Automatisch gesprekken switchen naar VoIP dankzij iCall

iCall heeft een oplossing gemaakt waarmee je tijdens het bellen via het gsm-netwerk naadloos kunt overschakelen naar VoIP. Je hebt hiervoor wel een Wi-Fi-netwerk nodig; iCall zoekt die automatisch op.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iCall VoIPVoIP-bedrijf iCall heeft bekendgemaakt dat ze hun software hebben aangepast voor de iPhone. Het bijzondere van de oplossing die iCal te bieden heeft, is dat je tijdens het bellen via het gsm-netwerk kunt overschakelen naar VoIP. Dat is een kwestie van een paar minuten: de applicatie scant actief naar beschikbare Wi-Fi-netwerken en biedt aan om op VoIP over te schakelen wanneer dat mogelijk is.

GPRS/EDGE is te traag om te gebruiken, maar in theorie zou je ook via een 3G-databundel kunnen bellen. Of dat werkt, is nog een kwestie van uitproberen. Wat in ieder geval wel werkt is bellen via Wi-Fi. Daarmee kun je belminuten sparen. De applicatie zelf is gratis en komt beschikbaar zodra de officiële App Store er is. De ontwikkelaars denken dat ze wel in de App Store zullen worden opgenomen, ondanks het feit dat Apple zelf niet staat te springen om VoIP-diensten.

Meer info: iCall

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:34
Categorieën Apps, Jailbreak
Onderwerpen bellen, voip, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.