Reacties voor: Apple weigert CastCatcher-update: ‘excessief dataverkeer’

Apple heeft een update van de applicatie CastCatcher geweigerd omdat het teveel bandbreedte veroorzaakt. Maar de ontwikkelaar van CastCatcher ziet geen verschil met andere radio-applicaties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Zo, kijk eens aan…Gestapo Apple bepaalt wel even wat men wel of niet mag op een mobiel netwerk. Is dat wel toegestaan? Al schrijf ik een app om torrents te downloaden, het gaat hun toch niks aan?

  2. Ik vrees met grote vrezen voor die crew die bezig was met een p2p programma te schrijven. Dat wordt net geen AppStore denk ik 😉 Link zal ik even opzoeken.

  3. Apple vergeet even dat we nog Installer en Cydia hebben, deze kunnen die apps ook lanceren, via een omweg op de Iphone. Dus als ik Apple was, zou ik ze gewoon via de officiele weg toelaten, beter dan dat ze via een achterdeur toch op de Iphone komen.

  4. Origineel geplaatst door alex
    Zo, kijk eens aan…Gestapo Apple bepaalt wel even wat men wel of niet mag op een mobiel netwerk. Is dat wel toegestaan? Al schrijf ik een app om torrents te downloaden, het gaat hun toch niks aan?

    Buiten je ongelukkige woordkeuze om voor wat betreft “Gestapo” (..) … Je hebt gelijk maar dit is wel de deal die je aangaat als je een iPhone gebruikt. Slikken, stikken of doen zoals rob?

  5. Hoezo ongelukkige woordkeuze? Als ik een torrent via mijn Iphone wil downloaden, dan moet dat mijn keuze zijn en niet die van Apple. Ben benieuwd wat jij schreeuwt als jouw Vista pc ineens geen Utorrent meer kan installeren omdat MS bang is voor excessief dataverkeer.

  6. Origineel geplaatst door alex
    Als ik een torrent via mijn Iphone wil downloaden, dan moet dat mijn keuze zijn en niet die van Apple. Ben benieuwd wat jij schreeuwt als jouw Vista pc ineens geen Utorrent meer kan installeren omdat MS bang is voor excessief dataverkeer.

    Je hebt gelijk, adak zijn dat regels die vastgesteld zijn voor developers in de SDK agreement. Dus je kunt hoog of laag springen, die developers wisten dat vooraf toen ze eraan begonnen, ik zeg hiermee overigens niet dat ik het ermee eens ben, maargoed regels zijn regels!

  7. @alex – Met wat je zegt ben ik het wel eens, daar gaat het niet om.. ik denk alleen beter dat je het woord “Gestapo” beter niet zou gebruiken…

  8. Hij is ook gewoon in de Nederlandse App store te vinden hoor 🙂

  9. @Tales – Yup, die zoekfunctie van de App Store is toch wat raar: zoeken naar ‘catcher’ levert niks op.
    @alex – Parallellen trekken tussen Apple en nazisme gaat echt te ver, matig a.u.b. je toon.

  10. De developers wisten voroaf (als ze de sdk eula hebben gelezen dan) dat Apple allemaal resricties heeft. Als gebruiker weet je ook dat je in een “walled garden” stapt als je een iphone koopt. Al dat gezeur en gestapo geroep vind ik best kinderachtig.

  11. Het is in dit kader wel van belang welke in de SDK bepaalde datalimiet is overschreden waardoor het programma eerst WEL en de updates weer NIET toegelaten worden. Enkel verwijzen naar de SDK zonder de bepaling te kennen (wie kan de genoemde sectie achterhalen?) is een beetje zinloos.

    Ik ben wel bang dat de leuke programma’s gaan verdwijnen (internet Radio en nog vele anderen). Jammer.

  12. 3.3.15 If an Application requires or will have access to the cellular network, then
    additionally such Application:
    – Must comply with Apple’s best practices and other guidelines on how Applications should
    access and use the cellular network;
    – Must not in Apple’s reasonable judgment excessively use or unduly burden network capacity or bandwidth;
    – May not have Voice over Internet Protocol (VoIP) functionality.

    Zo te zien hebben de makers een NIET vooraf bekende norm overschreden “Apple’s reasonable judgment”.

    Werkelijk te zot voor woorden, temeer daar hetzelfde programma eerder goedbevonden was conform diezelfde regels.

  13. Vreemd dat ze het eerst toestaan, aan hen en anderen. en nu lijkt het ineens weer verboden… Het wordt er niet duidelijker op. Ik ben het gezien het voorgaande dus ook duidelijk niet eens met de stelling: developers wisten waar ze aan begonnen.

  14. Volgens mij gaat het er hier niet om dat dit programma veel dataverkeer veroorzaakt maar het gaat er juist om dat dit programma meer dataverkeer veroorzaakt dan nodig is. En als dat zo is dan is het dus helemaal niet zo gek dat apple zo’n programma niet toelaat in de app store.

  15. Origineel geplaatst door noffelgeezer
    Volgens mij gaat het er hier niet om dat dit programma veel dataverkeer veroorzaakt maar het gaat er juist om dat dit programma meer dataverkeer veroorzaakt dan nodig is. En als dat zo is dan is het dus helemaal niet zo gek dat apple zo’n programma niet toelaat in de app store.

    Wat is MEER DAN NODIG als in de SDK helemaal niet gesproken wordt over hoeveelheden, enkel dat Apple wel zal bepalen wanneer een grens overschreden wordt.

  16. irene
    als je ff goed leest staat er de update, niet de app

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.