Batterijconditie iPad

Reacties voor: Nieuwe 2024 iPads laten batterijconditie zien (en je kan een oplaadlimiet instellen)

Op de nieuwe iPad Pro 2024 en iPad Air 2024 kun je meer informatie zien over de batterijcapaciteit. Je kunt ook een oplaadlimiet instellen en dat is voor het eerst op een iPad, zo kan iCulture als eerste melden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Lang op gewacht, fijn dat het er (eindelijk) komt op de toekomstige apparaten.

    Ik probeer zelf handmatig de accu’s van mijn Devices uitsluitend tussen de 20 en 80% te houden maar ben soms toch te laat en dan is er ruim overheen….

    Van de voorloper van deze functie, geoptimaliseerd opladen merk ik wat dit aangaat dat het niet voldoende werkt voor mij. Ik laad op heel onregelmatige momenten en dan ook maar kort.

    Reageer op Peter

  2. Waarom nu alleen weer voor de nieuwste ipads?

    Reageer op Henk

  3. Dit hadden ze veeeeel eerder uit moeten brengen. M’n iPad Pro uit 2016 werkt nog best prima, alleen de batterij is drama. Ik weet zeker dat als dit vanaf het begin erop had gezeten, m’n batterij naar al die jaren nog steeds prima was geweest.

    Reageer op Ro

  4. En nu moet de Apple Pencil Pro nog eigenlijk zo’n functie van laden tot 80%. Want die blijft natuurlijk doorladen als je hem aan de iPad hebt geklikt.

    Reageer op Dapaool

  5. Dit is enigszins onjuiste informatie. De Batterijconditie is altijd al op te vragen geweest, anders kunnen apps van derden dat ook niet extraheren. Zo moet dat; Instellingen > Privacy en beveiliging > Analyse en verbeteringen > Kies dan de regel uit die begint met Analytics met de meest recente datum (de dag dat je kijkt) Zoek in de eerste 20 regels naar “MaximumCapacityPercent”:82,”last_value_MaximumCharge” In dit geval is het percentage dus 82%.

    Vind je het lastig zoeken dan kun je het eerste stuk van de tekst kopiëren naar bijv. Pages en via een cmd + F het zoekwoord MaximumCapacityPercent intikken en voila.

    Reageer op Ruud

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.