WSJ: ‘Apple bestelt retina-schermen bij Samsung voor Q4 iPad mini’

Volgens WSJ heeft Apple retinaschermen voor de iPad mini besteld bij Samsung, wellicht uit angst voor concurrentie van de Nexus 7.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad-miniKomt er nou wel of niet een iPad mini met retinascherm aan? Die vraag is ingewikkelder dan ooit. Nadat gisteren uit code van iOS 7 bleek dat er een iPad mini 2 zonder retinascherm aankomt, kiest The Wall Street Journal ervoor om een compleet tegengesteld standpunt naar buiten te brengen. Apple zou componenten bij Samsung hebben gekocht voor retinaschermen, bedoeld voor de iPad mini. Die zou in het vierde kwartaal dit jaar al op de markt moeten komen.

Apple gaat ook schermen van Sharp en LG Display gebruiken. Daarnaast wordt gesproken over achterpanelen in meerdere kleuren, ook bedoeld voor de iPad mini. De banden met Samsung lijken niet helemaal doorgesneden, want vannacht schreven we nog dat de A7-chip van Apple Samsung-onderdelen zal bevatten.

WSJ is overigens niet zeker van de zaak: ze spreken over ‘waarschijnlijk’ een hoge-resolutiescherm van Samsung. Verderop in het artikel wordt veel stelliger gezegd: ‘Apple werkt met leveranciers in Azië aan de volgende iPad mini met hoge-resolutie retinascherm’. Omdat WSJ vaak een goed track record heeft, is het informatie die je niet zomaar kan afdoen als ‘analistenpraat’. Tegelijk is ander bewijs ook moeilijk te negeren: in de code van iOS 7 werden verwijzingen gevonden naar een iPad mini met A6-processor, zonder retinascherm. Het zou daarbij ook om een prototype kunnen gaan, dat niet op de markt komt en dat vanwege dreigende concurrentie van de Nexus 7 (die wel een hoge-resolutiescherm heeft) in allerijl is vervangen door een model met beter scherm. Nog een andere verklaring: Apple gaat twee iPad mini’s op de markt brengen: een goedkopere variant die lijkt op het huidige model en een duurdere met retinascherm. Die zou eigenlijk volgens de geruchten eigenlijk volgend voorjaar pas op de markt komen.

Hieronder de originele tekst van de Wall Street Journal:

TAIPEI—Apple Inc.’s suppliers are gearing up for mass production of a new iPad mini in the fourth quarter that will likely feature a high-resolution screen from Samsung, people familiar with the matter say, an indication of the difficulty the U.S. company faces in its attempt to reduce its dependence on its biggest rival. Apple is working with suppliers in Asia on its next iPad mini with a high-resolution “retina” display, unlike the current iPad mini that comes with a lower-resolution screen, the people said. The size of the new tablet will likely be the same as the current 7.9-inch model, which was released in November last year. Apple has also been contemplating multiple color back covers for the new tablet, they said.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2013, 9:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, ipad mini 2, retinascherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.