iCulture app te verwijderen, waarschijnlijk hoor ik niet (meer) bij de “Apple kudde” … Jammer …..

  41. @evad1st: Objectief gezien legt de Apple watch het zwaar af? Op welke punten?

  42. Tussen deze religieuze discussies door:
    Het gerucht gaat dat de The Digital Crown die zo stroef draait, in een speciale modus gewoon een opwindknop is.
    Kan iemand dit bevestigen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.