AR Quick Look met nier.

Deze website laat zien wat er met AR in het onderwijs mogelijk is

Probeer het zelf!

Augmented reality wordt nu vooral gebruikt voor games, maar ook in het onderwijs kan het goed van pas komen. Deze website laat zien wat er mogelijk is en je kan het zelf met je eigen iPhone of iPad proberen.

Met augmented reality is heel veel mogelijk. In onze lijst van ARKit-apps zijn tal van voorbeelden te vinden van apps waarbij augmented reality een grote rol spelen. Tot op heden zagen we vooral toepassingen op het gebied van games of bijvoorbeeld het plaatsen van meubels in je eigen woonkamer, maar het AR-bedrijf Twinkl laat zien wat augmented reality kan betekenen voor het onderwijs.

Twinkle met augmented reality modellen voor het onderwijs

De augmented reality-modellen maken gebruik van Quick Look, een functie in iOS 12 waardoor je, zonder dat je een externe app nodig hebt, 3D-modellen in AR kan bekijken. Dit werkt via ARKit en USDZ, een bestandsformaat waarmee modellen tot leven komen. Webshops kunnen Quick Look en USDZ bijvoorbeeld gebruiken voor artikelen, zodat je tijdens het winkelen makkelijker kan zien hoe iets bij jou thuis staat.

ARKit Quick Look voor het onderwijs.

Quick Look maakt gebruik van ARKit 2. Het bedrijf Twinkl heeft meer dan 100 3D-modellen beschikbaar gesteld van onder andere dieren, planeten en lichaamsdelen. Je kan al deze voorwerpen zelf in augmented reality bekijken via de Quick Look-functie. Je kan de modellen daardoor van heel dichtbij en gedetailleerd bekijken. Voor het onderwijs komt dit bijvoorbeeld van pas bij het bestuderen van dieren of hoe bepaalde organen eruit zien.

Probeer het zelf
Om het zelf te bekijken, open je deze website op een toestel met iOS 12. Om de modellen te bekijken heb je wel een iPhone 6s of nieuwer nodig. Scroll naar onderen tot je bij de lijst van modellen bent. Kies een model en tik vervolgens op het USDZ-logootje rechtsboven. Je kan nu het model op je toestel bekijken en inzoomen met je vingers, maar als je op de AR-knop bovenaan tikt plaats je deze gewoon in je eigen woonkamer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.