Reacties voor: Apple wil apparaten krasbestendig maken met nitridecoating

Apple heeft een patent ingediend om een krasbestendige nitridelaag op RVS aan te brengen. Het is goedkoop, dun en transparant.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Zou erg gaaf zijn, ik zit nu nog met hoesjes en screen protectors te werken omdat ik mijn iPhone niet wil beschadigen, maar eigenlijk vind ik dat zonde van de mooie iPhone

  2. als het werkt dan hoef je nooit meer een hoesje te kopen.
    hopelijk bij de iphone 5!

  3. Komen ze nu mee, heb net mijn Iphone 4. Eerste krassen zijn helaas al aanwezig:(

  4. Liefst zo snel mogelijk, en dan met name voor de iPod Touch. Die heeft nog een RVS achterkant. De mijne is net een maand oud en zit nu al onder de krassen

  5. En daarmee is dan ook meteen het antenneprobleem opgelost!

  6. Eerst zien, dan geloven

  7. ik denk dat hoesjes blijven totdat je de coating zelf makkelijk kunt vervangen. Hoesjes ed gaan ook stuk, maar dat is niet erg, want die kun je vervangen en zijn relatief goedkoop. Neem een voorbeeld aan de oude Nokia’s waarbij hoesjes niet nodig waren, omdat je de covers van de telefoon zeer makkelijk kon vervangen bij beschadiging en/of slijtage.

  8. Totdat ze een goede oplossing hebben gevonden kunnen ze zich wmb beter focussen op het maken van mooie hoesjes ipv mooie telefoons. Een hoesje is kennelijk een vereiste, waarmee je het hele design naar de prullenbak gooit.

    En jah een hoes is echt nodig. Ik dor het zelf niet en heb al 4 iphones versleten. En ja ik ga er normaal mee om.

  9. Grappig: toen ik een SonyEricsson had maakte een krasje me niet zoveel uit, bij de iPhone wél. (nu haal ik de iPhone ook vaker uit m’n zak dan die SE destijds) Nu de voor- en achterzijde met BodyGuardz bedekt, dus eventjes zonder hoesje (waar k er wel 6 van heb)

  10. Origineel geplaatst door Renko
    Totdat ze een goede oplossing hebben gevonden kunnen ze zich wmb beter focussen op het maken van mooie hoesjes ipv mooie telefoons. Een hoesje is kennelijk een vereiste, waarmee je het hele design naar de prullenbak gooit. En jah een hoes is echt nodig. Ik dor het zelf niet en heb al 4 iphones versleten. En ja ik ga er normaal mee om.

    Er is ook nog een tussenweg. Ik heb mijn iPhone 2G bijna 3 jaar gehad en was aan het eind nog puntgaaf. Mijn iPhone 4 heb ik nu een maand of 3 (sinds de introductie) en is echt nog als nieuw. Zonder hoesje. Althans, zonder hoesje die het design aanpast. Ik doe er gewoon in het dagelijks leven (in broekzak, jaszak, tas, etc) een Fabrix omheen 🙂 Heb wel al een stuk of 4 Fabrix hoesjes versleten maar dat boeit me niet. Als ik m’n telefoon gebruik zie ik tenminste nog het fantastische ontwerp in plaats van één of ander lelijk plastic hoesje.

  11. Gebruik ook een Sleeve..veel makkelijk en houdt de telefoon ook mooi, als ik hem eruit haal zie ik inderdaad de iPhone zoals hij is en niet steeds met een lelijk hoesje eromheen.
    Verder is het ook veel makkelijk om in een dock te zetten (in de auto of boxen of whatever). Met zo’n klotehoesje wordt het je al een stuk moeilijker gemaakt..nu haal ik hem ff uit de Sleeve (of hoe zoiets ook heet) 😉

  12. Epic win @ Shoop-da-woop!

  13. Kan dit slijten?

  14. Een telefoon is en blijft voor mij een gebruiksvoorwerp, ook mijn iPhone 4 heeft de eerste krassen al lang weer opgelopen.
    Jammer maar helaas, zolang het doet wat het moet doen stoort het me niet.

  15. Ik mijn phone meteen in een alu vapor 4 gestopt en geen krasje te zien.
    Over 9 maanden gaat hij krasloos de verkoop in incl. de vapor.
    Heb ik weer geld voor de iPhone 5.

  16. Ik kan me herinneren dat over het scherm van m’n 3GS een coating zat, maar die is na een half jaar veel gebruiken er zo goed als vanaf gegaan. Hopelijk blijft die nitridecoating er langer op zitten.

  17. Een goede autolak coating is ruim voldoende.
    Zelf heb ik mijn iphone4 een waxlaag gegeven met natuurlijke carnabau-wax. Het resultaat mag gezien worden.
    Doe dit bij mijn wagen al 3 jaar lang, één keer per jaar. Mijn Bimmer is niet te onderscheiden van nieuw.

  18. De iPhone 4 was ook krasvrij, dat merk ik zelf ook… Elk materiaal zal wel op een of andere manier slijten zeker. Zolang ze de prijs niet weer omhoog halen, kan het me niets schelen.

  19. Al de patenten en opkopingen maakt je al aan het raden van de iPhone 5 :p

  20. De iphone 4 is van zichzelf een mooi strak ontwerp en is voor mij een gebruikervoorwerp. Ik ga niet een lelijk hoesje om mijn telefoon doen om krassen te voorkomen. Zonde van het mooie design van de phone. Na een jaar koop ik toch weer een nieuwe. Dus als die coating werkt is dat mooi meegenomen en anders maar weer wat krassen.

  21. Nitride diffusie coatings worden ook gebruikt om tanden van tandwielen te coaten met een ‘zeer harde’ nitride coating.
    Het biedt uitermate goede slijtage weerstand, echter is alles natuurlijk relatief, wanneer je een met een nitride diffusie gecoat onderdeel laat vallen op de stoep, ga er dan maar vanuit dat ook dit zal beschadigen.

    Wat vreemd is aan deze zaak, is het volgende… ze praten over een toepassing op RVS en met name 316L (koolstof gestabilizeerd roest vast staal.) Mijnsinziens is de RVS rand op de iphone 4 van dit materiaal. Sommige Nitride coatings zijn ook electrisch isolerend……

    Voila…
    Hebben we hier de oplossing voor ‘antenne gate’ die apple gaat toepassen op de nieuwe Iphone 4 of 5?

  22. @Pete:

    Eigenlijk heb je wel gelijk. Het is gewoon een telefoon. Maar toch blijf ik het zonde vinden als hij beschadigt. Ik heb er niet zo’n probleem mee dat hoesjes het design aantasten. Zonder hoedje vind ik de 3GS te glad en te klein om hem lekker te pakken.
    Hoe dan ook, het zou geen kwaad kunnen als Apple de buitenkant daadwerkelijk meer krasbestendig maakt. Zo’n patent is leuk om het zoveelste monopolie te creëren, maar maakt op mij niet veel indruk.

  23. Je hebt al onzichtbare spray die krassen voorkomt. Weet alleen nietmeer hoe het heet, iemand op school heeft dat

  24. @patrickje: Ja dat is ook gewoon een soort coating, het zal toch veel beter hechten als dat industrieel gedaan zou worden, en HV1000 is wel heel goed.

  25. Voorkomen is altijd beter.

  26. Pffff…eerst metaal, dan plastic, dan glas,
    en nu dan weer deze interessantdoenerij.

    Jonathan & Steve: vertel de mensen gewoon eerlijk dat je het niet aan de praat krijgt, geef de mensen dan gewoon een bumper (kosten 3,5 dollarcent) of een deel van hun centen terug.

    Stelletje blurrheads.

  27. @Jan Luttelgast: “Beetje klaar met Apple?” Jan met de ‘korte achternaam’ :p

  28. misschien weer een patent oorlog.

  29. Zal wel net zo’n flop Zyn als dat gorilla glas

  30. En de iPhone4 en iPad zouden al een scherm hebben waar geen krassen op kunnen komen..??!!! Of heb ik dit niet goed..?

  31. Komen ze nu mee..

  32. Ik zeg nano technologie

  33. Ik zeg: D O E N !

  34. Origineel geplaatst door Maarten
    En de iPhone4 en iPad zouden al een scherm hebben waar geen krassen op kunnen komen..??!!! Of heb ik dit niet goed..?

    Het gaat over de zij-en achterkant en de (eventuele) RVS protectie. Volgens mij wil jij geen metaal op je capacitieve display…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.