Apple’s UMPC zou op iPhone kunnen lijken

SeekingAlpha heeft informatie over de komende Apple-UMPC. De 'opvolger van de Apple Newton' lijkt op een iPhone, met knoppen aan weerszijden van het scherm.

Apple NewtonEen auteur van de website Seekingalpha beweert details te hebben over een draagbaar apparaat dat iets groter is dan de iPhone, maar met dezelfde multitouch-technologie werkt. Sommige websites noemen het al “de opvolger van de Apple Newton”, de mislukte handheld uit de jaren 90. Bij dit nieuwe apparaat zou het volgens David Sieger gaan om een grote iPhone met 5,2 inch scherm (de huidige iPhone heeft een scherm van 3,5 inch) dat in de tweede helft van 2008 verkrijgbaar zal zijn. De voorspeller baseert zich op informatie uit verschillende bronnen, die hij de afgelopen 6 maanden heeft verzameld.

Aan weerszijden van het scherm zijn twee knoppen zichtbaar. Het is de bedoeling om de Apple-tablet vast te houden zoals de Sony PSP, dus in liggend formaat. Het scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels en wordt geproduceerd door het Duitse bedrijf Balda, hetzelfde bedrijf dat de schermen voor de iPhone fabriceert. Een toetsenbord is niet aanwezig: de bediening vindt helemaal plaats via het multi-touch scherm.

Moeten we auteur David Sieger op z’n woord geloven? Dat is maar de vraag: iedereen kan op SeekingAlpha artikelen publiceren. Software-ontwikkelaar en Apple-fan Sieger heeft sinds oktober 2007 een weblog waarin hij als Apple-watcher optreedt en waarvan hij sinds begin november een aantal berichten heeft overgenomen op SeekingAlpha. Geruchten over een mini-tablet van Apple zijn niet nieuw: in september sprak AppleInsider al over een ultraplatte tablet die 1,5 keer groter zal zijn dan de iPhone en een schermresolutie van 720 x 480 pixels zal hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2007, 15:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.