Open Xchange brengt zakelijke e-mail naar de iPhone

Open-Xchange heeft op het nippertje een mobiele oplossing aangekondigd. Via een webinterface krijgen gebruikers toegang tot Open-Xchange, een open source alternatief voor Microsoft Exchange.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Open-XchangeAanstaande maandag komt hopelijk firmware 2.0 voor de iPhone beschikbaar, waardoor het voor zakelijke gebruikers mogelijk wordt om Exchange te gebruiken. Een achtergrondartikel over de mogelijkheden van Exchange op de iPhone hebben we al eens eerder geschreven. Maar er komt concurrentie aan: Open-Xchange biedt dezelfde zakelijke e-mail, agenda en samenwerkingsoftware via een iPhone-webinterface.

Bij Open-Xchange gaat het, zoals de naam al doet vermoeden, om een open source-project. Om de webinterface voor de iPhone te gebruiken hoef je geen verdere instellingen te doen: het is beschikbaar voor alle huidige Open-Xchange-gebruikers. Het is nog maar de eerste stap, want Open-Xchange gaat binnenkort integratie met Apple’s iSync aankondigen. Die is ook gratis voor alle Open-Xchange-gebruikers.

Open-Xchange is in feite een open source-alternatief voor Exchange, met grotendeels dezelfde functies: e-mail, agenda, contactpersonen, taken en het uitwisselen van documenten. Je kunt efficiënter werken dankzij de meegeleverde tools en functies, zoals slimme koppelingen tussen agenda-afspraken, takenlijstjes, contacten, documenten en meer.

Meer info: Open-Xchange

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2009, 2:51
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.