Reacties voor: Apple’s onzichtbare succesfactor: het productieproces

Een belangrijke factor in het succes van Apple is de manier hoe er wordt omgegaan met het productieproces. Hoe Apple dat doet lees je in dit artikel.
Erwin Siekman -

Reacties: 5 reacties

  1. Wel belangrijk om een beetje nuance in het achterhoofd te houden. Een paar miljard aan productiekosten lijkt heel veel, maar weet ook dat er tientallen miljoenen apparaten van de band af komen. Niet alleen iPhones en MacBooks, maar ook losse onderdelen en zeker ook niet randapparatuur zoals er time capsule of accessoires zoals hoesjes en kabels vergeten.

    Nog altijd is een paar miljard veel, maar verdeeld over het aantal geproduceerde producten is het (denk ik) in verhouding tot kleinere bedrijven redelijk hetzelfde.

    Maar hey, ik doe het ze niet na met mijn limonade kraam (pun intended).

    Leuk artikel trouwens 🙂

  2. Misschien dat de meeste bezoekers de laatste zin doorgronden, maar ik zou graag willen weten wat dan zo anders is in de boodschap van Tim Cook ten opzichte van die van Steve Jobs?
    Mij valt alleen de blingfactir in nieuwe producten op, die Steve Jobs niet zo nastreefde.

  3. Vier kwartalen bij elkaar optellen, kom ik toch echt op ca. 12 miljard ipv 6 miljard voor 2016…

  4. En zie daar: de reden waarom altijd weer elk Indiegogo en Kickstarter project vertraging oploopt. De reden is altijd complicaties in het productieproces.
    Iets in massa produceren is een van de ingewikkeldste dingen die er zijn.

  5. Tevens één van de redenen waarom Apple waarschijnlijk naar een driejarige cyclus wil ipv een tweejaarlijkse. Scheelt behoorlijk wat investeringen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.