iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Does Not Commute, Quick Compose, Airbnb en meer

In App Gemist vind je alle apps die deze week op iCulture werden besproken. Met deze week: Does Not Commute, Quick Compose, Airbnb en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoIedere week komen er ontzettend veel apps voorbij op iCulture – zoveel, dat je zomaar het overzicht kwijt kunt raken. Maar geen nood: in de rubriek App Gemist zetten we al die nieuwe apps nog eens rustig op een rij. Met deze week onder andere de iPad-versie van Airbnb, de handige social media-widget Quick Compose, het verdomd leuke spelletje Does Not Commute en nog veel meer.

SafeDrive

Autorijden en je iPhone bedienen: het gaat eigenlijk niet goed samen. Een iMessage versturen van achter het stuur is al snel levensgevaarlijk, omdat je niet let op wat er voor je gebeurt. Daarom wil SafeDrive iPhone-gebruik in de auto ontmoedigen. Raak je de iPhone niet aan tijdens het rijden? Dan word je door deze app na afloopt beloond met punten. Lees ons artikel over SafeDrive.

Eurovision Song Contest

Je verwacht het niet: de officiële app voor het Eurovisie Songfestival is dit jaar gemaakt door Microsoft. Met Eurovision Song Contest blijf je op de hoogte van alles rond het jaarlijkse muziekfestival, met foto’s, video’s, nieuws en meer. Het is een goed gelegenheid voor Microsoft om te laten zien waar ze op app-gebied toe in staat zijn. Zo zou de app zijn gebaseerd op Microsoft’s eigen cloudplatform Azure. Lees ons artikel over Eurovision Song Contest.

Dingbel

Het nieuwe Dingbel stapt in de voetsporen van Yo, door je een doodsimpele communicatiemethode te bieden. Je kunt vanuit de app kiezen uit één van de twee boodschappen om naar een vriend te sturen: één of twee taps. Met één tap stuur je een positief bericht, terwijl je met twee jezelf negatief uitlaat. Doodsimpel, maar volgens de makers kun je hiermee in heel veel situaties goed communiceren. Dat is vooral handig voor de Apple Watch. Lees ons artikel over Dingbel.

Yellowbag

De Nederlandse startup Yellowbag heeft een nieuwe winkelapp uitgebracht, waarmee je de laagste prijzen voor een product kunt opzoeken. Hierbij kun je jezelf ook abonneren op een bepaald product. Wil je nieuwe schoenen kopen maar zijn ze nu nog te duur? Dan ontvang je een pushbericht zodra de prijs verlaagd is. Lees ons artikel over Yellowbag.

Airbnb

Zoeken naar een vakantiewoning, appartement of een andere plek om te overnachten kan al een tijdje met Airbnb, maar tot nu toe was er geen app voor de iPad. Daar kwam deze week gelukkig verandering in – waarbij meteen duidelijk werd waarom de iPad-app even op zich liet wachten. Airbnb voor de iPad heeft namelijk een compleet ander design, waardoor de applicatie vooral lijkt op een digitaal tijdschrift. Lees ons artikel over Airbnb.

Quick Compose

Met de simpele widget Quick Compose voeg je knoppen voor Facebook en Twitter toe aan het Berichtencentrum – net zoals je vroeger had in iOS 6. Met een druk op de knop plaats je een bericht op de sociale netwerken. Omdat dit vanuit een widget gebeurt hoe je de huidige app niet te verlaten. Handig, maar wellicht dat Quick Compose binnenkort door Apple wordt verwijderd. De app lijkt een omstreden App Store-regel te overtreden. Lees ons artikel over Quick Compose.

Does Not Commute

Hoe goed kan jij autorijden zonder te botsen? In de echte wereld kan je er waarschijnlijk aardig wat van, maar in een spelletje blijkt het al snel een stuk lastiger. Dat blijkt in elk geval uit het nieuwe spelletje Does Not Commute, waarin je het verkeer door juiste banen moet leiden. Een aardige hit in de App Store, die we begin deze week uitbundig bespraken. Lees ons artikel over Does Not Commute.

MeisterTask

Het nieuwe MeisterTask wil het makkelijker maken om in teams te werken. De app laat je een account maken met Google, Twitter of Facebook, waarna je taken kunt onderverdelen tussen jezelf en je collega’s.DDaarbij krijgt iedereen in de app te zien hoe andermans voortgang verloopt, zodat je precies weet hoe een project er voorstaat. Integratie met bijvoorbeeld Slack maakt MeisterTask een krachtig alternatief. Lees onze review van MeisterTask.

Wiggle

Met de video-app Wiggle kun je muziek uit je iTunes-bibliotheek importeren, om vervolgens een muziekvideo te maken met jezelf in de hoofdrol. Het resultaat is al snel vrij melig – mede dankzij de versnelde beelden in de app. Daarmee is Wiggle een leuk alternatief voor DubSmash, maar heeft de app net zo’n grote hype-potentie? Lees onze review van Wiggle.

Zero

De nieuwe mailapp Zero helpt je met het bereiken van een lege inbox – maar doet dat net iets anders dan gebruikelijke mailapp. Je mag in Zero namelijk je e-mails één voor één behandelen, zonder dat je last hebt van verdere afleiding. Hoe handig is dat nou eigenlijk? Lees onze review van Zero.

Clef

Op internet heb je overal wachtwoorden voor nodig en veel mensen gebruiken dan ook een wachtwoordmanager (zoals 1Password) zodat ze maar één wachtwoord hoeven te onthouden in plaats van tien verschillende. Toch werkt dit nog niet altijd even handig als je zou willen. Er is echter een handige oplossing, waardoor je helemaal geen wachtwoorden meer hoeft te onthouden. Met de app Clef en de Chrome-extensie Waltz kun je inloggen zonder wachtwoorden. Lees onze review van Clef.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2015, 16:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.