iPhone 7 review: waterdruppels rondom de camera

‘Apple’s volgende iPhone wordt nog waterbestendiger’

Apple's volgende iPhone krijgt een betere waterbestendigheid: van IP67 naar IP68, zeggen bronnen in Korea. Daarmee komt de iPhone op hetzelfde niveau als de Samsung Galaxy S7.

Apple gaat bij de volgende iPhones zorgen dat ze nog beter bestand zijn tegen water. De water- en stofbestendigheid zal omhoog gaan van IP67 naar IP68, zo meldt The Korea Herald.

iPhone 7 review: waterdruppels rondom de camera

Daarmee komt de water- en stofbestendigheid van de iPhone op hetzelfde niveau als dat van de Samsung Galaxy S7, die ook IP68-gecertificeerd is. Bij IP-ratings geeft het eerste cijfer de stofbestendigheid aan en het tweede cijfer de mate waarin een toestel bestand is tegen water. Een Galaxy S7 kun je 30 minuten onder water laten liggen op een diepte van 1,5 meter. Bij de iPhone is dat op maximaal 1 meter diepte.

iPhone 7 review: waterdruppels op het scherm

Dat wil overigens niet zeggen dat je je iPhone maar achteloos in bekers water moet laten vallen om je vrienden te laten schrikken, want de afdichtingen die het water tegenhouden zijn niet eindeloos bestand tegen water. Apple waarschuwt in de kleine lettertjes dan ook dat de water- en stofbestendigheid geen permanente eigenschappen zijn en kunnen afnemen door slijtage. Bovendien valt waterschade nog steeds niet onder de garantie.

In onze iPhone 7 review hebben we het toestel flink ondergedompeld in water, maar tot op de dag van vandaag hebben we daarvan geen negatieve gevolgen gemerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2017, 18:21
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp waterproof

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.