Apple wil alle Galaxy-toestellen in Nederland verbieden (update)

Apple wil alle Samsung Galaxy-toestellen in Nederland verbieden. Ze beroepen zich daarbij op een multitouch-patent, dat Samsung's Android-toestellen zouden overtreden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple samsungApple wil dat alle Samsung Galaxy-smartphones en -tablets in Nederland worden verboden. Ook de Galaxy S III moet uit de winkels, als het aan Apple ligt. Vorig jaar verloor Apple gedeeltelijk een kort geding tegen Samsung. Inmiddels lopen er drie bodemprocedures, die ervoor moeten zorgen dat de Galaxy-toestellen alsnog uit de Nederlandse schappen verdwijnen. De twee bedrijven staan vrijdag weer tegenover elkaar in de rechtbank in Den Haag. Inzet daarbij is dat Samsung’s versie van Android inbreuk maakt op een multitouch-patent. De functie komt voor op alle smartphones en tablets die Samsung in Nederland heeft uitgebracht.

De rechter oordeelde vorig jaar nog, dat Samsung geen inbreuk maakte op het patent. Maar Apple gaat door en startte drie bodemprocedures. De rechtszaak staat los van de Amerikaanse rechtszaak, waarbij Apple afgelopen maand in het gelijk werd gesteld.

De eerste van de drie bodemprocedures heeft betrekking op multitouch-patent EP 2098948. Daarna volgt er op 28 september een procedure over het aanraakscherm-patent EP 2058868, waarin het bladeren door een fotogalerij is vastgelegd en waarmee Apple vorig jaar wel een overwinning boekte bij de Haagse rechtbank. De derde zaak gaat over modelrechten, een zaak die Apple vorig jaar verloor. Een datum voor deze latere zitting is nog niet bekend. Apple ging ook in hoger beroep tegen de vonnissen in het kort geding. De Hoge Raad moet nu beslissen of de Galaxy Tab inbreuk maakt op de modelrechten van Apple.

Update: Inmiddels is de zitting van de rechtbank afgelopen. Samsung heeft laten weten dat Samsung’s apparaten geen inbreuk maken op Apple’s designpatenten. Daarbij werd geredeneerd in lijn van het Britse oordeel, waarbij de rechter oordeelde dat Samsung-designs niet zo cool zijn als die van Apple. De uitspraak is over zes weken, op 24 oktober 2012.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 14:41
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.