Turi machine learning

‘Nieuwe Apple-divisie gaat intelligentie inbouwen in allerlei producten’

Apple gaat in Seattle een aparte divisie starten, dankzij de overname van Turi. Deze divisie gaat intelligentie inbouwen in allerlei bestaande en nieuwe producten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple nam eerder deze maand Turi over, een platform voor machine learning. Het team van Turi zal een aparte divisie binnen Apple gaan vormen, die verantwoordelijk wordt voor het inbouwen van allerlei slimme technieken in bestaande producten.

Turi machine learning

Intelligentie in bestaande en nieuwe producten

Apple bevestigde de overname van Turi met een standaard reactie, maar gaf niet aan wat ze met het bedrijf willen doen. Inmiddels is meer duidelijk geworden: Apple gaat het team van Turi verder uitbreiden met ontwikkelaars en datawetenschappers. Het team zal gevestigd blijven in Seattle, maar zal wel op allerlei manieren met de activiteiten in Cupertino te maken krijgen. Zo gaan ze prototypes maken voor nieuwe functies, zowel voor bestaande als nieuwe apps en producten.

Turi maakte eerder software waarmee je machine learning kon toepassen bij fraudedetectie, achterhalen van het sentiment onder consumenten of voor websites die aanbevelingen doen. Apple was zelf ook al druk bezig met activiteiten op het gebied van machine learning, deep learning en andere toepassingen van kunstmatige intelligentie, zo bleek vorige week uit een interview met enkele kopstukken van Apple. Daaruit bleek al dat Apple niet zozeer spectaculaire ‘slimme’ accessoires heeft gepland, maar vooral intelligentie wil inbouwen in bestaande diensten zoals Siri.

Verder lijkt Apple van plan om de aanwezigheid in Seattle verder uit te breiden. In de achtertuin van Microsoft gebeurt veel op het gebied van software-ontwikkeling en er is een groot potentieel aan goed opgeleide medewerkers. Apple zou plannen hebben om een kantoor van 35.000 vierkante meter te huren, met plek voor 2.300 medewerkers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2016, 2:15
Categorie Achtergrond
Onderwerp overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.