Reacties voor: Apple wil alle Galaxy-toestellen in Nederland verbieden (update)

Apple wil alle Samsung Galaxy-toestellen in Nederland verbieden. Ze beroepen zich daarbij op een multitouch-patent, dat Samsung's Android-toestellen zouden overtreden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 83 reacties

  1. Ik heb acht Apple producten ofzo maar kunnen ze eens kappen met die onzin.

  2. apple rot op met je iphone 5, ik ga voor de xperia T in oktober

  3. @michielR ik heb een samsung telefoon en een apple ipod touch.. vind ze allebei geweldig.. en ik vind die rechtzaken ook echt onzin!

  4. Die Apple/Samsung oorlog laat me volledig koud, net als die berichten hierover. Het is elke dag wel wat…

  5. Ben ook helemaal klaar met Apple.
    Kappuh met die rechtzaken, of misschien beter, doodzwijgen. En als dat allemaal niet helpt, net als vroeguhr, iedereen weer aan de Nokia

  6. Wat een verschrikkelijk bedrijf is Apple toch. Ik heb al een aantal jaar Apple producten maar ik geloof dat dit hier zeer binnenkort een eind aan gaat komen. Gadverdamme 🙁

  7. Onzin? Dat is het totaal niet. Het gaat hier om intellectueel eigendom. Apple steekt miljoenen in research en development en Samsung zegt gratis dankjewel en vullen hun zakken na 3 maanden. Vinden jullie dit eerlijke handel dan? Als jullie je ergens druk om moeten gaan maken is het om het patentrecht in de farmacie. Zij maken door hun octrooien medicijnen onbetaalbaar en onze gezondheidszorg ook, waar onze politici zich steeds druk om maken. Apple heeft groot gelijk! Laat ze hangen die koreaanse kloners!

  8. Begin er ook aardig zat van te raken. Snap dat je je eigendommen wilt beschermen, maar het houdt ook een keer op. Steeds meer mensen raken hierdoor geïrriteerd. Ik zit er serieus aan te denken om van Apple af te stappen naar Windows Phone.

  9. Wat kinderachtig zeg, deze reactie’s.
    Het is niet meer dan normaal dat je je intellectuele eigendommen gaat verdedigen als e.e.a. redelijk succesvol misbruikt wordt.
    Denk aan de foto’s uit de rechtzaak waarbij te zien is dat de Samsungs verdacht veel op iPhone (prototypes) lijken.
    Wie het eerst was is wel duidelijk, vraag jezelf eens af wat voor achterlijke telefoons Samsung nu zou hebben zonder de diefstal van Apple ideeen…

  10. Ja, Apple moet gewoon miljarden laten liggen want de bezoekers worden hier moe van de rechtzaken, als je gelijk hebt moet je het ook krijgen!!!

  11. Ik begin nu toch wel een beetje moe te worden van deze rechtszaken. Eerst leek het me prima dat bedrijven elkaar in de haren vliegen, maar het gaat me nu toch nog wat te ver, hoor.

    Hoewel ik zelf wel Apple-fanboy ben, gun ik beide bedrijven géén winst aan deze zaken. Apple moet eens leren zijn kop te houden en Samsung moet stoppen met kopiëren. Dan zal Apple alsnog iets proberen te vinden om over te zeuren, maar in ieder geval beter dan steeds dezelfde redenen. 😛

    Het is natuurlijk jammer dat het iedere keer zo loopt, maar ik stap heus niet van Apple’s producten af, wat ik bij sommigen boven mij wel degelijk lees. Ik bedoel, kom op. Dat ze lopen te zeuren om deze dingen, wil niet zeggen dat hun producten slecht zijn, hé. Ik stap mooi niet van Apple af, mij niet gezien. 😛

  12. F**k t stap lekker over naar Windows mobile, heb t helemaal gehad met Apple. Arrogante bedrijf..

  13. Lekker Apple ga zo door! Je hebt helemaal gelijk! Jaren nagedacht over de Iphones/bladeren met je vinger/pinch to zoom/bounce back en etc en dan kopieert Samsung je smartphone. Dit is gewoon gelijk aan diefstal en Apple heeft gelijk. Hoe zouden jullie vinden om over iets jaren lang na te denken en dat direkt daarna een rot bedrijf hetzelfde product onder andere naam uit gaat brengen. Dokken samsung of ermee ophouden. Aziatische na-apers!

  14. Goed doorgaan! Samsung moet kapot stelletje copycats!

  15. Origineel geplaatst door Michel
    Onzin? Dat is het totaal niet. Het gaat hier om intellectueel eigendom. Apple steekt miljoenen in research en development en Samsung zegt gratis dankjewel en vullen hun zakken na 3 maanden. Vinden jullie dit eerlijke handel dan? Als jullie je ergens druk om moeten gaan maken is het om het patentrecht in de farmacie. Zij maken door hun octrooien medicijnen onbetaalbaar en onze gezondheidszorg ook, waar onze politici zich steeds druk om maken. Apple heeft groot gelijk! Laat ze hangen die koreaanse kloners!

    Het gaat écht niet om unieke door Apple bedachte zaken. De meeste items en ideeën liggen voor de hand en zijn logische doorontwikkelingen van voor de hand liggende ideeën die gelijke tred houdt met de mogelijkheden die snellere processoren en nieuwe beeldschermtechnieken mogelijk maken. Dat Apple hier en daar net wat sneller is als sommige anderen geeft ze m.i. niet het recht om ontwikkelingen van die anderen te blokkeren of te laten verbieden. In de autoindustrie gaat het anders. Mercedes begint met een zijknipperlicht in de spiegel en andere fabrikanten doen dat vervolgens ook. Geen rechtzaken…

  16. Wordt er een beetje simpel van. Apple jat net zoveel van android als andersom. Tijd om naar iets anders te gaan kijken ipv apple.

  17. Begint inderdaad redelijk vervelend te worden. Maar als ze gelijk hebben dan staan ze in hun recht. Nu als grote mensen om tafel gaan zitten en dit constante geneuzel voor eens en voor altijd oplossen. Ik ben zowel Apple als Samsung-fan. Maken beide superproducten. Nu nog superverstandig worden.

  18. Hhhmm..beetje overdreven is het wel van Apple. Met ald ie agressie en patenten worden toekomstige ontwikkelingen ook wel flink de kop ingedrukt.

  19. Verstandige zet van Apple. Jammer dat er maar weinig mensen zijn die dit snappen.

  20. Origineel geplaatst door Marcooo
    Verstandige zet van Apple. Jammer dat er maar weinig mensen zijn die dit snappen.

    Compleet met je eens. Apple speelt dit heel erg slim.

  21. Als Apple denkt dat de producten teveel op Samsung lijken? Waarom koopt dan niemand Samsungs? Het is tenslotte (bijna) hetzelfde product, maar dan een stuk goedkoper..
    Triest gedoe allemaal, Apple is begonnen met het jatten van ideeen en ontwerpen, denk dat de gemiddelde ‘niet-diehard-applefan’ gruwelijk moe van wordt

  22. @Marcooo: ik ben met je eens. Als het over sony en nokia ging dan was het niet eens naar buiten gebracht. Ik juist belachlijk dat samsung ongestoord kan kopieren. Zonder dat iemand behalve apple iets van aantrekt. Als apple hun producten willen beschermen dan gaan men klagen over apple terwijl juist samsung juist boosdoener is. Men moet juist geen samsung producten kopen. Het kan ook LG zijn.

  23. Ik heb geen last van die rechtzaken. Daarnaast zie ik liever een bedrijf als Microsoft/Nokia groter worden dan een toestelmaker die alles kopieert. Maar los van die rechtzaken, je koopt een product toch omdat het fijn werkt? Je gaat mij niet wijs maken dat je je toestel kiest op basis van rechtzaken? haha

  24. Appel rot op met je @#$% procedures.
    Ga je richten op innovatie en geef de concurentie geen tijd om je na te apen maar blijf tijdig innoveren. Dat is de manier om je voorsprong te behouden.
    Met 1 model per 1.5jaar geef je de concurentie zelf de ruimte om al of niet te copieeren. En ben je zelf al lang niet meer uniek.
    (toch koop ik mss wel de 5, gewoon voor de heb)

  25. Ik snap niet dat mensen roepen hier “ik word er moe van” of “ik begin er moe van te worden” etc. Net of zij iedere keer bij de rechtbank moeten verschijnen of de rechtszaken moeten voorbereiden. Get a life gasten! Als het je niet bevalt, ga lekker inderdaad over naar een ander merk. Snap ook niet dat je dan hier op een “IPHONE” site je tijd zit te verdoen! Stakkers!

  26. Tja, als je steeds meer achter loopt op je concurenten.. En zelf met niks nieuws komt. Dan maar rechtzaakjes starten toch 😀 Voor mij geen communisme meer iig 🙂 fijne toestellen die betrouwbaar zijn, dat maakt apple zekerweten. Word wel een beetje moe van dat constante getreiter met rechtzaakjes bij je concurenten! Kom zelf eens met iets ECHT nieuws ofzo en tief op met dat voortgeborduur op oude designs etc.

  27. Wat een principiele mensen allemaal die geen Apple producten meer gaan kopen vanwege wat rechtzaken.

    Dan ook geen Nike meer dragen, goedkope chineze zooi kopen, geen polen inhuren voor klussen, geen bio industrievlees meer eten, geen verre vakanties boeken, geen groupon acties, geen VVD stemmen, niet naar de Mac, geen illegale software en muziek downloaden en weet ik het wat nog meer.

    Nep principes..

  28. Haha dat mensen roepen: ik stap over naar een ander merk.. Dat zet me wel aan het lachen. Op basis van rechtzaken? Haha triest hoor

  29. Origineel geplaatst door Stijn
    Origineel geplaatst door MarcoooVerstandige zet van Apple. Jammer dat er maar weinig mensen zijn die dit snappen.Compleet met je eens. Apple speelt dit heel erg slim.

    Ik denk het niet, heel langzaam krijgen ze de publieke opinie tegen en als er iets gevaarlijk is voor een bedrijf…

    Ik denk ook dat het goed is om de achterliggende stukken ‘ns te lezen, de talloze commentaren en blogs over dit onderwerp. Samsung veroordelen is net zo vooringenomen als Apple’s gedrag goedkeuren.

  30. En terecht jij als bedrijf steekt veel geld in research en ontwikkeling en vervolgens gaat je concullega er vandoor met dat gene waar jij zoveel geld en tijd in gestopt, en dan moet jij dat toe laten zonder dat je concullega een kleine vergoeding voor betaalt.

    Dit is logisch maar zodra het bedrijf de naam Apple heeft zijn er hordes mensen die dit zien als een rode lap, toen Nokia Apple aanklaagde hoorde je niemand.

    Ieder bedrijf beschermd zijn intellectuele eigendommen.

  31. Sneu. Ik bedoel, als ‘t nou echt op de iPhone leek of zo, maar multitouch patent is gewoon sneu, Google gaat toch ook niet een beetje zitten zeuren op die notificatiebalk die Android al 3 jaar eerder (of zo) had. Vind trouwens dat ze dit maar moeten uitvechten ergens anders, niet in Nederland, zou toch zonde zijn als hier één van zulke mooie apparaten verboden zou worden? (Ben trouwens niet fan of Samsung)

  32. Mensen toch! Reageer toch niet meer op zulke artikelen want de extreme applefans komen dan weer lompe antwoorden geven op degene die niet akkoord zijn met apple zijn kinderachtig gedoe. In plaats van zitten te janken op de rechtbank zouden ze beter eens terug vernieuwing brengen,dan kan deze site eens echt terug nieuwsartikelen schrijven!

  33. Belachelijke en kinderachtige reacties over het feit dat je geen iPhone meer gaat kopen omdat Apple iemand aanklaagt. Zo zit dat nu eenmaal in elkaar. Het lijkt er meer op dat mensen geen iPhone meer kopen om de functionaliteiten maar eerder voor de reputatie van het merk. En als de nieuwe iPhone is uitgekomen wilt iedereen hem weer hebben..

  34. Zucht laat men maar overstappen naar een ander merk dan lopen de echte liefhebbers er straks weer alleen mee rond en word t weer een beetje een exclusieve telefoon als een paar jaar geleden. Tegenwoordig lopen er al blagen mee die er 1van papa en mama krijgen omdat ze ze zelf niet kunnen betalen maar blijven zeuren totdat ouders er dol van worden

  35. En ben blij dat ik niet zo moeilijk ben over die patentzaken laat apple halen waar ze recht op hebben.als iemand jou fiets jat wil je m ook terug is niet helemaal t zelfde maar iets word gejat van apple en wil dat gewoon niet

  36. Appel ga innoveren inplaats van procederen hadden we een beter toestel gehad dan de komende iPhone 4 V3

  37. Hahaa, heel goed dan kom Samsung lekker nog meer in aandacht en wordt de verkoop nog meer.
    Ik zelf hebt alles van Appel en Samsung.
    Appel zeurt te veel ga zo door…

  38. Is toch niet interessant, een rechtszaak over patenten?

  39. Wat zijn sommige mensen toch simpel zeg!
    “Ik wordt moe van die rechtszaken en van dat gezeik dus ik stap over op iets anders en koop nooit meer Apple”. Dus je bent fan van Apple producten, maar eigenlijk vind je de mentaliteit van een bedrijf belangrijker en doorslaggevend om wel of niet hun producten te kopen? Deze mensen weten volgens mij echt niet waarover ze praten. Apple maakt prachtige producten waar ik al jaren meer dan tevreden mee ben, dus wat kan mij het schelen met welk ander bedrijf ze “ruzie” maken? Voor deze mensen: Laat Apple vooral lekker links liggen en stap lekker over op welk merk dan ook, en laat de producten van Apple lekker liggen voor de mensen die het wel waarderen!

  40. Hoewel ik een fan van Apple ben (dat rijmt), hoop ik dat dit Apple niet gaat lukken. Samsung zorgt voor concurrentie en zorgt er daardoor voor dat Apple meer innoveert dan als er geen grote concurrenten zouden zijn.

  41. Origineel geplaatst door gadgetman
    Zucht laat men maar overstappen naar een ander merk dan lopen de echte liefhebbers er straks weer alleen mee rond en word t weer een beetje een exclusieve telefoon als een paar jaar geleden.

    Echte liefhebber…tsss jij kent blijkbaar niets van zaken. Apple kan niet leven van zijn echte liefhebbers alleen hoor. Als ze de helft van hun klanten zouden verliezen wereldwijd bijvb gaan ze het toch zwaar krijgen en ga jij inderdaad met een exclusief toestel lopen,de laatste wel te verstaan!

  42. @Dekon: Lees dat bericht eens verder dan…
    Ik heb t over de kinderen van 15 jaar (blagen)die er teveel mee rondlopen…..t is naar mijn idee niet een telefoontje waar kids mee rond horen te lopen maar ik zal wel ouderwets zijn met m’n 35 jaar

  43. Iedereen is boos hier op Apple? Waarom? En een ander toestel kopen door een paar van die rechtszaken, ik snap dat niet!? Als je dat doen dan ben je geen echte iPhoneclubber, geen echte Apple fan. En dat ben ik wel.

  44. Gaaaaaaaap
    Gaan we weer…. Komt er ooit nog een einde aan?

  45. Tja nu Samsung zelfs de macbook aan het kopieren zijn..
    Geef ze eens ongelijk, Samsung verdient nu miljarden door simpleweg Apple te kopieren.

    En echt wel dat Samsung oif welk bedrijf een andere look en feel kan maken zoals al jaren het geval is. Feit is dat veel mensen wel een Apple willen, maar het te duur vinden.

    Totdat Samsung het kopieert, en dan is het opeens wel betaalbaar?

    Hoe bedoel je dom?

    http://i48.tinypic.com/261g11t.png
    http://i45.tinypic.com/35i1xj5.png

    http://tweakers.net/video/6202/hands-on-samsung-series-5-en-9.html

  46. Het blijkt uit de reacties hierboven wel weer dat de meeste mensen er helemaal niets van snappen (en dat is geen wonder ook). Van mij mogen ze ook wel kappen met die patentoorlogen, maar het heeft wel een reden.

    Apple heeft op bepaalde, zeg maar “gezichtsbepalende” dingen patenten aangevraagd omdat ze daar een hoop tijd en dus geld in hebben gestopt. Dat wil niet zeggen dat een ander (Samsung in dit geval) niet hetzelfde mag doen, maar dan moeten ze een licentie nemen op het patent en daar zijn kosten aan verbonden. Samsung weigert om deze kosten te betalen en wil er zelfs niet als volwassen bedrijven onder elkaar over praten. Dus grijpt Apple naar het uiterste machtsmiddel om deze impasse te doorbreken. Reken maar dat als de Samsungs in grote delen van de wereld niet meer verkocht mogen worden, dat Samsung dan ineens wel over licentiekosten wil praten.

    Apple gebruikt inderdaad ook ideëen uit andere telefoons en tablets. Android, maar ook andere merken. Ik ga ervan uit dat ze daar in het algemeen gewoon licentiekosten voor betalen, anders hadden ze zelf ook veel meer rechtszaken aan hun broek gehad.

    Alleen wanneer de licentiekosten onredelijk zijn in vergelijking met het patent, weigeren de meeste bedrijven te betalen en laten het op een rechtszaak aankomen om er een (hopelijk) onpartijdig oordeel over te laten vellen. Je moet dan denken aan de FRAND patenten, maar ook waardeloze patenten waarvoor waanzinnige bedragen worden gevraagd, zoals de beruchte patenttrollen zo graag doen.

  47. Zoals ik hier kan lezen zijn er hier personen aanwezig die helemaal niet van Apple moeten weten en hier hun gal komen spuwen. Akkoord, het is niet prettig om deze rechtszaken telkens te vernemen maar houd dat in dat een Apple device goed of slecht te vinden? Niets dus, er is nu eenmaal het recht van patenten te verkrijgen voor al dan niet serieuse zaken en daar heeft men zich aan te houden. Ik zou ook liever wat minder rechtszaken zien verschijnen en geen kopieerconcurenten die op deze manier een halt moeten toegeroepen worden maar het is niet anders. Al deze commoties gaan mij in ieder geval niet naar Android, Windows of dergelijke doen veranderen.

  48. mensen, maak je toch niet zo druk om die dingen!
    Koop gewoon een iPhone, een Samsung, of iets anders.
    Dit zijn ook helemaal geen zaken voor een leek!!!!!

  49. Ik krijg een beetje wat van apple, op een gegeven moment is een apparaat gewoon geoptimaliseerd en apple was daar toevallig eerder mee, moet samsung daarom maar gewoon mindere producten gaan verkopen?

  50. @Dan: Over de mac books komen ook rechtzaken. Samsung zijn voor mensen ik wel apple producten, maar ik kan niet betalen. Dus dan neem ik iets van een b-merk.

    @ton: Ze moeten leren om dingen zelf producten ontwerpen ipv afkijken zoals in school banken. Dat is enige waar ze echt in goed zijn.

    En voor mensen die voor samsung zijn, hoe zouden jullie vinden als je iets uitvind wat erg handig is maar geen cent aan verdient, omdat samsung gewoon van je steel en daarmee veel geld mee verdient.

  51. Het werkt mij absoluut niet op mijn zenuwen. Het is ook niet mijn strijd. Sta er volkomen buiten en dat wil ik ook zo houden.

  52. Triest bedrijf Apple. Heb zelf iPhone 4, nog ff wachten op BB10. Stop helemaal met de Apple shit

  53. @Thomaz: Dus een macbook air kloon van Samsung van €1200
    is dus wel ok?

    Wie houdt wie nou voor de gek?

  54. Nou veel plezier met Android dan allemaal. Ben ik terug origineel met mijn Mac en mijn iPhone.

  55. Apple wil Google de nek omdraaien en Samsung. Moeten ze zeker doen. Dan is er geen concurentie meer en dus wordt het saai op smartphone gebied. Zo graaft apple zijn eigen graf. Terug naar het randje van faillissement en Windows Mobile lacht 🙂

  56. Ik koop gewoon een product die het beste bij me past. De rest boeit mij niet. Toevallig is het op gebied van computers tablets en telefoons allemaal Apple. Wat boeit mij die rechtszaken nu? Heb trouwens wel 3 Samsung tv’s. Word ik nu gehaat door Apple en Samsung liefhebbers? Vast niet. Ga nu je/jullie eigen maar eens ergens anders druk over maken. Kusje op je haar! Stelletje mafkezen 🙂

  57. Origineel geplaatst door hve
    Triest bedrijf Apple. Heb zelf iPhone 4, nog ff wachten op BB10. Stop helemaal met de Apple shit

    Wat doe je hier dan nog? Veel plezier met je BB straks, top apparaat! * sarcastisch lachje*

  58. Waarom staan Android robotjes op het scherm. Apple richt zich voornamelijk op Samsung en nauwelijks op Android. En dat omdat Samsung stelselmatig Apple aan het kopiëren is.

  59. Ik heb echt helemaal niks tegen apple’s rechtszaken, het gaat namelijk om octrooien. Als een bedrijf op een bepaalde ontwikkeling een octrooi heeft moet voor het gebruik door een ander bedrijf betaald worden. Dat staat in de wet en daar heb je je aan te houden.
    Natuurlijk Apple is zelf van de ‘jat-techniek’ maar zij betalen wel, hoe klakkeloos ze het daarna ook overnemen.
    En mensen die zeuren dat apple producten van nu op Braun producten uit de jaren 60 lijken: octrooirecht vervalt na 25 jaar, dus wat maakt het uit?
    Apple heeft gelijk en daarmee is het eigenlijk gewoon klaar.

  60. @Dekon: Eh…. Je bent je bewust van de omzet op het moment van apple?

  61. Apple zijn markt-nazi’s. Wat deze graaiers willen is absoluut niet in het belang van alle consumenten. Ook niet voor Apple-kopers. Politiek moet deze consument-vijandige wetten veranderen.

  62. Origineel geplaatst door N
    F**k t stap lekker over naar Windows mobile, heb t helemaal gehad met Apple. Arrogante bedrijf..

    Gaat Windows door jou in ieder geval van de 3,6% naar de 3,60001%. Dankjewel namens Microsoft. 😀

  63. Origineel geplaatst door JanG
    Het gaat écht niet om unieke door Apple bedachte zaken. De meeste items en ideeën liggen voor de hand en zijn logische doorontwikkelingen van voor de hand liggende ideeën die gelijke tred houdt met de mogelijkheden die snellere processoren en nieuwe beeldschermtechnieken mogelijk maken. Dat Apple hier en daar net wat sneller is als sommige anderen geeft ze m.i. niet het recht om ontwikkelingen van die anderen te blokkeren of te laten verbieden. In de autoindustrie gaat het anders. Mercedes begint met een zijknipperlicht in de spiegel en andere fabrikanten doen dat vervolgens ook. Geen rechtzaken…

    We hebben het hier over octrooien/patenten. Is niet hetzelfde als een zijspiegel. Jij vergelijkt appels met gepatenteerde peren.

  64. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat de lieden die hier ‘genoeg’ van Apple en zijn procedures krijgen, dezelfde lieden zijn die via internet alles ‘jatten’ wat los en vast zit, van films, video’s en muziek tot wat nog meer ‘gratis’ binnen te halen valt. Ja, en van dieven valt uiteraard sympathie voor dieven te verwachten.

  65. Origineel geplaatst door Daan
    Als Apple denkt dat de producten teveel op Samsung lijken? Waarom koopt dan niemand Samsungs? Het is tenslotte (bijna) hetzelfde product, maar dan een stuk goedkoper..
    Triest gedoe allemaal, Apple is begonnen met het jatten van ideeen en ontwerpen, denk dat de gemiddelde ‘niet-diehard-applefan’ gruwelijk moe van wordt

    Hetzelfde product? Hieruit blijkt dat je zelf geen Apple product bezit, anders zou je weten dat Apple’s kwaliteit mijlenver boven die van die copycats staat. Waarschijnlijk kom jij van androidclub.nl om hier mensen te beïnvloeden. En zo zijn er hier wel meer vrees ik. Die gaan ineens “geen Apple product meer kopen”. Yeah right!

    Origineel geplaatst door Aeron
    Wat doe je hier dan nog? Veel plezier met je BB straks, top apparaat! * sarcastisch lachje*

    Blackberry 10? Zal ik je eens een insider-tip geven? RIM is al failliet voordat die 10 uitkomt, dus die komt er nooit. Blackberry kan in de rij van blunderende bedrijven samen met Microsoft en Nokia. Iemand nog een Bolt, Thunder, Playbook, Windowsphone of Zune?

  66. Ik heb zelf een iphone 4s en schaam me werkelijk dood.Ook heb ik erg veel spijt dat ik geen samsung S3 heb gekocht.Die heb ik onlangs in mn handen gehad en is eigenlijk pakken mooier en sneller dan die lelijke en saaie iphone.Mogen jullie zeggen wat jullie willen, apple is gewoon een zielig vies bedrijfje die bang hebben van de concurrentie. Ik NOOIT geen apple rommel meer, maar een deftige hig-end android of windows phone.

  67. Nog even en dan klaagt Apple iedereen aan omdat ze niet willen dat anderen ook telefoons maken…. 🙂

  68. Hier in huis is alles Apple, en mocht de Apple televisie komen, dan komt die ook,
    Ik ga niet overstappen, naar een of ander wazig merk, omdat er rechtzaken worden gevoerd, zoals door velen word geroepen.
    Apple heeft groot gelijk, eigendom moet beschermd worden.

  69. Origineel geplaatst door Roderik Oranje
    Ik heb zo’n vaag vermoeden dat de lieden die hier ‘genoeg’ van Apple en zijn procedures krijgen, dezelfde lieden zijn die via internet alles ‘jatten’ wat los en vast zit, van films, video’s en muziek tot wat nog meer ‘gratis’ binnen te halen valt. Ja, en van dieven valt uiteraard sympathie voor dieven te verwachten.

    Nog even los van het feit dat de logica mij volledig ontgaat is dit wel een heel dubieus statement.

  70. Ik word doodmoe van die patenten oorlog.
    Dit gaat niet meer om het beschermen van ideeën, Apple koopt allerlei patenten op en gaat dan in de aanval.
    Een rijk bedrijf kan dat.

  71. Je moet toch wat als de concurrentie je keihard van de troon aan het afstoten is en je zelf niet meer kan inoveren.

    Steve Jobs RIP = Apple RIP.

  72. @Purk: Bn ik niet met je eens, bij iphone 5 heeft steve jobs ook aan mee gewerkt. Ze hebben vooral rechtzaken tegen samsung, geen LG, SONY. Mensen die tegen apple zijn, of ze zijn kortzichtig of ze hebben al samsung toestellen en willen verzorgen dat meer mensen samsung nemen

  73. De anti-Apple mensen hebben een klap van de molen gehad. That’s for sure! Zonder Apple was je nu nog op je nokia aan het pielen prutsers!

  74. Niks overdreven aan. Apple heeft dit ontwikkeld , je kan toch onmogelijk verwachten dat ze hun investering zomaar laten kopiëren. Groot gelijk Apple ik zou het ook doen.

  75. @Brambo: Nou, “Apple hebben zeker bang van de concurrentie”.
    Smaken verschillen. Wat mij betreft kan de Samsung 3 qua looks niet tippen aan de Iphone. Zeker, ze kunnen meer, maar dat komt wel weer goed met de nieuwe Iphone.
    Verder; Erg veel overspannen mensen op dit forum!

  76. Het was hier leuk voor de reacties van Apple gebruikers (fans) te lezen maar meer en meer komen er hier bezoekers die helemaal niets van Apple moeten weten, wat komen jullie hier doen??? Ikzelf ga toch ook niet op Androidplanet de boel wat verzieken, hoe is het mogelijk? Zo zie je maar wat voor kleine kinderen jullie zijn, ben je tegen Apple blijf dan weg. Apple verplicht niemand iets te kopen toch?

  77. Origineel geplaatst door gadgetman
    @Dekon: Lees dat bericht eens verder dan…Ik heb t over de kinderen van 15 jaar (blagen)die er teveel mee rondlopen…..t is naar mijn idee niet een telefoontje waar kids mee rond horen te lopen maar ik zal wel ouderwets zijn met m’n 35 jaar

    En waarom mag een 15 jarige van jou niet met een iphone lopen?
    Aan kennis van technologie kan het niet liggen gezien het gebruiksgemak van ios.
    Is een Iphone volgens jou te duur voor een 15 jarige?
    Bepaal jij nu wat ouders voor hun kind kopen?
    Of ben je zo’n sukkel die een telefoon als status symbool ziet?
    Ik ben echt benieuwd naar jouw antwoord.

  78. in een apple zitten zelfs samsung onderdelen zou dat ook andersom zijn??? hypocrieten die apple(tjes),en maar rijker worden!

  79. Groot gelijk, weg met deze bagger copycats.

  80. +1 voor Apple.
    -100 voor Samsung.

    Naar de haaien met die gappers.
    Ze gappen de walvissen ook al uit de oceaan en nu Apple ook nog???

  81. Tsss, onvolwassen van Apple altijd.
    Dit staat de innovatie van smartphones in de weg

  82. Go Apple go.
    Groot gelijk. Ik heb toestellen en tablets van beide gehad, Apple heeft mijn voorkeur, draait stabiler, maar Samsung is ook zeker niet slecht.Maar intellectueel eigendom moet bewaakt worden!

  83. I snap dat Apple winst wil maken, en zichelf beschermd. Ik geef ze groot gelijk, maar vind het wel erg ver gaan..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.