Apple wil apparaten krasbestendig maken met nitridecoating

Apple heeft een patent ingediend om een krasbestendige nitridelaag op RVS aan te brengen. Het is goedkoop, dun en transparant.

iphone krassenOok zo’n last van krassen op je iPhone? Apple gaat er wat aan doen, met een nieuwe patentaanvraag. Daarin wordt beschreven hoe toekomstige Apple-producten krasbestendiger kunnen worden gemaakt. Het gaat daarbij om een zeer dun beschermlaagje van 15 micron, die bestaat uit nitride bovenop RVS. Zo’n nitridecoating voelt natuurlijk aan en is doorzichtig, zodat je de RVS-behuizing gewoon blijft zien. RVS is een geschikt materiaal voor consumentenelectronica, aldus Apple, want het zou minder belemmering geven bij de doorgifte van Bluetooth-, Wi-Fi- en GSM-signalen dan andere metalen. Maar krassen doet het wel. Een laagje nitride houdt dat tegen.

De nitridelaag is goedkoop aan te brengen en zorgt voor een duurzaam en hard oppervlak. Voor de kenners: een Vickers-hardheid van minimaal 1.000 is haalbaar. Het is bestand tegen krassen en inslag. Daarnaast is Apple nog bezig met Liquidmetal, een metaallegering die ook krasbestendig en tweemaal zo sterk als titanium is. Groot voordeel van dit materiaal is dat het makkelijk vorm te geven is.

nitrogen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2010, 10:02
Categorie Apple
Onderwerp krassen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.