Reacties voor: Apple’s CarPlay wint het op tevredenheid van Google’s Android Auto

De afgelopen jaren is CarPlay steeds populairder geworden. Steeds meer autofabrikanten bouwen het systeem zelfs standaard in hun auto’s in. Dat is mooi, want nieuw onderzoek laat zien dat gebruikers er erg blij mee zijn.
Jim Pedd -

Reacties: 10 reacties

  1. Toch valt er flink wat te verbeteren..

    • 3rd party apps, niet alleen navigatie..
    • eventueel handrem app-enable/disable functie
    • Siri
    • Had ik al Siri gezegd? Na 5x niet verstaan wat ik zeg pak ik de telefoon wel om het zelf te typen

    Al met al wel zeer tevreden en helaas geen ervaring met Android Auto. Maar vind het nog wel aardig in de kinderschoenen staan..

  2. Absoluut tevreden. In mijn nieuwe Ford Focus is ook Apple Carplay ingebouwd aanwezig. Ik vind het een ideaal systeem. Kabeltje erin en navigeren maar. Apple Music is ook uitstekend te gebruiken, dus wat wil je nog meer.

    Vanaf iOS12 zijn ook Waze en Google Maps te gebruiken, dus het gaat beter worden ook nog.

  3. Alleen het haperen en soms niet afspelen van muziek is frustratie genoeg.
    Zelfs op de iPhone X blijft de interface soms niet vloeiend of stabiel, flitsmeister komt vaak vertraagd binnen.
    Terwijl je via de usb ingang van de auto netjes alles door krijgt, inclusief Flitsmeister….

    • @Lars: klopt. Ook mijn ervaring. Helaas nooit geen haperingen op mijn Android en dat is dan ook mijn favoriete keuze in de auto.

      @Jan vdW: Inderdaad. En daarom verkies ik Waze met Google Maps kaarten. Altijd accuraat en up to date.
      Het mooiste is de file informatie: Waze merkt dat je langzaam rijdt op een snelweg en meteen krijg je een vraag of je in de file staat. Mega handig voor de andere automobilisten.

  4. Ik gebruik beiden met regelmaat en moet toch echt Android Auto boven Carplay verkiezen. De spraakherkenning van Siri is echt super slecht en daarmee vervalt de handsfree bediening ook voor een groot deel.

    Android Auto gebruikt de Google Assistant en die verstaat 99% van de vragen die ik stel. Qua lay-out vind ik Carplay mooier maar qua gebruik ligt Carplay ver achter helaas….

  5. Nou heb ut in me bmw gebruik t al lang niet meer carplay
    Zit usb stick in makkelijker en sneller … en geluid via gewoon telef verbinding ook beter met carplay vaak onduidelijk en storing op lijn

  6. Geen ervaring met Android. Wel ervaring met CarPlay. De relatie tussen CarPlay en mij is nogal stroef. Regelmatig crasht de boel (minimaal 1x per rit). Waarbij soms CarPlay niet meer start. (Auto ziet hem niet meer). Inpluggen en inpluggen helpt soms maar meestal niet. Ik hoop dat in iOS die problemen weg zijn. Werkt erg frustrerend.

  7. Op vakantie afgelopen weken toch weer zwaar, zwaar teleurgesteld in Apple maps. Elke keer moet ik schoorvoetend Google maps opstarten. Helaas.

  8. Ik gebruik nog steeds mijn losse Tomtom in mijn nieuwe auto met carplay. Nog steeds niet te evenaren als het gaat om routeplanning, flitsers, autom. tussentijdse herberekening bij files of ander oponthoud, zeer betrouwbaar.

  9. 1 van de redenen dat “vaste” navigaties het vaak nog afleggen tegen losse PNA’s en mobiele telefoons is toch ook wel jet verschrikkelijk achter lopen van het kaartmateriaal.

    Neem Kia; je krijgt 7 jaar gratis kaartupdates.
    Maar dat komt neer op 1x per jaar (in/na september) een update die up-to-date is tot Q3 van het VOORGAANDE jaar!
    Dus in augustus rij je rond met twee jaar oude kaarten…

    Mijn losse TomTom update 4x per jaar. Ook die laat steken vallen (snelheden die al JAREN verkeerd staan), maar in veel gevallen beter dan een vast systeem en kost me geen batterij op mijn iPhone…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.