Reacties voor: Zo kan Apple wachtwoorden overbodig maken dankzij de Apple Watch

Je Apple Watch zou als vervanger van wachtwoorden dienst kunnen doen. Dankzij een nieuwe vorm van authenticatie hoef je alleen nog maar een Apple Watch om je pols te doen en inloggen gaat vanzelf. Nok Nok heeft daarvoor een SDK voor watchOS uitgebracht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Ben hier totaal geen voorstander van! want alles is bij ons apart gecodeerd.

  2. Mooi, maar met Touch ID kan ik vaak inloggen zonder van alles in te voeren

  3. Is hier ook een iPhone alternatief voor ?

  4. De vraag is of dit nu echt veiliger is. Wachtwoorden moeten toch aangemaakt worden, dus het is niet minder veilig door de afwezigheid van wachtwoorden. Maar omdat je het wachtwoord mindere vaak zelf gebruikt zullen ze minder worden onthouden en dus meer worden opgeschreven, wat op z’n beurt weer minder veilig is.
    Toegegeven, comfort is ook belangrijk maar gaat niet altijd gelijk op met veiligheid.

  5. Origineel geplaatst door Jafo
    De vraag is of dit nu echt veiliger is. Wachtwoorden moeten toch aangemaakt worden, dus het is niet minder veilig door de afwezigheid van wachtwoorden. Maar omdat je het wachtwoord mindere vaak zelf gebruikt zullen ze minder worden onthouden en dus meer worden opgeschreven, wat op z’n beurt weer minder veilig is.

    Toegegeven, comfort is ook belangrijk maar gaat niet altijd gelijk op met veiligheid.

    Wat bedoel je nou ?
    Het opschrijven van wachtwoorden (dat bij AppleWatch gebruik niet hoeft) hoeft ook zonder Watch niet dus hangt daar niet van af.
    Maar het hoeft als het toch gebeurt ook helemaal niet onveilig te zijn (beetje afhankelijk waar, hoe je dat doet en waar of hoe je het opslaat)
    Daarbij kan je het wachtwoord net zo lang en complex maken als je wilt.
    Alleen hoe langer je het maakt, hoe minder snel je het inderdaad onthoudt en dus (even voorbijgaand aan alle mogelijke wachtwoord managers en -applicaties) in jouw geval wellicht gaat opschrijven, wat volgens jou dan minder veilig is.
    Wat alleen niet zo is, omdat het afhangt van het waar en hoe (c.q. hoe toegankelijk) dat gebeurt.
    Maar er is dus om meerdere redenen geen enkele relatie tussen lengte, opschrijven, en veiligheid omdat daar eerder de toegankelijkheid, het gemak van ontcijferen, en dus eerder de fysieke of online locatie een rol spelen.
    Kortom het hangt allemaal van elkaar af, alleen net niet op de manier waarop jij dat denkt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.