Reacties voor: Apple’s A7-chip bevat Samsung-componenten

In de code van iOS 7 zijn verwijzingen naar componenten van Samsung gevonden, bestemd voor de A7-chip in de iPhone 5S.
Lees het complete artikel → Apple’s A7-chip bevat Samsung-componenten

Reacties: 15 reacties

  1. Spannend hoor! Ik had verwacht dat Apple NOOIT meer iets van Samsung zou gebruiken… Die twee houden elkaar ook helemaal niet in leven of zo.

  2. Boeiend of er samsung in ziet of niet.
    Apple kan blijkbaar niet zonder ze.

    Ik hoop dat apple in plaats van de specs weer functionaliteit en gebruiksgemak voorop gaat stellen.

    Gebruiksgemak zit wel goed maar op functioneel vlak heeft apple een flinke kloof te overbruggen met windows RT en Android.

  3. @kasuja: Helemaal mee eens. Ben die spec-oorlog he-le-maal beu. Ik wil alleen dingen in m’n telefoon waar ik iets aan heb. iPhone qua hardware ios7 en het is weer de beste telefoon op de markt.

  4. Origineel geplaatst door kasuja
    !..Gebruiksgemak zit wel goed maar op functioneel vlak heeft apple een flinke kloof te overbruggen met windows RT en Android.

    Hahahahahahahaha jij grapjas. 😉

  5. Waarom zou Apple dit niet bij Samsung halen?

    Bedrijven zo groot als Apple en Samsung zijn in vele onderdelen en subbedrijven opgedeeld. Dat bepaalde dingen botsen wil niet zeggen dat dit ook bij de rest het geval is.

    Geen onderdelen bij Samsung afnemen zou een persoonlijke/emotioneel gedreven actie zijn. Ze houden het gewoon zakelijk, niets bijzonders en gewoon normaal.

  6. Nog niet. Maar het is niet omdat ze in een zware patentoorlog verwikkeld zijn dat ze op andere vlakken niet goed zouden kunnen samenwerken. @kasuja:

  7. “Vechtende” Apple vs Samsung = Vette gratis reclame!! Snapt niemand dat dan?? Die twee werken samen om zo (bijna)gratis echt iedere dag in het nieuws te zijn…

  8. @Thomas: je kan er een mooi verhaal van maken maar apple kan niet zonder samsung. Google dumpen was gemakkelijker. Software valt na te maken als je maar genoeg tijd en geld investeerd.

    Wat samsung doet kan je niey een twee drie in huis halen. Hooguit de kennis om zelf een SOC te ontwikkelen. Maar het vervaardigen dan kom je alsnog bij Samsung uit als enige partner die zulke hoeveelheden binnen korte tijd kan maken die ook nog eens aan de eisen van Apple voeldoen.

    Dat wil noet zeggen dat Apple het nooit zal lukken om zelf van A tot Z samsung loos te zijn. Maar dat is een hele opgave.

    Geheugen en de SOC zijn samsung en vast nog meer obderdelen.

  9. Appel en samsung zijn de grootte vrienden onder elkaar. Maar blijkbaar willen sommige dat niet snappen . Hoe meer rechtszaken,hoe meer reclame voor hun. Hoe vaak komen samsung en appel in het nieuws? Hoe vaak anderen?

  10. Als een door Samsung in elkaar gezette processor jou de mogelijkheden geeft die je verlangt van je hardware dan ben je toch dom als je geen zaken met ze doet?

    Een beter alternatief bestaat gewoon nog niet. Ik ben benieuwd wat deze nieuwe snellere hardware iOS gaat geven. Een weer iets soepeler iOS daar verras je niemand mee.

    Als het apparaat er krachtig genoeg door wordt om zwaardere applicaties aan te kunnen gaat het interessant worden wanneer apple kiest voor desktop apps in iOS speciaal voor tablets.

    Pages Keynote en Numbers met 1 op 1 de zelfde functionaliteit als de desktop versie. dit is nu niet mogelijk om de de ARM chip het niet aan kan.

    Denk je eens in wat voor andere mogelijkheden di geeft op een iPad met iOS apps die niet onder doen voor hun MacOSX broertjes en zusjes.

    Dan kan je werken op je telefoone n tablet zonder dat je naar je desktop hoeft om dingen verder AF te maken.
    Wat mij ook byzonder gaaf lijkt is waar deze jongens mee bezig zijn. De Ubuntu EDGE. Die streven er naar dat je telefoon krachtig genoeg is om desktop applicaties te draaien op het moment dat je een monitor aan sluit op je tablet of in hun geval een telefoon. alles wat je doet draait vanaf je telefoon. Afhankelijk van wat je aansluit is je telefoon je werkplek op kantoor of je spelcomputer thuis of je tablet op de bank.

    Technisch zijn ze er al Ze hebben alleen nog geld nodig om het op de markt te zetten.

    dit soort initiatieven zijn eigenlijk de dingen die ik van Apple verwacht. Maar die zijn nu lekker aan het cashen op iOS zolang dat kan. En geef ze eens ongelijk. 😛

    @Echtwaar?: Als je puur kijkt naar wat iOS (dus zonder de apps uit de Appstore en zonder jailbreaks) je aan mogelijkheden geeft en dat weer vergelijkt met de mogelijkheden die je hebt op een kale Android en of kale Windows RT dan is een kaal iOS niet zo grappig meer hoor :D.

    Kijk je nog eens naar de mogelijkheden die je krijgt op de drie platforms als je apps er bij haalt dan blijft iOS weer achteraan hobbelen. Je hebt daar al niet meer de meeste apps die heb je nu bij Android. je hebt op iOS de beste apps zou je zeggen. ook dat valt te bezien omdat de zelfde op op Android tot veel meer in staat is omdat daar niet de Apple restricties gelden. In potentie kunnen iOS apps dus niet beter zijn dan hun iOS variant mits de ontwikkelaar er de zelfde aandacht aan besteed heeft.

    Windows RT is een tablet platform apart. (laat staan Windows 8 PRO) beide laten je een heel ander categorie apps draaien dan we van smartphones en tablets gewend zijn. die apps neigen meer naar desktop laptop apps. Een volledige office als voorbeeld.

    als je kijkt naar accessoires en aansluitbaar heid van bestaande rand apparatuur dan heb je bij iOS een grote keuze spullen die je speciaal voor het model apparaat moet kopen. Ga je naar een volgende generatie bestaat de kans dat je je rand apperatuur moet vernieuwen. (de vorm van het apparaat is anders waardoor hij niet meer past fo apple verandert dood leuk de aansluiting van 30 pins naar iets kleiners.)

    Kijk je naar Android en Windows RT (& PRO) dan heb je middels USB de mogelijkheid om alle bestaande randapparatuur kunnen gebruiken op je tablet bijvoorbeeld. Een heel andere klasse dan met iOS apparaten. Een klasse waarin Windows RT (& PRO) meer te bieden heeft dan Android.

    Goed met Met iOS kom je er uiteindelijk ook wel via 30 euro kostenden adapters en andere omwegen of rete dure accessoires. Het eco systeem met dure adapters is er immers om heel veel geld aan te verdienen. En dit heeft alleen bestaansrecht door iOS bewust beperkte aansluit mogelijkheden te geven alleen via de poorten die apple kiest. Maar dat zou allemaal niet nodig hoeven zijn. Android en Windows RT (& PRO) laten dat zien. USB is er niet voor niets.

    Ik neem aan dat je Zowel Android als Windows RT een flinke tijd gebruikt heb net als ik. Anders is jou reactie dus nergens op gebaseerd.

    En anders ben ik benieuwd naar je onderbouwing.

  11. Aardsvijand is idd wat overdreven…

  12. Origineel geplaatst door Michiel
    Waarom zou Apple dit niet bij Samsung halen?Bedrijven zo groot als Apple en Samsung zijn in vele onderdelen en subbedrijven opgedeeld. Dat bepaalde dingen botsen wil niet zeggen dat dit ook bij de rest het geval is.Geen onderdelen bij Samsung afnemen zou een persoonlijke/emotioneel gedreven actie zijn. Ze houden het gewoon zakelijk, niets bijzonders en gewoon normaal.

    Veel mensen hebben dit niet door: de schermfabrieken en chipsfabrieken van Samsung hebben helemààl niks te maken met hun smartphonefabrieken.. Die maken Chips voor alle merken ter wereld op vraag, en met de specs die dié merken vragen, en de layout die ze aanleveren.

  13. @kasuja:
    Het ‘open’ systeem van Android wordt hun eigen dood, er verschijnt dagelijks nu al méér malware dan op Windows ! Open is niet slecht, té open daarentegen wel, en op Android staan alle poorten WAGENWIJD open. Jammerlijke keuze van hen, ze hàdden beter kunnen zijn.

  14. @kasuja:
    @Sander:
    Apple heeft nog nooit meegedaan aan de specs-war, deden ze dat maar eens :s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.