Reacties voor: Apple’s iPod-evenement: nieuwe iPods, iTunes en Apple TV en iOS-versie

Een samenvatting van alle aankondigingen die Apple in september 2010 heeft gedaan: nieuwe iPods, iOS 4.1 en 4.2, een nieuwe Apple TV en iTunes 10 met Ping-functie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 80 reacties

  1. weet iemand hoe ik die keynote nog kan bekijken? Ik heb het vanwege werk moeten missen.

  2. Netjes allemaal hoor. Jaloers

  3. De Apple TV staat niet in de NL store, benieuwd of hij hier wel meteen verkocht gaat worden of dat ze eerst wachten totdat ook de Nederlandse iTunes films en serie’s gaat aanbieden.

    Maar ik kon het toch niet laten om de iPod Nano te bestellen, wat een gaaf ding! En de FM radio deed het hem ook wel, streamen kost me 50 % accu in 2 uur op de iPhone 3GS! Nou maar een kleine 2 weken afwachten!

  4. Komt er dan ook een software update voor de bestaande Apple TV?

  5. De 4.1 Gold Master is zonet beschikbaar gemaakt voor developers

  6. Waar ik het meest naar uitkeek was de vernieuwing van de iPod Nano. Viel die even vies tegen. Het element waar Apple zo ongelovelijk populair is geworden – het clickwheel – is verdwenen! Wie mij wat sentimenteel vind worden heeft daar alle recht toe, maar dit was – naast de iPod Classic – de enige iPod die gebruik maakte van fysieke besturing. Even op de fiets naar een album gaan met een hand is te doen met een iPod Nano, met een iPhone of iPod Touch werd dat al een stuk lastiger. Nee; het weg doen van het Clickwheel is dood- en doodzonde.

  7. Origineel geplaatst door Lorenzo
    De Apple TV staat niet in de NL store, benieuwd of hij hier wel meteen verkocht gaat worden of dat ze eerst wachten totdat ook de Nederlandse iTunes films en serie’s gaat aanbieden.

    Je hebt helemaal gelijk, de apple tv komt pas in NL als er serie’s en films vanuit een bedrijf in NL wordt aangeboden in de Nederlandse itunes 🙁

  8. prijzen volgens belgische website:
    shuffle:
    2GB: 49€

    nano:
    8GB: 159€
    16GB: 189€

    touch:
    8GB: 239€
    32GB: 309€
    64GB: 409€

    nederlandse apple store:

    shuffle:
    2GB: 49€

    nano:
    8GB: 159€
    16GB: 189€

    touch:
    8GB: 229€
    32GB: 299€
    64GB: 399€

    nederland krijgt dus (weer eens) een iets goedkopere prijs

  9. Origineel geplaatst door Stefan
    even vies tegen. Het element waar Apple zo ongelovelijk populair is geworden — het clickwheel — is verdwenen! Wie mij wat sentimenteel vind worden heeft daar alle recht toe, maar dit was — naast de iPod Classic — de enige iPod die gebruik maakte van fysieke besturing. Even op de fiets naar een album gaan met een hand is te doen met een iPod Nano, met een iPhone of iPod Touch werd dat al een stuk lastiger. Nee; het weg doen van het Clickwheel is dood- en doodzonde.

    ehm, voice control?

  10. Ik had eigenlijk al gehoopt op de nieuwe iphone en dat de update voor de ipad eerder zou komen.
    Maar ik vind de nieuwe ipod nano ook wel mooi

  11. Origineel geplaatst door Lanytha
    prijzen volgens belgische website: shuffle: 2GB: 49€nano: 8GB: 159€ 16GB: 189€touch: 8GB: 239€ 32GB: 309€ 64GB: 409€nederlandse apple store:shuffle: 2GB: 49€nano: 8GB: 159€ 16GB: 189€touch: 8GB: 229€ 32GB: 299€ 64GB: 399€nederland krijgt dus (weer eens) een iets goedkopere prijs

    Nederland RULEZ

  12. IK WIL ITUNES 10!
    En ik heb het gevoel dat ik zoveel geld aan de iphone 4 voor niets heb gegeven, met een ipod touch kan je net hetzelfde behalve bellen..

  13. Geen USB poort op de aTV. Dat is minder vindt ik persoonlijk. Ik hou het voorlopig bij de oude, die bevalt me goed!

  14. Dus AppleTV heet geen iTV?
    En werkt streamend, dus je computer moet aanstaan of begrijp ik dat verkeerd? Dan vind ik de huidige een stuk makkelijker.

  15. Origineel geplaatst door Jazzamataz
    Geen USB poort op de aTV. Dat is minder vindt ik persoonlijk. Ik hou het voorlopig bij de oude, die bevalt me goed!

    Stevie zei het niet, maar als je goed kijkt op de fotos dan zie je dat er toch een USB port is. Kijk maar: http://images.apple.com/appletv/images/whatis_gallery_slide220100901.jpg

  16. Apple TV komt over ca 4 weken uit, zei Steve Jobs in de keynote.

  17. Apple TV komt over ca 4 weken uit, zei Steve Jobs in de keynote. Maar dan nog niet in Nederland.

  18. Volgend week!

  19. Voor de mensen die de Conference versie van het nu nog genoemde “Project Sword” willen proberen (gratis). Zoek in de App store naar “Epic Citadel” Je kunt alleen in de wereld rondlopen maar dat is voor dit stukje prachtwerk al genoeg. Ongeloofelijk hoe ze zulke graphics op een mobile device hebben kunnen krijgen. Ik kan niet wachten op de game!

  20. Origineel geplaatst door Stefan
    Waar ik het meest naar uitkeek was de vernieuwing van de iPod Nano. Viel die even vies tegen. Het element waar Apple zo ongelovelijk populair is geworden — het clickwheel — is verdwenen! Wie mij wat sentimenteel vind worden heeft daar alle recht toe, maar dit was — naast de iPod Classic — de enige iPod die gebruik maakte van fysieke besturing. Even op de fiets naar een album gaan met een hand is te doen met een iPod Nano, met een iPhone of iPod Touch werd dat al een stuk lastiger. Nee; het weg doen van het Clickwheel is dood- en doodzonde.

    Uhm, volgens mij hebben we nu een iPod shuffle met clickwheel, of niet dan?

  21. De Epic demo kan je al downloaden van de AppStore. Ziet er inderdaad fantastisch uit.

  22. Wat een spektakel, alleen is het jammer dat er geen update komt voor ipodtouch 1G.

  23. Die nieuwe iPod Nano 8GB is net zo duur als een iPod Touch 3G!

  24. @nebilem:
    Deze komt meestal op de apple site online enkele uren na de presentatie

  25. Dat Epic Citadel ziet er super gaaf uit, MAAAR:
    Bij mij werkt dit niet. ik krijg een melding dat openGL ES 2.0 benodigd is. waarom zit die niet op mijn iPod Touch??? of moet ik hem eerst maar updaten@Crippless:

  26. Voor het geval iemand iOS 4.1 GM wil installeren…
    http://www.techthrow.com/gm/
    here you go 🙂

  27. @Gerardus89: haha lol nee, dat zijn gewoon fysieke knopjes. geen clickwheel dus.

    maar stefan je hebt vol gelijk, het is doodzonde dat ze hun handelsmerk bij het oud vuil gooien. helemaal dat ze een ipod met de staat van dienst als de classic niet eens noemen in de presentatie. ze gaan hier ook een boel fans mee teleurstellen. ik had voor vandaag nog de stille hoop dat er een 200+ gb classic zou komen, maar helaas. apple is mij als klant kwijt.

    wat ze met de iTouch hebben gedaan is trouwens wel heel leuk maar was daar dan ook verder gegaan en prop er ff 128 GB geheugen in, dan hadden ze en compensatie voor het wegvallen ( athans niet updaten ) van de classic én valt die prijsverhoging beter te begrijpen.

  28. @Edo

    Denk je niet dat een clickwheel nutteloos is zonder een schermpje? En vergeet niet dat de shuffle slechts 50 dollar moet kosten. Dan is dit een logische keus.

  29. Dit is écht een WOW-evenement geworden, mooie tijden in het verschiet voor mij (en andere apple-fans) !

  30. Ik hoop heel erg dat ze films en tv show op iTunes gaan verkopen! Lijkt me fantastisch! Apple tv laakt mij helemaan niets worden, is een slim idee maar ze vergeten dat er ook nog iets is als gewone kabel tv. Als ze dat erin hadden gezet had ik het gekocht!

  31. Ik baal ervan dat er weer niet een FM radio functie op de ipod touch zit.

  32. “Alle iPods kregen vandaag een update, behalve de iPod classic die daarmee definitief van het toneel lijkt te zijn verdwenen.”

    Is niet verdwenen hoor, hij heeft alleen geen update gehad. Hij is gewoon nog te bestellen op Apple.com

    @Stefan: heb jij ook weer je iPod met klikwiel:P

  33. @Ruben:

    kan toch niet iedereen zomaar downloaden?
    ik wel ben dev maar toch niet zomaar gewoon ….

  34. Apple tv komt nooit naar nederland , hij kost £99 in uk , brien wil geen movies of videos los van dvd’s en blueray’s dus jullie moet pester brien zo nederland kun als allemaal video’s kijken op een apple product.
    Een fout bij apple is de nano , geen video meer ??? , niet leuk

  35. @Nils Veldhuis

    Zoals ook het geval was met 4.0 GM wordt de iPhone niet gecontroleerd. Dus je kan gewoon veilig updaten naar de GM. Ik ben geen Dev en draai hier nu ook 4.1 op mijn 3GS.

  36. Ik vind de Nano echt niks. Kleiner is duidelijk niet altijd beter. Je kan hem nog amper vasthouden om hem te bedienen.

    Aan de ander kant zie ik hier wel mogelijkheden voor horloges. Maar als hoogwaardige mp3 speler vind ik het niks.

  37. “Alle iPods kregen vandaag een update, behalve de iPod classic die daarmee definitief van het toneel lijkt te zijn verdwenen”

    Beetje een foute zin! Ik schrok even van de gedachte dat de échte iPod, mét harddisk, van het toneel was verdwenen! Gelukkig is hij gewoon nogte bestellen in de Apple Store. Valt mij overigens wel vies tegen, dat ze met de Classic niet doorgaan. Had stille hoop op een 240GB Classic o.i.d., maar dat zat er helaas niet in.
    Ik zou het doodzonde vinden, maar ik vrees dat de harddisk toch t.z.t. vervangen gaat worden door flash/SSD en dat de ‘originele’ iPod stopt te bestaan. Ik stop dan overigens ook met bestaan op de iPod-afdeling in de Apple Store.

  38. Hoop echt dat die Apple tv snel naar nl komt!

  39. Ik vind de nieuwe Nano echt STOM ! het is gewoon een kleine ipod touch geworden… Ik vond de vorige nano (met camera) veeeeeeeeeeeeel mooier en beter! Ik ben wel tevreden over de nieuwe iPod Touch met z’n HD camera-functie !!!

  40. Ze slaan de spijker mis met het gebrek aan 1080P playback …

  41. Mensen, de iPod Classic heet niet voor niets zo…

    En wat de nieuwe itouch betref: ik ga hem kopen 😀

  42. @Ruben:

    Danku 🙂

  43. Quote:
    Na de aankondiging van iOS 4.1 volgde een sneak peak voor iOS 4.2. Deze zorgt ervoor dat alle eerder geïntroduceerde functies van iOS 4 ook op de iPad beschikbaar komen: multitasking, Game Center, HDR-foto’s, etc.

    Vooral die HDR functie lijkt me heel handig op de ipad… 🙂

  44. Origineel geplaatst door Nils Veldhuis
    @Ruben:Danku

    Zou je kunnen verifiëren of het echt werkt op een NIET Dev. iPhone 🙂

  45. Apple tv valt wel tegen: je kan geen externe hdd op aansluiten(op website staat dat usb voor support is) en geen 1080P? jammerrrrrr ergste is toch wel de USB

  46. apple tv zonder 1080p, dat valt tegen pffffff

  47. Link naar de keynote voor degene die hem gemist hebben:
    http://events.apple.com.edgesuite.net/1009qpeijrfn/event

    Alleen op Mac of op iPhone of iPad te bekijken!

  48. Die nano is cool 🙂 .

  49. @Giel je bent geweldig, ik ga dus nog niet slapeb 🙂 gnight alvast de rest 🙂 Wat moet iedereen met zoveel gbs btw.. Krijg de 250gb van mn Macbook Pro niet eens vol!

  50. Origineel geplaatst door Nibs: Apple tv komt nooit naar nederland , hij kost £99 in uk , brien wil geen movies of videos los van dvd’s en blueray’s dus jullie moet pester brien zo nederland kun als allemaal video’s kijken op een apple product.
    Een fout bij apple is de nano , geen video meer ??? , niet leuk

    Volgens mij mis ik hier de ondertiteling (en dan bedoel ik niet de aTV 😉

  51. Origineel geplaatst door Rob: Ik vind de Nano echt niks. Kleiner is duidelijk niet altijd beter. Je kan hem nog amper vasthouden om hem te bedienen.

    Aan de ander kant zie ik hier wel mogelijkheden voor horloges. Maar als hoogwaardige mp3 speler vind ik het niks.

    Nee de Nano is geen vlees en geen vis. Wil je een kleine iPod dan koop je een shuffle wil je een uitgebreidere iPod dan koop je een Touch. Volgens mij heeft de Nano geen bestaansrecht meer als hè de prijs afzet tegen de (veel uitgebreidere) Touch…

    Trouwens ik had een tijdje terug mijn iPod shuffle (2e gen, zo’n kleintje met clip) per ongeluk meegewassen met mijn sportkleding. Enfin, ding dus kapot. Maar om weer ca. €50 neer te tellen had ik geen zin in. Ben even gaan zoeken op eBay en vond voor €4 (ja VIER!) euro (incl. verzendkisten) een chinese kloon die er exact hetzelfde uitzag als mijn verdronken shuffle. Heb er meteen twee gekocht, kan ik er nog eens eentje meewassen 😉

  52. Origineel geplaatst door Kristof.vanriet: Quote:
    Vooral die HDR functie lijkt me heel handig op de ipad… 🙂

    Ja daar verbaasde ik me dus ook al over dat Steve dat zonder te verblikken of verblozen uitsprak.
    Maar misschien krijg je er een softwarematige camera bij voor je iPad 😉

  53. Nee de Nano is geen vlees en geen vis. Wil je een kleine iPod dan koop je een shuffle wil je een uitgebreidere iPod dan koop je een Touch. Volgens mij heeft de Nano geen bestaansrecht meer als hè de prijs afzet tegen de (veel uitgebreidere) Touch…

    Ik zie opzich wel ruimte voor een nano, als je een kleine ipod zoekt met display. Maar dit is zo klein dat het niet meer prettig is. Je kunt hem bijna niet meer vasthouden. De nano was mooi geweest in de vorige grootte met een touchscreen display als ze dat dan perse willen. Persoonlijk ben ik nog steeds groot fan van het clickwheel, die kun je tenminste met 1 hand makkelijk bedienen.

  54. @Nils Veldhuis:
    Ik durfde het voor mijn iPhone niet aan.. maar heb m voor mijn iPod Touch gedownload en werkt perfect

  55. Origineel geplaatst door Roy: Ik had eigenlijk al gehoopt op de nieuwe iphone en dat de update voor de ipad eerder zou komen.
    Maar ik vind de nieuwe ipod nano ook wel mooi

    Die producten komen voorlopig nog niet! Ze kunnen nog genoeg geld verdienen aan de huidige iPhone en iPad. Dus ook al mocht Apple De nieuwe producten zelf al helemaal af hebben is het voor hun totaal niet interessant om ze al in de winkel te leggen, dat gebeurd pas over ruim een half jaar.

  56. ik vind die iPod nano wel een grote teleurstelling hij word weer even uitgekleed vergeleken het vorige model ! nu is hij zonder camera , ze konden hem dan nog beter een app store kunnen geven en wifi.

    en de iPod Shuffle is weer terug in de tijd.

    maar de iPod Touch is echt gaaf het is nu meer een iPhone 4 .

  57. 4.1GM staat op me 3G. Maar zoals verwacht: geen game center en geen connecties met iTunes 10. Bagger

  58. HDR-foto’s op de ipad??
    Wat heb je daar aan, of is het een vooruitblik op de vernieuwde ipad??

  59. Origineel geplaatst door Jordy
    IK WIL ITUNES 10!En ik heb het gevoel dat ik zoveel geld aan de iphone 4 voor niets heb gegeven, met een ipod touch kan je net hetzelfde behalve bellen..

    iphone 4 ruilen met een ipod touch??? wedden dat je die iphone dan toch wel gaat missen….

  60. Mooi Allemaal, doen ze weer goed daar bij Apple!

    Enne iTunes 10 is erg mooi, verassend ‘het stoplicht’ links bovenin, weten we weer wat er te wachten staat voor de volgende OS X update …

  61. Verneem net bij telegraaf digitaal dat er na 30 sept een aangepaste iphone4 uitkomt! Antenne problemen zijn dan opgelost. Mag hopen dat de mijne dan ook pas bezorgd wordt na 30 sept!!!:(

  62. Origineel geplaatst door peter
    FM

    Dat vind ik ook jammer, dan wordt het misschien toch een nano ipv een touch.

  63. Wordt de iPhone 3G nou ook weer snel met iOS 4.1?

  64. ben blij dat de nano er nog steeds is en eindelijk weer eruit ziet hoe ik hem wilt, vierkant net als me oude nano 🙂 die het nog doet, maar mocht ie overlijden heb ik iig een goede vervanging

  65. Origineel geplaatst door Lanytha
    prijzen volgens belgische website: shuffle: 2GB: 49€nano: 8GB: 159€ 16GB: 189€touch: 8GB: 239€ 32GB: 309€ 64GB: 409€nederlandse apple store:shuffle: 2GB: 49€nano: 8GB: 159€ 16GB: 189€touch: 8GB: 229€ 32GB: 299€ 64GB: 399€nederland krijgt dus (weer eens) een iets goedkopere prijs

    Dat komt door de auvibel taks in belgie, sinds februari ook op mp3 spelers en harde schijven…

  66. @Makstra dat idee heb ik niet. Gamecentre zit ook niet in 4.1GM. Evengoed ‘werkt’ 4.1 wel. Sms openen bijv. duurt als vanouds een eeuwigheid.

  67. @iKel Jobs had toch beloofd dat het in 4.1 gefixt zou zijn?

  68. Origineel geplaatst door Makstra
    @iKel Jobs had toch beloofd dat het in 4.1 gefixt zou zijn?

    Zat ook opeens met een paar vraagtekens, heb toen wikipedia even geraadpleegd 🙂

    A Golden Master is a reference model in hardware/software development.
    The Golden Master is usually the RTM (released to manufacturing) version, and therefore the first public/commercial version. It represents the development stage of “RTM” (Release To Manufacturing), often referred to as “going gold”, or “gone golden”.
    Apple, Inc. can be seen using the term in a document, first written in April 1988, describing its software versioning system.
    The term is often confused with “gold master” which refers to a physical recording entity such as that sent to a manufacturing plant. Apple, Inc. used the term to describe the sending of a physical gold master disc to manufacturing in a Press Release written in March 2001.
    It was used by Apple yet again, in their mobile operating system iOS, to denote the developer build of iOS 4.0.

  69. @Remco
    4.1GM ja. Moet eerlijk bekennen dat ik 4.0x al een tijdje niet meer draai. Dus wellicht brengt het wel een verbetering voor diegene die op 4.0x draaien.
    Ik merk weinig verschil tussen 4.1B3 en 4.1GM. Wel raar dat Gamecenter er uit is voor 3G gebruikers. Speed zou een issue zijn. OpenFeint werkt toch ook prima?

  70. iPod shuffle 49$=49 euro, iPod Nano 149$=159 euro!!!!!!!!!!!!!!!!!!,
    iPod Touch 229$=229 euro. Zucht…. Apple toch

  71. Was de tax niet veel lager in de us? Lol mijn Safari crasht in 4.1gm continu op de Apple site 😀 Opera doet het prima.

  72. Ik lees net dit in het aparte artikel over iOS 4.1.

    Apple heeft vandaag tijdens het een speciaal evenement in San Francisco de update naar iOS 4.1 aangekondigd. Daarin zijn drie belangrijke bugs opgelost: problemen met de nabijheidssensor (proximity sensor), Bluetooth en traagheid op de iPhone 3G. Daarnaast zijn er vier nieuwe functies bijgekomen:

  73. Ik lees net dit in het aparte artikel over iOS 4.1

    Apple heeft vandaag tijdens het een speciaal evenement in San Francisco de update naar iOS 4.1 aangekondigd. Daarin zijn drie belangrijke bugs opgelost: problemen met de nabijheidssensor (proximity sensor), Bluetooth en traagheid op de iPhone 3G. Daarnaast zijn er vier nieuwe functies bijgekomen:

  74. Origineel geplaatst door nebilem
    weet iemand hoe ik die keynote nog kan bekijken? Ik heb het vanwege werk moeten missen.

    er is een podcast van de keynotes in de itunes store

  75. Ik zeg alleen maar:

    WAUW!

  76. Heell erg vet de nieuwe producten maar kom op over de ipod : ”Apple introduceert een compleet vernieuwde iPod touc”

    gewoon de iphone 4 zonder gsm optie nou compleet vernieuwd !!

  77. Origineel geplaatst door griffin
    iPod shuffle 49$=49 euro, iPod Nano 149$=159 euro!!!!!!!!!!!!!!!!!!,
    iPod Touch 229$=229 euro. Zucht…. Apple toch

    Met huidige wisselkoers:

    Ipod Shuffle: 49$ = €38,08 = €49,- verschil €10,95
    Ipod Nano: 149$ = €115,79 = €159,- verschil €43,21!!!
    Ipod Touch: 229$ = €177,95 = €229,- verschil €51,05!!!

    Apple toch…):

  78. Weet iemand trouwens of de Apple T V software matig is afgeknepen naar een max 720 res? Als dat namelijk zo is dan wil ik hem hebben nu duidelijk is dat deze ook te “jailbreaken” is 😉

    Op termijn misschien XBMC hiervoor en dan toch een 1080P res en je hebt een top media center 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.