Apple werkt opnieuw NFC-ideeën uit: RFID in iPhone-scherm ingebouwd

Apple heeft in een patent opnieuw ideeën over contactloos betalen met RFID-chips uiteen gezet. De iPhone wordt daarmee een digitale portemonnee.

apple patent rfidEr waren al eerder aanwijzingen dat Apple bezig is met NFC-technologie, waarmee je van de iPhone een digitale portemonnee zou kunnen maken. Nu is er opnieuw een aanwijzing gevonden, in de vorm van een patent waarin Apple NFC-gebaseerde systemen omschrijft. Het gaat om een Europees patent waaruit blijkt dat Apple al sinds 2007 bezig is met de technologie. De RFID-antenne zou daarbij in het touchscreen van de telefoon worden gebouwd. Vervolgens kun je er je busrit of broodje bij het tankstation mee betalen.

Als Apple bovendien een koppeling met het iTunes-account maakt zou Apple een concurrent voor PayPal kunnen worden. Het toestel doet niet alleen dienst als RFID-tag (een label dat uitgelezen moet worden), maar ook als RFID-lezer. Zo zou je bijvoorbeeld tussen twee iPhones informatie kunnen uitwisselen, zoals nu met Bump al mogelijk is. De nooit erg succesvol geworden Poken kan dan ook meteen van de markt.

iphone scherm rfid

Er zijn nu zoveel aanwijzingen dat het moeilijk is voor te stellen dat Apple alleen maar voor de lol met wat ideeën zit te spelen:

Apple is niet het enige bedrijf dat met de technologie bezig is: Rabobank deelt NFC-stickers uit aan klanten die mobiel willen betalen en Facebook is samen met PayPal bezig met een proef waarbij eveneens NFC-stickers op telefoons worden geplakt.

NFC staat voor Near Field Communication, RFID staat voor Radio-frequency identification. Raadpleeg Wikipedia wanneer je niet weet wat deze begrippen betekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2010, 19:03
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple, nfc, rfid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.