MyPrecious-virus dwingt gebruikers hun iPhone te aaien

De Litouwse hacker Evel Soron heeft een virus ontwikkeld, die ongemerkt al heel wat iPhones heeft geïnfecteerd. Het virus dwingt je om de iPhone te aaien en de woorden "my precious" uit te spreken.

iPhone VirusDe website BBspot verspreidt een verhaal over het zogenaamde MyPrecious-virus voor de iPhone. Veel iPhone-bezitters zouden het virus ongemerkt op hun iPhone hebben geïnstalleerd door een beveiligingslek in iTunes. De iPhone wordt daarbij met onregelmatige tussenpozen gelockt, waarbij een gouden ring op het scherm verschijnt. Pas wanneer je het touchscreen aait en de woorden “my precious” in de microfoon spreekt krijg je weer toegang.

Volgens BBspot komt de virusuitbraak op een ongelukkig moment voor Apple, omdat ze volgende week de volgende generatie iPhone willen introduceren. Maar BBspot denkt dat het virus zelf niet zo’n probleem is: veel iPhone-gebruikers weten niet eens dat ze zijn geïnfecteerd omdat ze al gewend zijn om hun iPhone te aaien. Als de website dan ook nog en Litouwse hacker met de naam Evel Soron citeert, die de ontwikkelaar van het virus zou zijn, is wel duidelijk dat het om een grap gaat. Soron heeft het virus ook op zijn website beschikbaar gesteld, waar het al meer dan 300.000 keer is gedownload. De hacker is een grote fan van de iPhone en verwacht dat het tot “the one phone to rule them all” zal uitgroeien. Apple heeft nog geen oplossing voor het probleem.

Via: BBspot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2008, 10:56
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.