Apple-garantie in de Apple Store

‘Apple geeft je voortaan 12 maanden om AppleCare+ voor iPhone af te sluiten’

De termijn om AppleCare+ voor iPhone af te sluiten wordt 12 maanden, zeggen bronnen. Nu is die termijn nog 60 dagen.

Als je een nieuwe iPhone aanschaft heb je 60 dagen de tijd om de verlengde garantie AppleCare+ af te sluiten. Daar komt verandering in, zo beweert de website MacRumors. Apple gaat je de mogelijkheid geven om nog tot twaalf maanden na aankoop voor AppleCare+ te kiezen.

Apple-garantie in de Apple Store

AppleCare+: 12 maanden om af te sluiten

Meerdere bronnen van meerdere websites zeggen dat de wijziging eraan zit te komen, waaronder een senior AppleCare-adviseur van Apple. Op de website van Apple is de wijziging nog niet zichtbaar. De verlengde termijn om AppleCare+ af te sluiten geldt alleen voor de iPhone, niet voor de iPad, iPod touch of Apple Watch. Daarvoor geldt nog steeds een termijn van 60 dagen.

Zolang de iPhone dus nog in de 1-jarige garantietermijn zit kun je je onzekerheden over garantie afkopen. AppleCare+ kan een uitkomst zijn voor ondernemers en andere zakelijke gebruikers, die niet vallen onder de 2-jarige consumentenbescherming van Europa.

De prijs van de AppleCare+ pakketten is afhankelijk van het iPhone-model, waarbij voor de iPhone 7 het duurst is. Je krijgt in totaal twee jaar uitgebreidere garantie, waarbij twee door jezelf veroorzaakte schadegevallen zijn inbegrepen. Voor een kapot scherm betaal je nog wel €29 eigen risico en voor overige schadegevallen €99 eigen risico, maar dat is een stuk goedkoper dan de prijzen die Apple normaal rekent.

De nieuwe regeling zou ook van toepassing zijn op iPhones die het afgelopen jaar zijn verkocht, dus mocht je iPhone rare kuren vertonen dan is het een idee om de komende wijziging van AppleCare-regels in de gaten te houden.

Ben je ongeduldig, dan kun je nu al op checkcoverage.apple.com kijken hoe het zit met je huidige dekking. Hiervoor moet je je serienummer invullen, die je vindt via Instellingen > Algemeen > Info.

AppleCare-dekking iPhone

Daarna zie je tot hoe lang je huidige dekking nog loopt, zoals hieronder. Ook handig als je twijfelt of je wel AppleCare+ hebt afgesloten.

AppleCare-dekking actief

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2017, 9:38
Categorie Diensten
Onderwerpen applecare, garantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.