Communiceren op afstand met lichtkrant Marq

Marq is een lichtkrant waarmee je boodschappen op een paar meter afstand kunt vertellen. De boodschap rolt in grote letters over het scherm, zodat mensen op 5 tot 10 meter afstand de tekst kunnen lezen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MarqStel je zit in een tandartsstoel of op een andere plek waar je niet makkelijk weg kunt en je wilt iets zeggen tegen een persoon die zeker 10 meter verderop staat. Marq biedt de oplossing: een webapplicatie waarmee je teksten als een lichtkrant over het scherm kunt laten rollen. Op die manier zou je kunnen flirten met iemand aan de andere kant van het café, tijdens een tentamen antwoorden doorgeven of tijdens een presentatie aan de spreker laten weten dat de tijd om is.

Marq toont de tekst in grote, leesbare letters op het scherm. Er is een speciale versie van Marq voor bezitters van de iPod touch, die ook zonder internetverbinding werkt. iPhone-bezitters bookmarken de webpagina http://www.rjen.com/marq.html en tikken hun boodschap in. De tekst is volgens de maker leesbaar op 25 feet (7,6 meter) en meer. Is de lezer wat langzaam van begrip, dan kun je ook de snelheid instellen. De tekst- en achtergrondkleur zijn eveneens instelbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:42
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.