Apple Texture APP

Apple’s nieuwsdienst duikt op in macOS Mojave

Apple's aanstaande nieuwsdienst blijkt al te zijn gelekt. In de code van macOS 10.14.4 beta zijn verwijzingen gevonden voor een abonneedienst voor nieuws. De officiële aankondiging wordt op 25 maart verwacht.

De officiële aankondiging van Apple’s nieuwsdienst staat volgens geruchten gepland op 25 maart, tijdens een speciaal event in het Steve Jobs Theater in Cupertino. Toch zijn nu al de eerste aanwijzingen aangetroffen. In de beta van macOS 10.14.4 zijn dialoogvensters gevonden die erop wijzen dat het om een abonneedienst gaat. Het heet Apple News Magazines en is gebaseerd op de eerder overgenomen dienst Texture.

Apple News Magazines

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith publiceerde screenshots van de nieuwe dienst waarin te zien is hoe het werkt. Je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid tijdschriften en kiest de bladen die je wilt lezen door ze toe te voegen aan een lijst genaamd ‘My Magazines’. De Apple News-app zal vervolgens notificaties geven als er nieuwe nummers beschikbaar zijn. Dit kan een gecombineerde notificatie zijn voor meerdere tijdschriften of een enkele notificatie voor een bepaald blad.

Apple News Magazines

Volgens eerdere geruchten wil Apple een maandbedrag van rond de 10 dollar vragen voor de dienst, waarvan ongeveer de helft naar de uitgever gaat en de andere helft naar Apple. De vergoeding zou daarbij afhankelijk zijn van de hoeveelheid tijd die lezers aan artikelen besteden. Uit de notificaties is ook al af te leiden welke tijdschriften meedoen, namelijk National Geographic, Bon Appetit en Fast Company. Kranten worden niet genoemd, al hoeft dat niet te betekenen dat het alleen om tijdschriften gaat. Wellicht test Apple momenteel een beperkt aantal aanbieders. Eerdere geruchten suggereerden dat de Wall Street Journal, New York Times en Washington Post niet mee wilden doen vanwege de geringe vergoeding en het feit dat uitgevers geen gegevens van de lezers krijgen.

Apple News Magazines lijkt sterk op Texture, dat toegang geeft tot meer dan 200 magazines van uitgevers zoals Condé Nast, Hearst en Meredith. Het werkt op iOS, Android en Amazon Fire HD en voorheen ook op Windows. Het is alleen beschikbaar in de VS en dat maakt de komende nieuwsdienst meteen ook minder interessant voor Nederland en België, want Apple News is jaren na de officiële introductie nog steeds niet in onze landen te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.