Equinux TV Hotspot tizi: mobiele tv op je iPhone en iPad

De tizi is een mobiele TV Hotspot van Equinux, waarmee je 3,5 uur televisie kunt kijken via DVB-T, DTT en TNT in Europa. De hotspot kost 150 euro en werkt alleen met ongecodeerde tv-programma's.

tizi tv hotspotEquinux heeft een mobiele TV Hotspot voor de iPhone en iPad aangekondigd. Naar eigen zeggen zijn ze de eerste in Europa die zo’n TV Hotspot voor DVB-T, DTT en TNT in Europa aanbieden. De tizi levert digitale tv-programma’s en stuurt ze via Wi-Fi door naar je iPhone of iPad. Kabels en adapters komen er niet aan te pas. Je schakelt het kastje aan, kiest tizi’s voorgeconfigureerde Wi-Fi-netwerk en start een app. Je kunt meteen gaan kijken. De batterij van het apparaat gaat tot 3,5 uur mee en is vervangbaar.

Opladen kan via een usb-poort op je laptop of de iPad-laadkabel. Tijdens het gebruik geeft een ledlampje het actuele batterijniveau aan.

tizi iphone hotspotOm tizi te kunnen gebruiken heb je een iPhone 3GS of 4 met iOS 4 nodig (een derde of vierde generatie iPod touch of iPad mag ook). De beelden zijn te bekijken in landschaps- en portretweergave.

De tizi ondersteunt alleen niet-geëncrypte tv-signalen volgens de genoemde protocollen (DVB-T, DTT, TNT) en is alleen in Europa te gebruiken. HD-functies en DVB-T2 zijn niet beschikbaar. Dat betekent dat je in ieder geval Nederland 1, 2 en 3 en regionale omroepen kunt ontvangen, maar het merendeel van de zenders die je bijvoorbeeld via Digitenne kan krijgen, kun je niet ontvangen. Zie voor een overzicht de Wikipedia-pagina van free-to-air.

Je moet het geld er wel voor over hebben om dit speeltje aan te schaffen: hij kost €149,95.

Downloaden: tizi.tv (benodigde app – gratis)
Meer info: tizi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2010, 15:59
Categorie Accessoires
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.