New York Times waarschuwt wereldreizigers met een iPhone

De New York Times heeft een artikel geplaatst voor mensen die met een iPhone op reis gaan. Om torenhoge rekeningen te voorkomen kun je het beste vooraf maatregelen nemen. En da's ook nuttig voor Nederlandse vakantiegangers!

Een paar dagen geleden meldde Chris Anderson dat hij een telefoonrekening van $2.100 tegemoet kon zien omdat hij zijn iPhone had meegenomen naar het buitenland. Hoe kan dat toch, vraagt Anderson zich af, hij had de iPhone nauwelijks gebruikt? De doorsnee Amerikaan zal niet beseffen dat de iPhone ijverig e-mail, aandelenkoersen en weersverwachtingen blijft opvragen, ook wanneer je in het buitenland bent. Maar Chris Anderson is geen doorsnee Amerikaan: hij is hoofdredacteur van het technologietijdschrift Wired en had dus beter moeten weten.

Blijkbaar hebben Amerikanen nog wat instructies nodig om te voorkomen dat ze met torenhoge rekeningen worden opgezadeld. De New York Times heeft daarom een artikel geplaatst met de titel ‘Roam the Globe With an iPhone’.

Het artikel bevat tips voor Amerikanen die van plan zijn om naar het buitenland op vakantie te gaan. Zo kunnen ze een World Traveler package afsluiten waardoor het bellen vanuit Engeland geen $1,29 maar $0,99 kost. Je kunt ook een internationaal roamingplan voor dataverkeer afsluiten: het goedkoopste Data Global-plan kost $25 voor 20MB aan data. Maar de makkelijkste maatregel die Nederlandse iPhone-bezitters ook zouden moeten nemen, is het uitschakelen van data-roaming. Daarvoor ga je vanuit het hoofdscherm naar Settings > General > Network. Schakel daarna de optie Data Roaming uit. Zorg ook dat niet meer automatisch op nieuwe e-mail wordt gecheckt: ook al is er geen dataverbinding meer mogelijk, de voortdurende controle kost je wel onnodig batterijduur. En gebruik voor internet en e-mail voortaan Wi-Fi.

Ga je op vakantie naar de VS, dan kun je bijvoorbeeld bij T-Mobile voor $39,99 een maand lang toegang krijgen tot de T-Mobile Hotspots. Op het eerste gezicht misschien een wat dure oplossing, maar het scheelt je een hoop gezoek naar open draadloze netwerken en voorkomt dat je in portieken en op verlaten parkeerplaatsen moet bivakkeren om gratis te kunnen internetten. Voor de T-Mobile Hotspots kun je bij Starbucks, Kinko’s en diverse hotels terecht.

Natuurlijk kun je ook een lokale prepaid-simkaart met data-bundel aanschaffen. Toch zul je daarvoor behoorlijk wat uitzoekwerk moeten doen. Stel dat je inderdaad naar de VS gaat, dan maakt AT&T het niet erg makkelijk. Bij het prepaid-aanbod GoPhone ben je verplicht een toestel te kiezen en over databundels wordt met geen woord gesproken. Daarom een oproep aan onze lezers: iemand nog insidertips voor onze aanstaande trip naar de VS?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2007, 13:28
Categorie iDevices
Onderwerpen new york times, oorlog, roaming, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.